Sevgili okurlarım merhaba, Maltepe belediyesinin özel davetlisi olarak gitmiş olduğum İstanbul’da unutamayacağım anılarla Antalya’ya döndüm. Türk Asıllı Belçikalı belediye başkanı Emir Kır, başkan yardımcısı Ali Çağlar, PanoramaGent gazetesinin sahibi Cihan Çöl eşi Chantal, Belçika müzik grubu ve kitaplarımla ben katılmıştım. Beşçeşme Meydanında yapılan etkinliğe ilgi büyüktü. Protokol’ün konuşmalarından sonra Müzik grubu Türkçe Flemençe ve Fransızca şarkılar söyledi. Davetliler ve Maltepeliler birlikte şarkılara eşlik ettiler. Gecenin sonunda mikrofon bana uzatıldı. Kısa bir konuşmadan sonra davetlilere uygun bulduğum (İnsanız) adlı şiirimi okumaya başladım!.. 

“İNSANIZ

Din Dil Irk Mezhep hepimiz dünyalıyız

Kendi norm ve değerlerimizle 

Sonuçta hepimiz insanız

Maddiyatın öne geçtiği bu zamanda

Maneviyatı çok aramaktayız

Bir içten gülüşe bir sıcak bakışa

Kim bilir, kim bilir ne kadarda hasretiz

Yüreğimizle barışık değilsek 

Başkalarına ne kadar gerçekçi olabiliriz

Bazen yüreğimizin derinliklerine 

İnip bakmamız gerekiyor

Yüreğimizle ve çevremizle 

Ne kadar dost olabiliyoruz

Yada dost diye arkadaş insan diye 

Yüreğimize aldığımız insanlarla

Ne kadar dost kalabiliyoruz

Dost olabilmek güzel

Dost kalabilmek mükemmel

Dost kalabilmeniz dileğiyle!..” Şiirin ardından daveti adına başkana etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ettim.

İlgimi çeken etkinliğe gelen vatandaşlarla tek tek irtibata geçen onların soru ve sorunlarını dinleyen Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç’tı. Güzel geçen ilgi alaka gören etkinlikten sonra protokolle yemeğe geçtik. Muhteşem Maltepe mekanında mükemmel hazırlanmış yemekler eşliğinde Belçika Türkiye arası sohbet koyu, konuklarsa ilgi ve alakadan memnundu. Yemekten sonra beni yanına çağıran Ali Kılıç başkan: “Zekiye hanım, sizin haberiniz yok muydu? Belediyemiz adına Canan hanım, kalan kitaplarınızı satın aldı.” Deyip güzel geçen etkinliğin sonunu kitapseverliğiyle taçlandırmış oluyordu. 

Şaşırmıştım imza günü için ufak bir pürüz çıkmıştı. Başkanın bu jesti pürüzü telafi etmek mi? Yoksa şiirim kendisini etkidi mi? Bilmiyordum, çünkü bunu öğrenme şansına nail olamadım!..

Başkan Ali Kılıç 1980 yılında eğitimini tamamlamak için yurtdışına çıkmış ve Almanya’da yaşamış. Yurtdışı belediyeleriyle kaynaşmak onlarla bilgi alışverişinde bulunmak sanırım oradan kaynaklanıyordu. Bu tür etkinlikleri altı yılı aşkın bir süredir yapıyor. Yaptığı işlerle davetlileri kendine hayran bırakan başkanın Maltepeli kadınlara yönelik yatırımları bilinmesi gereken çok önemli diğer konudur. Gurbetçi ve gazeteci geçmişiyle Ali Kılıç başkanı taktir ediyordum ve bir Gurbetçi olarak yazmazsam kendisine çok haksızlık etmiş olurdum. Buradan kendisine bir kere daha gönülden teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyor, başarılarının devamını diliyorum. Diğer İllerimizde ve ilçelerimizde bu tür etkinliklerin yapılması vatandaşlara renkli düşünceleri beraberinde getirecektir. Bilgi alış verişiyle kitap severlerimiz çoğalacaktır!..

Sevgi ve saygılarımla