Fenerbahçe'nin özellikle derbi maçlarında, taraftarlarının desteğiyle her zaman maçlara önde başladığını daha önceki yazılarımda da belirtmiştim.

Maçın başlamasıyla birlikte; her iki takımın da;orta alanı birbirlerine kaptırmamak için mücadele etti.

Biz, her hafta hakemleri konuşmaktan bıktık ancak hakemler,kendilerinin hakem olduğunu,maçları adaletli yönetmesi gerektiğini göz ardı etmekten vazgeçmediler.

Hüseyin Göçek'in 13.dakikada Kjaer'e  gösterdiği basit sarı kartı,ne hikmetse(!) Quresma ve Cenk'in tekmelerine,Tosic'in topu elleriyle kesmesine kart gösteremedi.

İkinci yarı Aatıf'ın yerine Volkan Şen'in oyuna dahil olması, Fenerbahçe'nin daha hızlı ataklar yaparak pozisyonlara girmesini sağlamasına rağmen sonuç alamadı.

Lens'in oyuna dahil olmasıyla sağ kanatı daha etkili kullanan Fenerbahçe,Beşiktaş'ın sol kanattan yaptığı atakları kesmiş oldu.Lens demişken; maçın 80.dakikasında Tosic'in Lens'e yaptığı müdahale dünyanın her yerinde kırmızı kart olarak değerlendirilmesine rağmen,hakem Hüseyin Göçek sarı kartla yetindi.

Quresma,Cenk,Oğuzhan,Robin Van Persie,Sow ve Lens gibi gol yüzdesi fazla olan isimlerin bulunduğu sahada,iki takımın da; kaleye şut isabet ettirememesi de ayrı bir olay.Genel olarak kısır ve tartışmalı, hakem kararlarıyla tartıştığımız,bir derbiyi daha bitirdik...