Herkese sevgiler,

Kurabiyeler mutfaktaki kutularda yerlerini bu sefer kremalı kurabiyeler olarak alsın.

Hayal gücünüze ve damak zevkinize göre hazırlıyabileceğiniz kurabiyelerinizi bu tarif ile deneyelim.Çocuklarınızın beslenme çantalarına,sabah kahveye gelen komşularınıza ikram edeceğiniz kurabiyeler,kremalı lezzetiyle huzurlarınızda..

Haydi buyrun tarifimize..


MALZEMELER:

1 adet yumurta

100 gr toz şeker

1 paket toz maya

1 paket vanilya

125 gr eritilmiş margarin

1/2 su bardağı mısır nişastası

1 çay bardağı (ajda bardak) sıcak süt

1 orta boy kahve fincanı sıvıyağ

25 gr kakao

2,5 su bardağı un

ÜZERLERİNE:

Badem

ARA KREMASI:

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı mısır nişastası

6 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

2 su bardağı süt

4 dolu yemek kaşığı karamel sos

YAPILIŞI:

HAMUR:

Kurabiye hamurunu hazırlamak için un ve kakao hariç bütün malzemeleri mikser kabınıza alarak çırpın.

Un ve kakaoyu eleyin ve ekleyerek yoğurun.

Hamurun üzerini kapatarak buzdolabında 1/2 saat dinlendirin.

Hamurunuz bekletikçe sertleşecek ve elinizle yuvarlama kıvamı alacaktır.

Mini boy kağıt muffın kalıplarına cevizden daha küçük yuvarlıyarak yerleştirin.

Üzerlerine badem yerleştirin.

Fırınınız ısınana kadar tepside üzerleri kapalı olarak bekletin.

Fırını 180 derece de ısıtın.

Kurabiyelerinizi 15 dakika pişirin ve tekrar üzerlerini bir mutfak havlusu ile örterek soğutun.

Onlar soğurken kremayı hazırlayın.

KREMA İÇİN: Un, nişasta, şeker ve sütü bir tencereye alın ve karıştırın.

Orta ateşte pişirmeye başlayın.

Koyu kıvama gelmeye başlayınca portakal kabuğu rendesini ekleyin ve ateşten indirin.

Karamel sosunu ekleyerek tekrar karıştırın ve soğutun.

Her ikiside soğuduktan sonra kurabiyeleri enlemesine ikiye ayırın ve aralarına krema sürerek kapatın.

Servis tabağına dizin ve kurabiyeleriniz ikrama hazır.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...