Ben size İYİ Parti 1 Nisan'da Ankara'da yapacağı Kurultayda “1 Nisan Şakası” yapacak derken bazılarınız alaya almıştı. Gördünüz mü, bakın İyi Parti yaptığı şaka ile 1 Nisan’da Türk Milletinin yüzünü güldürdü.

Türk Milleti artık gelecekten daha umutlu ve yüzü yeniden gülmeye başladı... Tek adam yönetimi, haksızlıklar, hukuksuzluklar, devletin parasının çar çur edilmesi, eğitimin düzeltilmesi ve işsizliğin giderilmesi, geçim sıkıntılarının önlenmesi, sağlığımızın korunması, kadına şiddet ve cinsel istismarın önlenmesi ve diğer sorunların çözümü için yeniden ümitlendik. Bunlar bizi tebessüm ettiriyor ve inşallah “İyi Parti” iktidarında yüzümüz gülecek diyoruz...

Bir kez daha gördük ki, tek adam diktatöryası çok kötü bir şey. Parti kongreye yapacağı salonu almakta zorluklar yaşıyor, salon düzenlemeler yapılsın diye sabaha karşı 04.00'de veriliyor, kapıları açmayın denilmesine rağmen 06.00'da kapılar açılıyor, 15 Temmuz görüntülerini aratan bir şekilde salona çıkan yollar hafriyat kamyonları ile kapatılıyor, onca yaşlı insan epey uzun mesafe yürütülüyor ve üst geçitlerden inip binip çıkmak zorunda bırakılıyor, polisler en masum pankartları bile topluyor ve kurultaya gelenler üzerinde dört defa aranmak gibi psikolojik baskı uygulanıyor, kabir ziyaretleri engelleniyor, şüpheli bir kaza ile Ankara Metrosu iki gün çalıştırılmıyor ama bütün bunlara rağmen onbinlerce insan çoluğunun çocuğunun rızkından kestiği para ile Ankara’ya koşuyor ve “ben de “iyi” olsun istiyorum” diye avazı çıktığı kadar haykırıyor...

Manzara bize Türkiye'de her şeyin çok yakın bir gelecekte “iyi” olacağını gösterdi. Çoluk çocuğumuz için, ülkemiz için bir kez daha ümitlendik!

Akp korkmuş, Akp’nin başındaki muhteremler korkmuş, “cumhur (!) ittifakı”nın ortakları korkmuş çünkü ne yaparlarsa yapsınlar halk artık onları tasfiye etmeyi kafasına koymuş.

Düşünün bu kurultay içeride ve dışarıda haber niteliği taşıyan büyük bir olay ama salonda televizyonlar ve gazeteciler yok... Korkudan mı yoksa menfaatlerden mi oluruz diye gelemiyorlar, onun takdiri de size ait olsun. Ancak medyanın ve siyasetin tüm unsurlarının bu kongreyi gizlice izlediklerini sağır sultan bile biliyor. Umarım onbinlerce insanın Meral Akşener’e nasıl sahip çıktığını ve ülkeleri için nasıl bir heyecan taşıdığını görmüşlerdir. Bu demokrasi selinin önünde kimse duramaz, bunu buraya yazıyorum bir yere not edin!!!

Salonun için ve dışı insan seliydi. Bu kadar insanı içlerinden gelmese buralara getiremezsiniz. Tecrübelerim sebebi ile söylüyorum; Cumhuriyet tarihi boyunca hiç bu kadar kalabalık ve heyecanlı bir siyasi parti kurultayı yapılmamıştır. Bu nasıl bir çalışma ile karşı karşıya olunduğunun bir göstergesidir ve Akşener Cumhurbaşkanı İyi Parti de iktidar olmaya artık dünden çok daha yakındır. Çünkü siz sansürlemeye çalışsanız da bu kurultaya yurdun dört bir yanından gelip katılan insanlar buradan aldıkları enerjiyi geldikleri yerlere götürüp yayacaklar ve İyi Partiyi iktidara taşıyacaklardır.

Meral Akşener bu kurultay ile genel başkanlıktan liderliğe doğru bir adım attı. Bu tabloyu oluşturmak için birlikte çalıştığı tüm kadrolarına ve insanlara gönülden teşekkürü onun bu insanlar üzerindeki etkisini daha da artırdı. Ben de bir tarihi olayın içinde olmanın mutluluğunu yaşadım. Hep diyorum, Allah bana bu tür bir zenginlik verdi diye gerçekten böyle anlarda “ben de oradaydım” demek benim için büyük bir onur.

Türkiye'nin “iyi ve cesur” insanları başaracaksınız ben siz de bu azmi ve iradeyi gördüm. Yolunuz açık olsun!