Kitap Dünyası

Kıyamete Son 99 Gün

Tuti Kitap’tan soluksuz okunacak bir roman; “Kıyamete Son 99 Gün”

Polat Onat’ın “Kıyamet Son 99 Gün” kitabı çıktı

Şiir, roman, masal türünde çeşitli kitapları olan Polat Onat halen Batman’da sınıf öğretmenliği yapmakta. Son kitabı “Kıyamete Son 99 Gün”ü Tuti Kitap’tan çıkan Onat okuruna soluksuz okunacak bir hikâye sunmakta.

Kıyametin kopmasına 99 gün kaldığı haber ile başlayan hikaye bir kaos zinciri ile devam etmekte. Polat Onat bu kaos zinciri içerisinde hayatını “Esmaü’l-Hüsna” hakkında şiirler yazmaya adamış münzevi bir şair üzerinden soluksuz bir romanı okura ulaştırmakta.

Kıyamete Son 99 Gün, karanlık vizyoner William Blake ile en önemli mutasavvıflardan İbn-i Arabî’nin kavramsal kabullerinin çatışması çerçevesinde sırlarla örülü ruhsal bir boyutu yansıtan, son derece heyecanlı bir kitap…


Polat Onat Kimdir?


1979 yılında İstanbul’da doğdu. 2000’de Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu, halen Batman’da sınıf öğretmeni olarak çalışmaktadır. 2000 yılında şiir yazmaya başlayan Onat, 2002’de Rıfat Ilgaz Şiir Yarışması’nda ödül aldı. 2004’e kadarki şiirleri ve şiir üzerine yazıları Varlık, Başka, Şiir Ülkesi, Kuzey Yıldızı, Daktilo gibi dergilerde yer aldı. 2005’ten sonra ise dergileri sadece okur olarak takip etmeyi tercih etti. 2013 yılında beş şiiri İngilizceye çevrilerek “Turkish Poetry Today” seçkisinde yer aldı. Şiir, roman, masal türünde çeşitli kitapları vardır. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Rüya Yazarı


Tuğçe Güçnar Kengil’in Rüya Yazarı adlı eseri Sola Yayınevinden çıktı. Kitap tanıtım bülteninde "Kelebeğin dersi, bir gecede ummadığın güzelliklere sahip olup sabaha uyanamayabileceğin gerçeğidir." Kelebek bir şeyler anlatıyordu sanki. Rüya hiç ses çıkarmadı, sadece dinledi. Güzelliğinin ardında korku vardı ve belki de sona yaklaştığını hissetmişti kelebek. Sanki ona bir ders vermeye çalışıyordu. En azından o öyle hissetmişti. Aklındaki cümleler ilginç bir şekilde birleşmeye başladı. Koşarak bilgisayarının başına oturdu, soğumuş kahvesinden bir yudum daha alıp aceleyle yazmaya başladı. "Bazı aşklar yaza geçiş gibidir, her seferinde yanlış giyinir; ya üşür ya yanarsın." O anda derin bir sessizliğe bürünmüşlerdi. Sormadı, sessizliğe ihtiyaçları vardı ikisinin de. Esrarengiz kadın, Rüya'nın masasına oturmuştu. Önce iznini istemişti. Rüya da boş bulunmuş, buyur etmişti. Hikâyenin bundan sonra başlayacağını o an ikisi de bilmiyordu. Yazmaya tutkun olan otuz beş yaşındaki Rüya; o gecenin sonunda yaşayacaklarını bilseydi yine sabaha kadar Müjgân'ı dinler miydi?

Peki ya siz, sonunuzu görebilseydiniz yine de aynı yoldan gider miydiniz? Rüya Yazarı, sizi hikâyenin içinde sürüklerken, zaman zaman kenara çekerek kendinizi dinlemenizi sağlayan; merakınızı her an ayakta tutan, soluksuz okuyacağınız bir roman.
Hikâyede kendinizi gördüğünüzde, güvenli limanlardan ayrılıp açık denizlere açılma vaktiniz gelmiş demektir. Merakınız ve tutkularınız için siz neleri göze alırdınız? Şeklinde ifade ediliyor. Bu çok başarılı kitabı mutlaka okuyun.


