Beşiktaş Avrupa dönüşü yine puan kaybetti, Bilić Balıkesirspor maçına tam kadro çıktı. İyi güzel de skoru elinde bir türlü tutamayan ve bunun sezon boyunca etkisinde kalan Beşiktaş rotasyona niye gitmez, hiç anlamıyorum? Takım zaten yorgun, senin en etkili oyuncuların Gökhan ve Ba. Bunların dışında özellikle ortasahada rotasyona gidebilirdi. Zira ortasahanın direnci her dakika aşağı inerken Bilic hamlelerini iyi kullanamadı. Sezona Kerim-Ba-Pektemek 3'lüsü ile başlayan Bilic bu 3'lüyü tekrar deneyebilirdi.
Ben olsam oyuna ortasahada Veli-Tolgay sağda Töre solda Kerim ilerde Ba-Pektemek
6'sı ile başlardım zira kenarda; Sosa, Olcay, Atiba hamleleri olurdu. Bilic hem rotasyon yapmış hemde ligin dibine kapak atmış Balıkesirspor'a karşı çift forvet çıkmış olurdu.
Bilic iyi bir hoca iyi bir takım ruhu yaratıor ancak tek sorunu oyunu iyi okuyamaması, zira tüm yorumcular bu konuda hem fikir.
Avrupa'da da yoluna devam eden Beşiktaş en az 2 Avrupa maçı daha oynayacak ve lig yarışı iyice kızışıyor. Özellikle Club Brugge maçları ve arasına giren lig maçları; sakatlık, kart cezası, yorgunluk derken Bilic takımını iyi rotasyona sokması lazım.
Rotasyon deyince aklımıza 11 oyuncunun değişmesi gelmemeli, bunu kilit oyuncularını sahada tutarakta yapabilirsin. Yeri geldiğinde diziliş ve sistemlerle, ufak değişikliklerle de yapabilirsin. Mourinho özellikle bunu çok iyi yapıor, takım yorgun düştüğünde veya takımının yorgun dönemlerinde ortasahaya ayağıda fena olmayan bir stoper koyarak ortasaha direncini artırabiliyor. Eğer Bilic İngiltere'yi hedefliyorsa hamlelerini düzeltmeli. Böylece hem Beşiktaş'a hemde kendisine faydası olacaktır.
Daniel Opare; Opare'ye parantez açmadan yazımı tamamlamak istemedim. Beşiktaş'ın sağ bek sıkıntısı gidermek için aldığı Opare, Motta ve İsmail'in formsuzluğunu göz önüne getirirsek bu gidişle sol bek sıkıntısını da giderebilir, belli dönemlerde sağ bek ve sağ açıkta da kullanılabilir, zira Beşiktaş'ı zorlu bir Avrupa Maraton'u bekliyor.