Kitap Dünyası 

Özge Özşahin’den Sınai Mülkiyet Kanunu El Kitabı

Türkiye’nin sayılı telif hakları ve sınai mülkiyet avukatlarından olan avukat Özge Özşahin , liseyi derece ile bitirerek 9 Eylül Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamlayıp telif hakları ve sınai mülkiyet alanında uzmanlaşmış, İzmir barosuna kayıtlı olarak 14 yıldır avukatlık yapmaktadır. 

İzmir Fikri ve Sınai Haklar Hukuk ve Ceza Mahkemelerinde de bilirkişilik yapmaktadır. Bu alanda; yayımlanmış ‘Basın Hukuku, Fikri ve Sınai Haklar ile Marka Patent Mevzuatı  ve  'Sınai Mülkiyet Kanunu El Kitabı' adında iki ayrı kitabı bulunmaktadır.

Sınai Mülkiyet Kanunu El Kitabında Sınai Mülkiyet Kanunu; kapsamındaki sınai haklar tanıtılmaktadır. 6769 sayılı Kanun ile 551, 554, 555 ve 556 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerle düzenlenmiş bulunan patent, faydalı model, endüstriyel tasarım, coğrafi işaret ve markalara ilişkin başvuruların, tescil ve tescil sonrası işlemlerin ve bu hakların ihlaline dair hukuki ve cezai yaptırımların tek bir kanun çerçevesinde düzenlemesi amaçlanmıştır. Diğer taraftan, Anayasa Mahkemesi’nin çeşitli iptal kararlarıyla gündeme geldiği üzere, kanunlar ile düzenlenmesi gereken cezai hükümlerin Kanun Hükmünde Kararnameler ile düzenlenmesinden kaynaklanan hukuki sorunlara da çözüm bulunması amacıyla, cezai yaptırımlar kanun kapsamına alınmıştır. 

Kitabın amacı, sanayi ve ticarette faal olan hak sahipleri ve hukukçuların, giriş seviyesinde hakları tanımak suretiyle tescil süreçleri ve tescilin sağladığı koruma olanakları ve tecavüz halinde başvurulabilecek hukuki çarelere ait kısa ve özlü bilgilere ulaşmalarıdır.

Bir dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde lisanslı sporcu olarak eskrimle de uğraşan Özşahin, şimdilerde otomobil sporlarıyla ilgilenmektedir. İzmirli rallici Bahadır Sevinç direktörlüğünde , yarış pilotluğu yaparak direksiyon başında avukatlığın vermiş olduğu stresi atmaktadır. Aynı zamanda bu spor dalında 2018 yılında Türkiye Bayanlar Yarış Takımı’nda Kategori-1’de şampiyonluk hedeflemektedir.


