Medya Dünyası

Mehmet Derindağ ile Ajans Yeni Gün

Türkiye’de gelişmeleri günün ilk saatlerinden itibaren yakından takip etmek gerekiyor. Mehmet Derindağ gelecekte de adını sıkça duyacağınız çok önemli bir haberci. Kendiside diksiyon eğitimleri veren seslendirme çalışmaları yapan Derindağ’ın sesini duyduğunuzda zaten bu güçlü ses size tanıdık gelecek. Haberci yönüyle dikkat çeken Mehmet Derindağ hafta içi her gün Ajans yeni gün programıyla Ahaber ekranlarında izleyiciyle buluşuyor. Siz de güncel gelişmeleri, detayları, doğru bir sunumla izlemek istiyorsanız Mehmet Derindağ’ı mutlaka izleyin.

Zeynep Köker Alaçatı’da

Başarılı ve güzel sunucu Zeynep Köker Alaçatı’da tatilin tadını çıkarıyor. Yeni sezonda yeni projelerle izleyenlerin karşısına çıkmaya hazırlanan Köker Alaçatı’da fırtına gibi esiyor. Görenlerin model olduğunu düşündüğü başarılı sunucu düzgün fiziği ve güzelliğiyle de kıskandırıyor.

Sibel Çakı’nın Oğluna hasreti Bodrum’da Son Buldu

Ekranların en tecrübeli ve başarılı isimlerinden Sibel Çakı’nın oğlu And Toronto’da işletme öğrenimi görüyor. And tatil için ailesinin yanına geldi. Anne ve oğlunun hasreti Bodrum Yalıkavak’da son buldu. Görenler And’ın düzgün fiziği ve güzelliğiyle dikkat çeken Sibel Çakı’nın oğlu olduğuna inanamadı. Sibel Çakı’nın kızı Dilara ise işleriyle nedeniyle tatilde yoktu. Sibel Çakı tatil sonrası Bloomberg Ht ekranlarındaki programın süreciğinin bilgisini verdi.

Gülgökçe Korkmaz’ın Tatil Keyfi

Oyuncu ve sunucu Gülgökçe Korkmaz son dönemde hem yer aldığı film projeleri hem sunuculuk çalışmaları hem de yazılarıyla gündemdeydi. Çalışmalarına bir süre ara veren Gülgökçe Korkmaz Bodrum koylarına tatile çıktı. Güzel sunucu modellere taş çıkartan düzgün fiziğiyle magazin basınının da dikkatini çekti. Gülgökçe Korkmaz yakın zamanda uluslararası film festivallerinde de yer alacak bir film projesiyle izleyenlerle buluşacak.

Müge Karahan’dan Ege Çıkarması

Başarılı ve güzel sunucu Müge Karahan eşi ve kızı Maya ile birlikte tatilde. 9 Yıldır Fenerbahçe Tv’de sağlık programı hazırlayıp sunan ekranın en istikrarlı sunucularından Karahan tatilde önce yunan adalarını gezdi. Ardından çok sevdiği spor olan Yelken için Marmaris Orhaniye’deydi. Sezonun yorgunluğunu atan Müge Karahan yeni sezonda da sağlık dışında farklı projeler içinde de yer almak istediğini söyledi.


Kitap Dünyası

Kontrol Kimde?

Hayatımızı kim kontrol ediyor? Süregiden hayat içinde hayatın neresinde durduğunuzu saptayabiliyor musunuz? Hayata hangi renklerle bakıyoruz?

Hayatımızı kim kontrol ediyor? Süregiden hayat içinde hayatın neresinde durduğunuzu saptayabiliyor musunuz? Hayata hangi renklerle bakıyoruz? sorunlar karşısındaki tavrımız ne oluyor? ruhumuzun arzı ettikleriyle yaşadıklarımız birbiriyle uyum içinde mi?

Kendimizi yeterince tanıyor muyuz aşadıklarımızdan kendimize düşen payı algılayabiliyor muyuz?

Gül, hayata pozitif bakan, her türlü soruna pratik ve kalıcı çözümler üreten genç ve boşanmış bir kadın. Gül'ün çevresindeki kadın ve erkek tipleriyle çeşitli toplum katmanlarından insanların yaşamı ve karşılaştıkları sorunlar ortaya seriliyor.

Bihin Edige Kontrol Kimde kitabı ile yaşadığımız hayatı kurcalıyor, kadın-erkek ilişkilerinin yanı sıra insani ilişkiler, dostluk gibi kavramları roman üslubuyla inceliyor.




