Saat yine geç rakamlarda ve uykudan eser yok. İstanbul soğuk ama. ben balkon da, sabah ezanını dinliyordum.
Dünyanın en güzel sesi bu olsa gerek. Öyle dinlendirici, öyle huzur verici. 
Büyük bir huzurla ezanı dinlerken fazla dalmış olmalıyım ki aşağıdan gelen ısrarlı çağrılar neticesinde uyandım dalgınlığımdan. 
Karanlıkta tam olarak seçemiyordum ama, tahminen elli yaşlarında olan bir adam, el kol hareketleri ile ısrarla bir şeyler anlatmaya çalışıyordu. Önce aman banane “elin sarhoşu” deyip kafamı başka tarafa çevirdim. Ancak adam aldırmadığımı görünce sesini bir volüm daha yükselterek bağırmaya başladı.
Piştt sana diyorum. Duymuyor musun?
Açsana kapıyı güzelim!
La havlee. Ne oluyor yahu. Kim bu adam? Neden ısrarla kapıyı açmamı istiyor ki. bir de utanmadan güzelim diyor. 
Alkol fıçısının içine düşesice adam. Huzur içinde bir ezan dinletmedin diye bir miktar söylendikten sonra, tam balkondan içeriye geçiyordum ki, yan binadan yankılanan bir kadın sesiyle duraksadım.. Kadın şuh bir ses tonu ile adama, orası değil şapşal! yan kapıya geleceksin diyordu. 
Bir kaç gün sonra o ev polis tarafından basılınca işin rengi ortaya çıktı. 
Sahibi yurt dışında olan daire emlakçı tarafından bir aylığına fuhuş yuvasına kiraya veriliyor. Bunu öğrenen mahalle sakinleri polise ihbar ediyor. Ve tabi mahallelinin haklı mücadelesi sonucunda ev tahliye ediliyor.
Özellikle son yıllarda herkesin canını sıkan en önemli sorunlardan birisi de, kiralık evler konusu.
Kusura bakmasınlar ama “Aç gözlü” bazı ev sahiplerinin sorumsuzlukları yüzünden, ülkenin bir çok şehrinde teröre ve fuhuşa meyilli insanlar, kendilerine iyi sığınaklar buluyorlar. 1000 liralık evi 2000 liraya, lüks semtlerde ise 2000-2500 liralık evleri olması gereken değerinin çok üstünde fahiş fiyatlarla kiraya veriliyor. 
Fiyatların çok uçuk olmasına rağmen hiç itiraz etmeyenler yüzünden bazı ev sahipleri ülkeye en büyük kötülüğü yapıyor. Çünkü bu evleri kiralayan iti, kopuğu, hırsızı, arsızı, ahlaksızı, ve en kötüsü teröristi, canlı bombacısı istediklerini özgürce yapabiliyor. Ve ne yazık’ki bu konuda ki denetim eksikliği olası faciaların tuzu biberi oluyor.
Peki ev sahipleri doğru ve sorunsuz kiracıyı nasıl bulacak?
Kiralık eviniz var. Yatırım amaçlı almışsınız. Değer kazanıncaya kadar kiraya vermek istiyorsunuz.
Ancak bu iş için yeterli vaktiniz yok. Ve evinizi kiraya vermesi için  bir emlakçıyla anlaşıyorsunuz. Öncelikle anlaştığınız emlakçınızı araştırın. Çünkü emlakçıların büyük bir bölümü evi kimin kiraladığına değil, alacağı komisyonun miktarına bakıyor. Kiralayan kimmiş, neymiş baktıkları yok. Hele birde bu emlakçılar paranın peşinde koşan sokak, sokak gezerek ev toplayan korsan emlakçılarsa ve evinizi kiralamış bir de sözleşme yapmışsa artık yapacağınız tek şey; Allah iyi kiracılarla karşılaştırsın diye dua etmek olur.
İşini ciddiye alan, hakkıyla yapan gerçek emlakçıları bunlardan ayrı tuttuğumu bilmenizi isterim.
Kiracı adayını bizzat kendiniz tanıyın ve araştırın. 
Adı soyadı, mesleği, işyeri bilgileri. Evli,mi, evliyse eşinin adı, çalışıyorsa iş yeri bilgileri. 
En az 1 veya 2 kefil isteyin. Güvenilir kişilere herkes kira kontratı için kolaylıkla kefil olur. Eğer basit bir kira kontratı için bile kefil bulamayan bir kiracı adayınız varsa dikkatli olun. 
Soru sormaktan çekinmeyin. Kafanızı kurcalayan her şeyi sorun. Verilen cevaplar size yeterli gelse bile kiracı adayının sosyal medya hesaplarına bir göz atın. ( fecebook, twitter, instegram, vb) bu hesaplardan hem adayın hayat ve yaşam tarzını hem maddi gücünü ve sosyal statüsünü hem de diğer kişisel bilgilerini gözlemleyebilir ve oldukça faydalı ilk intiba elde edebilirsiniz. 
Kiraya verdiğiniz evinizin fuhuş yuvası, hücre evi olmasını istemiyorsanız daha dikkatli olmanızı öneririm.