Konuşuyorum O Halde Varım

Ali Kayadibi’nin Konuşuyorum O Halde Varım adlı kitabı Duvar Kitabevi’nden çıktı. Diksiyon ve iletişime dair bu başucu eseri basın tanıtım bülteninde şu cümlelerle aktarılıyor : “ Bugüne kadar hep konuştunuz. Çevrenizde olup bitenleri anlatma ve kendinizi ifade etme ihtiyacınız yine de tükenmedi. Çünkü insan yaşadıkça konuşma ihtiyacı asla bitmeyecektir. Mevlana, 800 yıl önce, “Dünya sözle kurulup sözle yıkılır” derken, her türlü beşeri ilişkinin dil aracılığıyla kurulduğunu ifade eder. Kimi zaman bir söz, dostluk kapılarını sonsuza dek kapatır kimi zaman da fırsat kapılarını sonuna kadar açar. Çatışmalar, çoğunlukla insanla insan arasında değil, insanla sözler arasındadır.
Etkili ve güzel konuşmayı başardığınızda; başkalarını istediğiniz yönde etki altına alabilirsiniz, hoş duygular uyandırabilirsiniz, işe girmek için karşısında ter döktüğünüz İK uzmanını anında etkileyebilirsiniz, hitap ettiğiniz topluluk sizi ayakta alkışlar, en mutlu gününüze renk katabilirsiniz. Kısacası konuşarak hayatınıza yön verebilirsiniz. Bütün bu beklentilerin yöntemlerini elinizdeki kitapta bulabilirsiniz. Kalıplaşmış yararsız tekrarları bir kenara bırakarak yeni, hızlı ve etkili öğretim tekniklerine ağırlık verdik. Her okurun kendisine dair eksikliklerini tespit etmesinde rehber olmasını hedefledik. Etkili ve güzel konuşmaya ilişkin temel bilgi, uygulama ve örnekleri bir arada sunmaya özen gösterdik.
Diksiyon, etkili ve güzel konuşma, karizmatik beden dili, iletişim becerilerini geliştirme, topluluk karşısında konuşma korkusunu yenme, radyo ve televizyon konuşmaları, siyaset iletişimi, spikerlik, sunuculuk, sunum hazırlama ve uygulama, kişisel, sosyal ve iş hayatınızdaki özel günlerde örnek konuşma metinlerinden yararlanabileceksiniz.
Yazar Ali Kayadibi’nin, 34 yıllık gazetecilik, yazarlık, eğitimcilik, sunuculuk ve spikerlik tecrübelerinden damıttığı bilgilerini de dâhil ettiği bu kitap, etkili ve güzel konuşmak isteyen herkese rehber olacaktır.” Bu cümlelere ek olarak yıllardır spikerlik ve sunuculuğa dair çalışmalar yapan birisi olarak bu çok özel eseri herkese tavsiye ederim. 


Medya Dünyası 

Gonca Elibol ile Senin Kariyerin 

İnsan Kaynları Uzmanı , Kurumsal Yönetim Danışmanı Eğitmen Yazar Gonca Elibol Televizyon programı yapımcılığı ve sunuculuğu ile de dikkat çekiyor. 2017 yılında KırmızıTürk’ün İzmir’de gerçekleştirdiği yılın en iyileri ödül töreninde Yılın en iyi  Kurumsal Yönetim Danışmanı ve Eğitmeni ödülünün de sahibi olan Gonca Elibol Manisa Medya Tv’de her cumartesi yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği Senin Kariyerin adlı programla izleyicilerle buluşuyor. Her hafta iş ve bürokrasi başta olmak üzere pek çok farklı alandan kıymetli isimle özgün söyleşiler gerçekleştiren Gonca Elibol arşiv niteliğinde programlara imza atıyor. Kendine özgü sunumu , şıklığı ve güzelliğiyle de izleyenleri büyüleyen Gonca Elibol ile Senin Kariyerin her cumartesi 15.00’da Manisa Medya Tv’de mutlaka izleyin.  

Ayşegül Koç İle TVDEN Ana Haber 

29 Ekimde özel yayınla İzmir’den de yayınlara başlayan Tv Den Kanalının Ana haber bültenini başarılı ve güzel haberci Ayşegül Koç sunuyor. Başarılı haberci Ayşegül Koç hafta içi her gün 19.00’da günün tüm gelişmeleriyle Tv Den Ana haber izleyicilerine ulaşıyor. Ayşegül Koç ile Ana Haberi mutlaka izleyin. 

Duygucan Yüksel’den “2 Si 1 Arada” 

Başarılı ve güzel sunucu Duygucan Yükselmez şimdilerde çok özel bir radyo programı ile dinleyenelerle buluşuyor. Sevban Durmaz ile birlikte hazırlayıp sunduğu program '2Sİ 1 ARADA' hafta içi her gün 12.00-14.00 saatleri arasında 95.4 Radyo Express  dinleyicileri ile buluşuyor. Başarılı sunucu kendine has samimi sunumu ile şiirler hikayeler okuyor ve gelen mesajları paylaşıyor.. Tam da öğle vakti çay kahve sohbeti samimiyetindeki programı mutlaka dinleyin.. 

