Şimdi sizlere yazacağım tarif hem çok kolay hemde mantıyı ve sarımsaklı yoğurdu sevenler için yapılabilecek lezzetli ve yanında hiç bir ek yemek gerektirmeden sofraya koyabileceğiniz bir ikram..

Kıymanız ocak üstünde kavrulurken siz yufkaları bir pipet yardımıyla kolayca sarabileceksiniz.Ve inanın 1 kilo yufka bile çabucak sarılıverecek.

Boş bir zamanınızda yufkaları sararak deep frezz'de saklayabilirsiniz.

Haydi buyrun tarifimize:

MALZEMELER:

3 adet hazır yufka (yufkacıdan almanızı tavsiye ederim.)

250 gr dana kıyma

2 adet kuru soğan

4 yemek kaşığı zeytinyağ

1 adet büyük domates

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

Acı sevenler kırmızı biber de ekleyebilir.

1 çorba kasesi yoğurt

2 diş sarımsak

KIZARTMAK İÇİN:

2 su bardağı ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

Yufkalarınızı düzgünce üst üste yerleştirin.

Önce artı şeklinde 4' de bölün.Her bir üçgen parçayıda tekrar 4'de bölün.Yani alt kısmı 5 cm.olacak şekilde.Enleri dar boyları uzun üçgenleriniz olacaktır.

Yanınıza küçük bir kasede su yerleştirin.

Bir pipet yardımıyla yufkaları pipete sararak yuvarlayın ve uç kısımlarını suya batırarak yapıştırın.Kolayca hemen sarılacaktır.

Hepsi bittikten sonra yufka çubuklarınızı bir kenara alın ve üzerine dökeceğiniz kıymayı hazırlamaya başlayın.

Kuru soğanları küçük doğrayın ve bir tavaya alın.Zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın.Kıymayı ekleyin.Domatesi kabuklarını soyarak küp doğrayın.Kavrulan kıymaya domatesleri ekleyerek karıştırın.Salçayı,tuzunu,karabiberini ilave edin.

Eğer kıyma harcı yoğunsa az su ekleyerek biraz gevşetin.

Kıyma hazır olduğuna göre yufka çubuklarını kızartabilirsiniz.

Eğer fritöz kullanıyorsanız hepsini birlikte bir seferde kızartabilirsiniz.

Çok fazla kızartarak renklerini karartmayın.

Servis tabağına çubukları yerleştirin.Orta kısıma kıyma harcını etrafına da sarımsaklı yoğurdunu gezdirerek ikrama sunabilirsiniz.

Hem bir övün yemek olarak hemde çay saatlerinde ikram olarak hazırlıyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sevgiyle..