Kırgızistan’ın 23. Bağımsızlık Günü, Başkent Bişkek olmak üzere, bütün ülkede, dış temsilciliklerde ve Türkiye’de görkemli törenlerle kutlandı.  
Cumhurbaşkanı Almazbek  Atambayev, Kırgızistan olarak 23 yılda gerçekleştirdiği başarıları anlattı, fakat  bunların çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak için yeterli olmadığını, daha çok çalışmaları gerektiğini belirtti.
Kırgız Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığının 23. Yılı, Kırgız Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun 20. Yılı ve Kırgızistan Dostluk ve Kültür Derneği'nin 5. Yılı münasebetiyle  düzenlenen töreni, cumartesi akşamı, Ataköy Sheraton Otel'de gerçekleştirildi.
Konukları eşiyle birlikte karşılayan Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Ranat Tuleberdiev tebrikleri kabul etti.
Kırgızistan Ankara Büyükelçisi İbrahim Junusov, Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Ranat Tuleberdıev ve Kırgfızistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Aybek Sargul'ün ev sahipliğinde gerçekleşen kutlama programına İstanbul vali yardımcısı İsmail Gültekin, ABD, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan, Hindistan, Mısır, Hindistan ve Ukrayna İstanbul Başkonsolosları başta olmak üzere Kırgızistan eski Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbayev, eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımıcısı Gönül Demirel , Sayıştay temsilcileri, İstanbul İl Dernekler Müdürü Eyüp Dursun Ergür, Avrasya Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz, Irak Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Kemal Beyatlı, MÜSİAD Genel Sekreteri Oğuz Özcan ve İTO Başkan Yardımcısı, Birlik Vakfı, Kazak Türkleri Vakfı, Prof. Dr. Abdulvahap Kara, Prof. Dr. İbrahim Öztek, Avrasya Bir Vakfı Genel Müdürü Ömer Azerbaycan Derneği, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği , Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardım Derneği Başkanları, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Baki Karasu, Yeşilay'dan Tarkan Oğuz Yaşaroğlu, İBB. Kültür A.Ş. İdari İşler Müdürü Salih Doğan, çok sayıda sivil toplum kuruluşları başkanları ve seçkin davetli topluluğu katıldı.
Kokteyl sonrasında ana salonda yapılan törende, Kırgızistan Ankara Büyükelçisi İbrahim Junusov, Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Ranat Tuleberdıev,  Kırgızistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Aybek Sargül ve İstanbul vali yardımcısı İsmail Gültekin birer konuşma yaptılar.

KIRGIZ CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ İBRAHİM JUNUSOV:
“SİZE KIRGIZİSTAN’IMIZIN SICAK SELAMLARINI GETİRDİM”


Kırgızistan Ankara Büyükelçisi İbrahim Junusov Kırgızistan’ın bu mutlu günündeki duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:
“Dost ve kardeş ülke olan Türkiye'ye Kırgız Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi  olarak yeni atanmamın heycanı içerisinde, daha görevime bile başlamadan, İstanbul'da düzenlenen bu güzel anlamlı kutlamaya katılarak, siz değerli dostlarımızla tanışmanın sevinci içerisindeyim. Hepinize programa teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim .
Sizlere Kırgızistan'ımızın sıcak selamlarını getirdim. Bundan sonra yapılacak her türlü çalışmaların en iyi şekilde ilerlemesi için elimden gelen çabayı sarf edeceğimi belirtmek istiyorum.
Bu kutlama programı tertipleyen Kırgız Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosumuzu ve Dernek yöneticilerini kutlarım. Türkiye Cumhuriyeti ile dostluğumuz ebedi bir şekilde muhabbetle, sevgiyle ilerlesin temennisiyle sizlere şükranlarımı sunarım.”
İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin de yaptığı konuşmada, “Kırgızistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olarak, kardeş ülkenin her alanda gerçekleştirdiği başarılardan duyduğumuz memnuniyeti dile getirdi. Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Ranat Tuleberdiev ve Kırgızistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Aybek Sargül de, Kırgızistan’ın Türkiye ile gerçekleştirdiği kardeşlik ilişkilerinden duydukları mutluluğu dile getiren konuşmalar yaptılar ve iki kardeş ülkenin birlikte büyük başarılara imza atacaklarını söylediler.