Emre İle Şahane Show 

Başarılı fotoğraf sanatçısı Emre Deveci şimdilerde bir Show programıyla dikkat çekiyor. Program ile ilgili Emre Deveci : “ Emre ile şahane show Her zaman istediğim Bir SHOW Programıydı. Bir çok ünlü ile iç içeyiz biliyorsunuz mesleğimizin bu programa çok yakın gördüğüm için yapma kararı verdim Programın içerisinde eğlence, sanat, iş dünyası vs geriye bir şey kalmadı diyeceksiniz. Emre ile Şahane Show Bütün Sanat ile uğraşan işini iyi yapan herkese kapılarını açmıştır. PROGRAM ilk bölümleriyle yayına başladı . Yeni bölümleri için şimdiden herkese iyi seyirler dilerim Her cuma akşamları kanal34 18/00'da Sizlerle..” şeklinde konuştu. Zengin içerikli bu programı mutlaka izleyin. 


Kim Kimdir 

Dilhan Ünver 

Dilhan Ünver İstanbul’da doğdu. İlköğrenimin ardından daha genç yaşlarda çok sevdiği alan olan İletişime yöneldi. Tuncay Azaphan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Radyo ve Televizyon eğitimi aldı. Ardından İstanbul Üniversitesi MYO’da Radyo ve Televizyon tekniği bölümünü onur derecesiyle bitirdi. Diyalog İletişim’den Spikerlik ve sunuculuk eğitimi de alan Dilhan Ünver sektöre işin mutfak kısmında girdi. Çeşitli haber merkezlerinde ve muhabir olarak çalıştı. İlk olarak HaberTürk tv ve Bloomberg Ht’de ilk çalışmalarını yaptı. Yine Melekler Korusun dizi setinde Reji , prodüksiyon ve sanat asistanlığı yaptı. Ajans Press Medya takibinde çalıştı. Show haber’de haberin mutfak kısmında işler yaptı. Uçankuş Tv’de magazin ve Ana Haber spikerliği yaptı. Star Life programında muhabirlik yaptı. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında da muhabirlik yapan Dilhan Ünver son olarak TV8’de muhabir olarak görev yaparak çok yönlü çalışmalarını sürdürmektedir. Dilhan Ünver çok küçük yaştan beri hem alaylı hem eğitimli olarak medyaya dair çalışmalar yapmaktadır.Bu anlamda çok yönlü birikimi bu sektördeki tecrübesi çalışkanlığı , pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Dilhan Ünver tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız bir isimdir. 