Müzik Dünyası

Alternatif Rock Sevenlere : Küll

Son günlerde sosyal medyada , video paylaşım sitelerinde ve dijital medyada bir müzik grubuna rastlıyorum. Grubun adı Küll..Fırat Üniversitesi konservatuvar öğrencisi Vokal/ Gitar Devrim Yıldırım , Gitar Hüseyin Ali Karataş ve Davulda Esat Akdağ’dan oluşan grup alternatif rock tarzı müzik yapıyor. Geçmişten ve yakın dönemdeki bazı hit şarkıları özgün cover çalışmaları olarak dinleyenlere sunan ve gerçekten de bu alanda oldukça başarılı olan grup canlı performanslarıyla dinleyenleri büyülüyor. Yakın zamanda video klip çalışmasını da dijital platformlarda paylaşan Küll Anadolu’dan giderek daha güçlü bir şekilde doğuyor.. Grup yakın zamanda çeşitli konser ve canlı performans etkinliklerinin yanında albüm çalışması da düşünüyor. Siz de rock tarzında özgün bir ses duymak istiyorsanız Küll’ü mutlaka dinleyin..

Yeşim Yeşilyurt ile Mankenlik ve Moda Üzerine

Öncelikle bize kendinizden bahseder misiniz ?

İstanbul doğumluyum.21 yaşındayım modelliğe 18 yaşında başladım. Best model of Turkey yarışmasında finale kalmıştım.2015 yılında Best İstanbul ve şimdiki 2016 Best Pres basın en iyi model ödülünü aldım.

Sizi modelliğe yönlendiren şey neydi…

Ben 7 yaşından beri modelliğe aşığım hep güzellik yarışmalarını izlerdim. Benim ailem terzi kıyafetleri hep üzerimde denerlerdi. İlk başlarda çok zorluk çektim çünkü ailem çok sıcak bakmadı.

Sizce iyi bir modelin özellikleri nedir ?

İyi bir model olmak için tabi ki vücut ölçüleri uygun olması gerekir en önemlisi ışığını yansıtması gerekir poydum ışığında yürüyüşü ve duruşu önemlidir. Türkiye’de her genç kız neredeyse model olmak istiyor ama bu şartlara uygun olmayan her bayanın model statüsüne sokulmaması gerekir..

Model olmak için eğitim gerekli midir ?

Eğitim alınması gerekir duruş ve zarafet eğitimi alınması gerekir profesyonel olarak bu işe bakıyorsa gerekir. Ama deneyimleri varsa da öğrenmişse de alaylı şeklinde bu da olabilir ve modelin kendisine kalmıştır.

Türkiye’de modellik genellikle sunuculuk , oyunculuk ve müzik gibi alanlara geçişte basamak olarak kullanılıyor bunu nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Modellik ayrı bir dal ,oyunculuk ayrı bir dal aslında ama Türkiye şartlarında insanlar nereye kapak atarsam orda ünlü olurum hesabıyla düşününce modelliği bir basamak olarak kullanıyorlar tabi bu herkes için geçerli değildir her model için. Türkiye’de modelliğe ve sanata çok değer verilmediği için kişi kendini bu ayrı dallara atıyor.

Mankenlik denilince genelde magazinsel konular akla geliyor sizce bu neden ? Tanınmış ve başarılı manken demek magazin basınında yer alan demek midir ?

Ünlü bir manken olunca tabi özel yaşantısı , giyimi, eğlenmesi merak ediliyor çünkü göz önünde oluyor bu yüzden de magazinsel konu olarak gündeme geliyor. Hayır değildir her tanınmış manken ya da ünlü ilgi çekici yönleriyle de basında yer alabiliyor tabi yaptığı işler sayesinde de ünü yüceltilir..

Çarkıfelek nasıl gelişti neler yaşadınız neler oldu ?

Eğlenceli ve birazda şansızlık vardı üzerimde ama yine de çok eğlendim pas ve iflas gelmesine rağmen eğlenceli geçti.

Oyunculuk ya da tv spikerliği sunuculuğu düşünüyor musunuz ?

2013 yılında yağmurdan çakarken dizisinde yardımcı oyunculuk yaptım. Spikerlik ve sunuculuk da Tabi ki düşünüyorum. Gelecekte buna yönelik çalışmalarım olacak.

Sosyal medyayı nasıl kullanıyorsunuz..

Sosyal medyayı genelde röportajlarım oluyor o şekilde kullanıyorum ya da çekimlerimden kareler paylaşıyorum. Sosyal medya bizi daha da çok ön plana çıkartıyor.

Modayla ilgili iş düşünüyor musunuz..

Tasarım şuan düşünmüyorum daha çok modellikte ilerlemeye çalışıyorum. Olursa çok ileride düşünüyorum. Bir yandan oyunculuk eğitimi almaya başlayacağım.

Sizin uzak gelecekle ilgili planlarınız neler..

İlerde çok ünlü bir sima olursam moda okulu açmak istiyorum.

İş dışında neler yaparsınız..

Araştırmacıyım. Tabiatı araştırıyorum genellikle. Gezmeyi çok seviyorum.

Son sözünüz…

Türkiye’de sanata değer verilmesini istiyorum ve Barış olmasını istiyorum.

Röportaj ve fotoğraflar : Cengizhan KAYA