Medya Dünyası



Derya Uğur Kitap İçin Kampa Giriyor


Başarılı ve güzel sunucu Derya Uğur Deryaca programına sezon finali yaptıktan sonra bu kez kitap çalışmalarına hız verdi. Alaçatı’da tabiri caizse kitap için kampa girecek olan Derya Uğur Eylül ayına yetiştirmeyi planladığı kitabıyla ses getirecek. Hikayeleri , şiirleri ve güncel yazılarından oluşacak kitap Derya Uğur’un ilk kitabı olacak.


Kim Kimdir?


Deniz Uğur


Deniz Uğur ilköğrenim ve lisenin ardından Hacettepe Üniversitesi Yüksek Hemşirelik ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinde okudu. 1997 yılında Türkiye’nin önde gelen kozmetik firmasında sektöre giriş yaptı. Buradaki uzun çalışma hayatından sonra sektörün önde gelen bir başka firmasının ege sorumluluğunu üstlendi. Mesleki kariyerine başlamadan önce İstanbul ve Antalya’dan uzman kişiler tarafından ileri eğitim aldıktan sonra D&D Form Club’ı , güler yüzlülüğü , bilgi ve tecrübeleriyle bayanları bakımsızlığın esiri olmaktan kurtarmak ve farkını ortaya koymak için açtı. Bugüne kadar pek çok tv programına katılan yaptığı çalışmalar ve uyguladığı yöntemler medya dünyasında da ses getiren Deniz Uğur bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlülüğü , pozitif enerjisi gibi özelliklerinin yanında ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Deniz Uğur gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Banu Yüm


Banu Yüm , Medya dünyasına ilk adımını 1995 yılında attı. Aslen Klasik arkeolog. TRT2'de program sunuculuğu ile başladığı ekran serüvenimde radyo ve tv spikerliğinin yanı sıra program sunuculuğu, muhabirlik, editörlük kısacası medyanın kapsadığı hemen her departmanda görev yaptı.
Ekranlardan takip edenler samimiyetini beğendiklerini söylüyor. Hata yaptıysa, "hata yaptım" diyen. Üzüldüyse ya da sinirlendiyse belli eden bir televizyoncu Banu Yüm.  Ekranda konuşmuş olmak için boş kelimeler sarf etmeyi sevmiyor.
Yakın zamana kadar pek de aktif olamadığı sosyal medyada, seyircilerin tweetlerine anında karşılık vermesiyle dikkat çekti. Böylelikle eleştirilerine ya da beğenilerine anında karşılık verebiliyor. Tarihçi Yazar Ahmet Anapalı'nın bu konuda yaptığı tespit en doğru tanım olur galiba. Anapalı bir yayın çıkışında "Çok kaliteli takipçileriniz var ve siz bültenlerinizi aslında onlarla birlikte sunuyorsunuz" demişti. Ancak hala pek çok seyirci, canlı yayınlar sırasında paylaştığı tweetleri asistanının attığını düşünüyor. Banu Yüm’ün asistanı yok.Emekli olduğumda medyayı bırakmayı ve huzur bulmayı planlayan Banu Yüm bu mesleğe dair yeteneği , pozitif enerjisi ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekiyor. Tüm bu yönleriyle Banu Yüm adını gelecekte de sıkça duyacağız.

Şahla ORUJOVA BOZKURT


27 Mart 1985’de Azerbaycan’da doğdu. İlkokul, lise ve üniversite eğitimini Rusya’da medya ve iletişim alanında tamamladı. Okul döneminde tiyatro ve jimnastikle uğraştı. Çalışma hayatının ilk yıllarında çevirmenlik yaptı. 2009 yılında TRT’nin değerli yönetmeni Belgin Eraslan ve TRT ile yolu kesişti. O yıldan itibaren ‘Yeni Gün’, ‘Müzikli Dakikalar’, ‘Rotanız Türkiye’, ‘Müzik Kutusu’, ‘Motifler’ gibi birçok programın sunuculuğunu ve ‘Hocalı’ adlı belgeselin yapımcılığını üstlendi. Aynı zamanda TRT AVAZ bünyesinde Azerbaycan masası sorumlusu olarak da görev aldı. Devlet protokolleri, büyükelçilik etkinlikleri, özel geceler, seminerler, şirket yemekleri ve toplantılarında sunuculuk yapmaya devam etmektedir. TRT AVAZ’da hafta içi her gün 09.00 – 10.00 saatleri arasında canlı olarak yayınlanan ‘Yeni Gün’ programının sunuculuğunu yapmakta. Özgün sunumu , pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle dikkat çekiyor.