Özge Mayetin 

Özge Mayetin 15 Kasım 1990’da Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde doğdu, çocukluğu küçük şirin bir beldede geçti. İnsan hikayelerine duyduğu ilgi o yıllarda başlamıştı.. meraklı, konuşmayı seven bir kızdı sorduğu sorular etrafındakileri tabiri caizse yoruyordu ancak tatmin olana kadar cevaplar aramaya devam ederdi... İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Karamürsel'de tamamladı. Ortaokul yıllarında çevresinin ona en yakışan mesleğin avukatlık olacağını yönündeki görüşleri lise hayatıyla hüsrana uğradı.. eşit ağırlık bölümünü seçmedi. sözel yetenekleri güçlü bir kızdı hiç ders çalışmadığı halde bölümünü başarıyla bitirdi. Eğitim öğretim hayatı boyunca da öyleydi  takdir almadığı bir dönem olmadı.. Üniversiteyi İstanbul'da okudu Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon mezunudur... Lisans eğitimimin ardından Marmara Üniversitesi  Sosyal Bilimler Enstitüsü  Radyo Televizyon'da 2 yıl yüksek lisans yaptı... Başkent iletişim bilimleri akademisinde diksiyon ve spikerlik eğitimi aldı... Yabancı dili İngilizce.  Televizyon kariyeri üniversiteyle birlikte başladı fakültenin ilk yıllarında mesleğe giriş yaptı çok istekli ve heyecanlıydı öğrenmeye duyduğu tutku zorlukların üstesinden gelmesinde en büyük yardımcı oldu... Televizyon sektöründe olan yakınlarının teşvikiyle kanal 24 te stajyer  olarak işe başladı. Nişantaşı'ndaki fakültesinden dersten çıkar İkitelli'deki 24 binasına koşa koşa işe giderdi...ilk röportajı, ilk seslendirmesi, ilk haberini bu çatıda yaptı...  24'ten sonraki durağı Tv Net oldu Ankara'da kanalın ekibi olmadığı için İstanbul'dan Ankara haberlerini hazırlıyordu Salı günleri meclis toplantılarını izliyordu siyasi haberlerin takibini yapıyordu... Sınavdan sınava okula gider olmuştu arkadaşları bu durumdan şikayet eder olmuştu bir gün üniversiteden bir arkadaşı spor spikerliği için okula asılan bir ilana haberi olmadan Özge Mayetin’in cvsini göndermiş  görüşmeye kabul edildiğinde haberi oldu yaklaşık 200 kızın arasından ses renginin beğenilmesiyle öne geçti ve d smart spor dönemi başladı... Başlangıçta futbolcu isimleri ve liglerle başı beladaydı "Javier Hernández Balcázar " Chicharito takma isimli futbolcu gibi pek çoğuyla ilk kez tanıştığından olsa gerek başta hayli zorlandı ancak işin içine girince keyif alıyordu.. Simon Kuper'in  dediği gibi Futbol aslında sadece futbol değildi..   hayatının hem zorlu hem de renkli zamanlarıydı... Buradan sonraki durağı nihayet Show Tv oldu artık daha Türkiye’nin çok önemli bir kanalında çalışıyordu.. Cumartesi ve Pazar Sürprizi programlarında cemiyet ve magazin haberciliğinin usta isimlerinden Reşat Balcıoğlu'nun yanında çalıştı. Ünlülerle özel röportajlar yapıyordu her gün daha fazla insan tanıyordu. Aynı zamanda Habertürk ve Bloomberg kanallarında yanınlanan  Ht kulüp ve Bloomberg magazin programlarını seslendiriyordu.. Daha çok haber yapmak daha fazla insana dokunmak istedi ve Show Tv Ana Haber ekibinde yer almak istediğini dile getirdi Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Kurnaz ile yaptığı  görüşmenin ardından serüven başladı ve Özge Mayetin o günden itibaren yaklaşık 2 yıldır Show Tv Ana Haber ekibinde yer almaktadır.. Yaptığı her özel haberin ilk haberiymiş gibi heyecanlandırdığını söyleyen Özge Mayetin her gün yeniden içerik üretmek kendimi geliştirmek ve çok çalışmak zorunda olduğunu aktararak ekipteki herkesin üzerinde büyük emeği olduğunu belirtiyor. Özge Mayetin en büyük hayalinin eğitimi destekleyerek sosyal sorumluluk projeleri geliştirerek Türkiye'nin bir çok yerinde okullar açmak olduğunu söylüyor... Yeni insanlar tanımak ve yeni yerler görmek en keyif aldığı şeylerin başında geliyor birde izlemek ve okumak... Üniversite yıllarımda yeraltı edebiyatına ilgisi çok büyüktü J.d Salinger Çavdar Tarlasında Çocuklar'ı  ve exupery'nin küçük prensi en sevdiği kitaplardır.. Özge Mayetin hem alaylı hem eğitimli olarak işin hem mutfak kısmına hem yansıyan yüzüne dair çalışmalarına çok yönlü olarak devam etmektedir. Özge Mayetin birikimi , çalışkanlığı , çok yönlülüğü , pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliği gibi özellikleriyle dikkat çekmektedir. Özge Mayetin tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir. 

