Sağlıklı olmak bizim elimizde nasıl mı?

Yaşadığımız şu dünyada her ne olursa olsun, sağlığımız olduğu müddetçe her şeyin üzerinden geliriz.. Önemli olan bizim sağlığımız.. Bunun içinde vücut sağlığımıza ruh sağlığımıza önem vermemiz gerekir. Çünkü ayakta duran bu vücut bizim, başkasının değil ve biz ondan sorumluyuz. Kimse zorla bizim vücut tan sorumlu tutamayız. Zorda hiç kimse size hiç bir şey yaptıramaz.

Her şey, sizin elinizde bunlar, yemek, içmek, gezmek  görmek, yürümek sizin elinizde ,sağlığınıza zarar verecek yiyeceklerden ve insanlar dan uzaklaşmak sizin elinizde. .Ruhsal bunalıma girdiğinizde onu, yine çözümü sizin elinizde o halde ne yapmalıyız.. Bol bol okumalıyız. Çevremizde yaşanılan, olaylara  seçici olmalıyız bu geçek bir davranış.. Bizim için zararlı yiyecekleri ve insanları çevremizden soyutlamalıyız. Eğer biz bunu yapmasak hayat bize yapar hem vücut sağlığımızdan hem de ruhsal sağlıktan olur sonuçta doktor doktor gezeriz. Bu sebepten dolayı da çevremizdeki insanları  da bezdiririz.. 

Kısacık ömrümüz var. Bunu en verimli şekilde kullanacağımıza, neden bu dünyada acı içinde yaşayalım, değil mi?

Bizde dünyanın tadını çıkaralım.. Sağlıklı beslenelim, vücudumuzun genel temizliğini ihmal etmeyelim gideceğimiz yerlere, kısa mesafe ise yürüyerek gidelim.  Çevremizdeki iyi niyetli kişileri bırakmayalım .kapıyı çalmadan  direk girebileceğimiz komşular edinelim.. 

Herkese bol sağlıklı günler dilerim