Merhabalar,

Şimdi yazacağım tarifimiz günün her saati yenebilen hem doyurucu hemde görüntüsü ile sofralar da şık bir sunum olarak hazırlıyabileceğiniz bir tarif..Hele ki patatesi sevenlerdenseniz bu tarif tam da size göre..

Bir kalıp içerisinde hazırlıyacağınız tarifimiz kolay yapımı ve servisi ile defterlerinizin bir köşesinde sık hazırlanan yiyecekler kategorisine girecektir.

Buyrun hep birlikte hazırlıyalım ve pişirelim.

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

22cm çapında kelepçeli kalıp içindir.

600 gr haşlanmış patates (takribi 4 büyük patates)

1 ad yumurta

170 gr (1 su bardağı + 3 dolu yemek kaşığı) Un

40 gr ufalanmış beyaz peynir yada lor(40 gr=4 dolu yemek kaşığı)

tuz + karabiber

ARASINA:

200 gr dana kıyma

1 ad kuru soğan

4 yemek kaşığı zeytinyağ

tuz

karabiber

100 gr mini küpler halinde kesilmiş kaşar peyniri

EN ÜST KAT:

1 yemek kaşığı galeta unu

YAPILIŞI:

Haşlanmış patatesleri bir tepsi içine rendeleyin.

içine yumurta,tuz,karabiber,ufalanmış peynir ve un ilave ederek yoğurun.

Kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayın.

Patates karışımının yarısından biraz fazlasını kalıba yerleştirerek eşit şekilde bastırarak yerleştirin.

Şimdi kıyma harcını hazırlıyalım.

Kuru soğanı küçük doğrayın ve bir tava da zeytinyağ ile kavurun.

Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Tuzunu ve karabiberini ekleyerek ateşten indirin ve soğutun.

Kalıp içerisinde ki patatesin üzerine kıyma karışımını yerleştirin.

Üzerine mini küp kesilmiş kaşar peynirlerini serpin.

Kalan patatesleri küçük parçalar halinde rastgele kıymanın üzerine bırakın.

Galeta unu serpin.

175 derece de ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

Fırından çıkarınca biraz ılınmasını beklerseniz daha rahat dilimliyerek servis edebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..