Nihal DEMİR

Nihal Demir Kahramanmaraş’ta doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından AÜ İktisat Fakültesi Maliye Bölümünü başarıyla tamamladı. Öğrenci Koçluğu , Yaşam Koçluğu , NLP , Hipnoz Uygulayıcılığı , Quantum Activist , Bio Enerji eğitimleri aldı. İnsan Kaynakları , Girişimcilik ve Dış Ticaret alanlarında da eğitimlere katıldı. Bu eğitimlerin sonrasında 2010 yılından beri  Avrupa’nın en inovatif  kişisel gelişim kurumu olan LIVCON LEARNING ACADEMY 'nin geliştirdiği '' Karma Eğitim Modeli'' ile DVD ve uygulama workshoplarıyla, K.Maraş  Bölgesinde kişisel gelişim sektöründe bireysel olarak Öğrenci Koçluğu, Yaşam Koçluğu, NLP, Quantum ve Hipnoz Eğitmenliği yapmaktadır. Şu sıralar bireysel seanslar ve televizyon işindeki yoğunlukları nedeniyle eğitim çalışmalarına ara veren Nihal Demir 2014 yılı mayıs ayından itibaren AKSU Tv’de program yapımcısı ve sunucusu, haber spikeri olarak halen çalışmaktadır. İlk olarak Aksu Tv’de Hayata Dokunuş isimli programı 2 yıl boyunca haftada bir gün hazırlayıp sundu. Ardından Kadınca Yaşam ve Hayatın İçinden programlarını hafta içi her gün sunan başarılı programcı yine halen bu yayın döneminde Sağlıklı Günler programını da hazırlayıp sunmaktadır. Nihal Demir ayrıca haber spikerliği yapmaktadır. Bio enerji alanındaki başarısının yanı sıra halen çeşitli eğitim çalışmaları  ve bireysel koçluk çalışmaları da gerçekleştiren Nihal Demir özellikle tv dünyasındaki kendine özgü sunumu başarısı çok yönlülüğü özgün sunumu gibi özelliklerinin yanı sıra pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Nihal Demir tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Fazilet Çomruk

Fazilet Çomruk , Kahramanmaraş Türkoğlu yeşilyöre mahallesinde dünyaya geldi. İlkokul ,ortaokul ve liseyi Türkoğlu’nda tamamladı. Niğde Ömer Halis demir Üniversitesi Radyo televizyon programcılığını bitirerek tekrar memleketi Kahramanmaraş’a döndü. Çalışma hayatına Kahramanmaraş’ta farklı gazetelerde çalışarak başladı. Severek ve isteyerek okuduğu bir bölüm olduğu için hep farklı işler farklı haberler yapmak için gayret etti. gazeteciliğin yanında çocuk fotoğrafları, yaşlı insan portreleri, doğa fotoğrafları çekerek mesleğinin yanında farklılık kazandırdı. ve bunun faydasını fotoğraf sergisini açma teklifinde ve radyo program davetleri aldığında  gördü. Çocuk portreleriyle alakalı fotoğraf sergisi açtı. Fazilet Çomruk fotoğraf çekmeyi çok sevdiğini söyleyerek bunun kendisine ayrı bir mutluluk verdiğini belirtiyor. Gazetecilik mesleğinin besinci senesinde bulunan Fazilet Çomruk  KahramanMaraş’ta bir yayın kuruluşunda genel yayın yönetmenliği yaptı. Bayan gazeteci olmanın zorlukları olsa da  bunu yaptığımız işlerle aşan ve bunu çeşitli kereler ispat eden Fazilet Çomruk  bu zorlukların kendisini daha güçlü yaptığını belirtmektedir. Farklı, başarılı insanlara ulaşarak farklı haberler yaparak bir çok kitleye ulaşmanın amacı güden Çomruk hep ve bu farkındalığın takipçisi oldu. Şimdilerde ise manşet gazetesinde çalışmalarını sürdüren ve   gazetecilik mesleğine devam ederek önemli kararlar için  ileriye dönük çalışmalar yapan Fazilet Çomruk bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlülüğü eğitimiyle bütünleştirdiği birikimi gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Fazilet Çomruk tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.