BABA-KIZ KIRGIZ SANATÇILAR KONUKLARI BÜYÜLEDİ


Kırgızistan İstanbul Başkonsolosluğunun Sheraton Hotelindeki bağımsızlık resepsiyonunda sanatçı baba-kız Kurmangazi ve Nurayım Azıkbayevlar herkesi kendilerine hayran bıraktı. Baba da kızı da hem otantik sazlarımızı hem de Batı sazlarını büyük bir ustalıkla çalıyorlardı. Kırgızistan ve Anadolu müziklerinden nefis örnekler sundular.

KIRGIZİSTAN HENÜZ KEŞFEDİLMEMİŞ GÜZELLEİKLERİYLE VE ZENGİNLİKLERİYLE BİZLERİ BEKLİYOR


Kırgızistan bağımsızlığına kavuşalı 23 yıl oldu; köklü tarihine karşılık dünya siyasi haritasında yeni bir devlet.
Kırgızistan, her alanda atılımlar gerçekleştirerek çağı yakalamaya çalışırken Türkiye’nin deneyimlerinden yararlanmak istiyor. Yeni dünya düzeine, serbest piyasa ekonomisine ayak uydurmaya çalışırken, Türkiye’nin istemeyerek, deneyimsizliğinden dolayı yaptığı hataları yapmamaya özen gösteriyor. Türkiye de kardeş ülkenin isteklerine gönülden destek olmaya çalışıyor.

TÜRKİYE İLE KIRGIZİSTAN İLİŞKİLERİ BÜTÜNN DÜNYAYA ÖRNEK OLSUN


Türkiye ile Kırgızistan arasında bütün dünya ülkelerine örnek olacak kardeşlik dayanışması yaşanıyor. Fakat elbette yeterli değil; Kırgızistan’ın doğal güzelliklerini, gizemli tarihi dokusunu, henüz tam olarak keşfetmiş değiliz. Issık Gül Türkistan coğrafyasının mutlaka görülmesi gereken büyülü yörelerinden biri. Issık Göl’de her türlü su sporu yapılabiliyor. Kırgızistan’ın Saymalı Taş bölgesinde insanlık tarihinin en eski yazılı belgelerini görmek çok heyecan verici bir duygudur. Kırgızistan engin coğrafyasına rağmen nüfusu altı milyon civarında. Kırgızistan’ın yeraltı yerüstü zenginlikleri ve güzellikleri keşfedilmeyi bekliyor.
Kardeş Kırgızistan çok zengin ve el değmemiş yeraltı zenginliklerine sahip; yatırım yapacak işadamlarımızı bekliyor.
Kırgızistan Cengiz Aytmatov’ları yetiştirecek kadar kültür birikimi olan bir kardeş ülke. Kırgızistan pek çok tarihi mekanlara ve doğal güzelliklere sahip bir ülke. Kırgızistan’da binlerce yıldır kirlenmemiş bir doğa ile kucaklaşmak mümkün. Dağlarında, yaylalarında doğal hayatı bütün doğallığı ile yaşamak mümkün. Yüzünüzü Türkistan coğrafyasına çevirmek, güzellikleriyle tanışmak, kucaklaşmak için daha ne bekliyorsunuz?

ÇOK YAŞA KIRGIZİSTAN!

Önce VATAN yazı ailesi olarak Kardeş Kırgızistan’ın sonsuza kadar kendi bayrağının gölgesinde yaşamasını diliyoruz. ÇOK YAŞA KIRGİZİSTAN!