Selin Çalışkan


İlk ve orta öğretimimi Büyük Kolej'de tamamladı. Ardından Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım bölümünü bitirdi. Bir süre reklamcılık ile uğraştım fakat Ankara'da bu sektör pek gelişmediği için farklı alternatiflere yöneldi. Başkent İletişim Akademisi'de diksiyon ve spikerlik eğitimi aldı. Daha sonra 3 yıl boyunca TRT Türk'te spor spikerliği ve trtspor.com'da PTT 1. Lig üzerine Birinci Lig adlı programı yaptı. Kısa zamanda edindiği birikim ve özgün sunumu ile beğeni topladı. Pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çeken Selin Çalışkan adını gelecekte de sıkça duyacağız.


Moda Dünyası


Yelda Aslan Ses Getirmeye Devam Ediyor!


Moda dünyasında Yelda Aslan geçtiğimiz yıl Işık kreasyonuyla gündeme damgasını vurmuştu. Geçtiğimiz yıl Pek çok ünlü ismin bir araya geldiği Dijital dünyanın enleri gecesinde  tasarımcı Yelda Aslan, başarılı koreograf Asil Çağıl’ın koreografisiyle
‘ışık’ adını verdiği koleksiyonu ile izleyenleri büyülemişti. Seda Canbolat, Nady
Bondar ve Dilek Çelik gibi birçok tanınmış model podyuma çıktı.
Yelda Aslan çalışmasını şöyle ifade etmişti. “Işık kreasyonunu hazırlarken ülkemizin yaşamış olduğu Özgecan vahşeti
hepimizi derinden yaraladı. Bende kadına gösterilen şiddeti vurgulamak ve
şiddetin son bulmasını dileyerek ‘Işık’ koleksiyonumu hazırladım.
Kadınlarımıza ışık saçsın istedim’ .Yelda Aslan’ın çalışması izleyenlerden tam not almıştı. Yelda Aslan’a şimdilerde neler yaptığını da sorduk. İşte Yelda Aslan’ın cevapları


Yelda Aslan ismi yaklaşık 3 yıldır piyasada ve gündemde yaptığı yeniliklerle adını sürdürüyor. Yeni showroomunuz hakkında kısaca bilgi verir misiniz?


Yeni showroomumuz özel tasarımlar üzerine kurulu. Günlük ve gece şıklığında fark yaratmak isteyen tüm bayanları showromumuzda misafir ediyoruz. Hazır ürünlerimiz çok hızlı satıldığı için misafirlerimiz geldiğinde özel tasarımlar sunmaktan yanayız. Tüm müşterilerimiz kendini özel hissetmek isteyen ve özel tasarımları tercih eden bayanlar.

Özel tasarımlar genelde çok pahalı diye biliyoruz. Sizin fiyat politikanız nedir ve en önemlisi sizi tercih eden müşterilerinizi Nasıl memnun ediyorsunuz. Bunun dışında yakında bir defile projeniz var mı?


Evet özel tasarımların çok pahalı fiyatlara satıldığını hepimiz biliyoruz.bizim fiyat politikamız makul fiyat aralıklarındada müşterilerimizin kendini özel hissedebilmesini sağlamak.Benim için en önemli ilk detay gelenlerin kendini çok özel ve farklı hissetmesi..bir kadının kendini en özel hissettiği an kendini içinde çok farklı ve özel hissedebildiği bir elbisedir diye düşünüyorum.Kişinin kendine yakışanı bulması Zaman alan ve zahmetli bir yolculuktur, biz bunun için tüm müşterilerimize özel hizmet vermekteyiz.
ilk  iki defilemiz gerçektende umduğumuzdan çok daha fazla ses getirdi,yakında ses getirecek bir projeyle tekrardan bir projeye hazırlanıyor olacağız.

Önümüzdeki dönemde sizi nerelerde göreceğiz? Bildiğimiz üzere yeni TV projeleriniz var biraz açabilir misiniz?


Evet bazı programlarla görüşmelerim var. TV kanallarından gelen projeler söz konusu,fakat şu an genel yoğunluğumdan dolayı değerlendirmelerimi daha sonraki dönemlere erteledim diyebiliriz.