Kız çocuklarının ne kadar babaya düşkün olduğunu hepimiz biliriz. Aynen oğlan çocuklarda anneye düşkün olduğu gibi.. Bence, Bütün babaların kızları çok kıymetlidir. Baba kızına sevgisini tam sunmuşsa, öyle bir duruma gelir ki baba- kız anneye karşı sır bile tutarlar. Babası kızına kızsa bile asla kendi söylemez, anneye söyletir ki, o zamanda kız anneye “Hep babamı sen dolduruyorsun” der. Kız çocukları için gelecekte aradığı koca adayın da da babanın kişiliği hep ön plandadır. Kızlar, Eşinin her hareketinde babasının modelini arayacaktır.
Oysa babaları her zaman kızlarının gözünde kocaman bir çınar ağacıdır. 
Babası, kızları için, hiç çekinmeden sağlam, korunaklı, kollarına sığınabileceği bir güçtür. Yanında olduğunu hissettiği, güvenilir bir insandır.
Her kız çocuğunun güvenilir dayanıklı bir babası vardır. O güven içindedir. Ama bir gün babasının öleceği hiç aklına gelmez. Babası öldüğünde asla babasının kendisini bırakıp gittiğine de bir türlü inanmaz. İçinde bir kuşku hep neden öldü diye bir araştırma içine girecektir. Çevresinde suçlayacak kişiler arar.
Onun güvendiği kocaman dağ işte şimdi yıkılmıştır, Ama babasının ona vermiş olduğu güven, ölünceye kadar sürecektir. Farkında olmasa da artık öz güveni gelişmiş, ayakları yere basan bir kadın olmuştur.
Babasının hatırası ise devamlı ruhunda ölünceye kadar yaşayacaktır