MALZEMELER:

1 su bardağı yoğurt + 2 dolu yemek kaşığı yoğurt suyu

1/2 su bardağı sıvıyağ

1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ

1/2 su bardağı süt (sıcak)

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

6 su bardağı un

ÜZERİNE:

1 adet yumurta

çörek otu

susam

İÇ HARCI:

250 gr dana kıyma

1 adet kuru soğan

6 dal ince doğranmış maydanoz

1 yemek kaşığı zeytinyağ

tuz 

karabiber

YAPILIŞI:

Un ve kabartma tozu hariç diğer bütün malzemeleri hamuru yoğuracağınız kaseye alarak karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma yoğurarak ilave edin.

Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.

Bu arada iç harcını hazırlıyabilirsiniz.

Kuru soğanı küçük doğrayın. Bir tavaya soğan ve zeytinyağını alarak kavurun. Ateşten indirin ve kıymayı, tuzunu, karabiberini, maydanozunu ekleyerek karıştırın.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.Avuç içinizde yuvarlak açarak içine kıymayı karışımından yerleştirerek kapatın ve tekrar yuvarlayarak top haline getirin.Poğaçaları fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu,susam serpin.

Fırını 180 derece de ısıtın.

Poğaçalarınızın üzerleri kızarana kadar (takribi 25 dak.) fırında pişirin. Afiyet olsun.