Kim Kimdir?

Cansel Kemiksiz

Cansel Kemiksiz , 4 Eylül 1990'da doğdu. İlk ve orta Öğretimim sırasında profesyonel olarak çeşitli takımlarda voleybol oynadı, fakat geçirdiği ciddi diz sakatlıkları yüzünden erken jübile yapmaya mecbur kaldı.. Kısa bir Polis Meslek Yüksek Okulu deneyiminden sonra asıl istediği İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Spor Yöneticiliği eğitimi almaya başladı.. Küçük yaşlarda UltrAslan için yaptığı röportajlarla başlayan muhabirlik merakı.Galatasaray TV ile geçirdiği kısa bir staj döneminin ardından Beşiktaş TV & Haber1903 ve AMK Spor gazetesi ile profesyonel seviyeye ulaştı. Cansel Kemiksiz'in Spor organizasyonları alanında ki kariyeri 2013 FIFA Brezilya Konfedarasyon Kupası döneminde yaptığı staj ile başladı. Ardından TravelPark bünyesinde Spor Hizmetleri Direktörü olarak çalışmaya başladı. İlk organizasyonu olan Galatasaray & Trabzonspor & Celtic FC & Ajax katılımı ile gerçekleşen THY Antalya Cup spor camiasında ses getirdi. TravelPark ile bir çok büyük spor kulubünün Avrupa Deplasman ve hazırlık kamp organizasyonlarını gerçekleştirdi. 2014 Brezilya FIFA Dünya Kupası süresince Maracana Basın Merkezi'nde FIFA bünyesinde görev aldı. TRT ekibi ile Dünya Kupası'nı takip ederek, Tüm röportajlarda tercüman olarak destek verdi. Aynı zamanda AMK Spor Gazetesi'nın Brezilya muhabiri olarak özel röportaj dizisi yaptı. Geçirdiği bu dönem sayesinde İngilizce-Yunanca dışında ileri seviye Portekizce ve başlangıç seviyesinde İspanyolca konuşabilimekte CANSEL KEMİKSİZ Kariyerine TravelPark ve ilave olarakta Türkiye Futbol Federasyonu ile devam etmektedir. Özellikle özel röportaj çalışmalarıyla ses getirmeye devam etmektedir. Cansel Kemiksiz spor ve medya anlamındaki yeteneği , çalışkanlığı , birikimi , pozitif enerjisi gibi özelliklerinin yanında ışıltısı ve güzelliği ile de dikkat çekmektedir. Cansel Kemiksiz tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Kitap Dünyası

Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler

Kendini Müslüman bir sinirbilimci olarak tanımlayan bilim adamının gözlemleriyle beyine dair merak edilenler bu kitapta..

Sinan Canan imzalı “Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler “ Tuti Kitap’tan çıktı..

Sinan Canan Tuti Kitap’tan çıkan “Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler” isimli kitabıyla herkesin merak ettiği konulara yürüttüğü fikirleri akıcı bir dille okuyucuya aktarıyor. Genellikle üniversite gençliğine yapmış olduğu Kaos Kuramı, karmaşıklık, insan beyni ve zihninin yapısı, zihin kontrolü, bilim-inanç ilişkisi, Evrim Kuramı konuşmalarından edindiği geri bildirimler doğrultusunda zenginleştirerek kitaplaştırdığı eserinde genç okurların kışkırtıcı bir metinle karşılaşmasını sağlamaya gayret göstermiş.

Cem Mumcu kitabı şu şekilde özetliyor: “ Popüler bilimsel bir kitap, nadiren bu kadar güzel, edebî ve masalsı bir dille yazılır. Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler, bu kadar yumuşak bir dille yazılıp hem okuyanın kendisini dönüştürmesine hem beynin çalışma biçimini anlamasına hem de evrendeki ahengi öğrenmesine katkıda bulunan nadir kitaplardan... Sanırım birden fazla okumak zorunda kalacaksınız. Kitap bittiğinde artık eski ben’inizi geçmişte bırakıp hınzır bir gülümsemeyle önceki inançlarınızı anımsayacaksınız. Çünkü değiştiğinizi anlayacaksınız. Sahip olduğunuz inançlar konusunda değişime cesaretiniz varsa okumaya başlayın. Okuduktan sonra aynı kişi olmayacağınızı garanti ederim”

“Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler” in arka kapak yazısında yer alan “İnsan beyni; 1,4 kg ağırlığında, su, yağ, protein, şeker ve tuzdan oluşan bir jöledir” cümle kitabı özetlemeye yetiyor. Üç bölümden oluşan eserin ilk bölümü beynin çalışması, lisan yeteneği, davranışlar, algılar ve gerçeklik gibi temel konulara dair ipuçları içeren yazılardan oluşuyor. İkinci bölümde Sinan Canan bilim ve inanç arasındaki ilişkilere ve uyumsuzluklara dair görüşlerine yer veriyor. Üçüncü ve son bölümde bilimin 20. Yüzyıldan bugüne kadar sessizce ilerleyen devrimine yakından bakarak, modern bilimsel bilginin kadim bilgeliğimize nasıl temas ettiğine dair fikirlerini okuyucuya sunuyor yazar.

Medya Dünyası

Begüm Kıratlılar ile Yatırım Zamanı

360 Tv'de Yepyeni bir program başladı. Gayrimenkul sektörüne dair yatırımcıya kılavuz olacak nitelikteki Yatırım Zamanı programı her pazar 15.45'te başarılı ve güzel sunucu Begüm Kıratlılar tarafından ekrana taşınıyor. Programda gayrimenkulle ilgili bilinmesi gerekenler , gayrimenkul araştırmaları , gayrimenkule dair ipuçları , yatırım potansiyeli yüksek olan yerler ,yeni projeler , tasarımlar , emlak dünyası ve kaliteli yaşama dair detaylar söz konusu.

Sinema Dünyası

Kaçış 1950 Gösterime Girdi!

Taş Film'in yapımcılığını üstlendiği  "KAÇIŞ 1950" isimli sinema filmi 10 Nisan itibariyle gösterime girdi. Filmde 1950 - 1970 yılları arasında Bulgaristan'da gördükleri baskıdan dolayı Türkiye'ye kaçmaya çalışan 3 Türk gencinin hikayesi anlatılıyor. Nisan başında Atilla Saral, Ercan Saatçi, Engin Çağlar ve Oya Aydoğan başta olmak üzere bir çok ünlü ismin bir araya geldiği bir galayla ilk gösterimini yapan filmin galası da renkli anlara sahne olmuştu. Galada Bal-göç derneği de kendi hikayelerini Beyaz Perdeye kazandıran Taş Film adına İhsan Taş'a başarılarından dolayı özel Plaket verdi. Filmin dış seslerini Hollywood filmlerini seslendiren usta seslendirme sanatçısı Kadir Özübek okurken, Filmin senaryosu Zülkef Yeşilbahçe'nin "Ata Topraklarından Ana Vatana Anılar" isimli kitabından uyarlanarak hazırlandı. Filmin genel yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenen İhsan Taş;  Sinema sadece para için yapılacak bir iş değildir,  Sinema çok büyük bir özveri ve aşk isteyen bir meslek ve bende sinemaya aşık bir insanım.Biz üzerimize düşeni yaptık ve çok güzel bir hikayeyi Beyaz Perdeye kazandırdık, bundan sonrası izleyicilerin takdirine kalmış. Bu filmi tüm göçmen kardeşlerimize ve sinemaseverlere armağan ediyorum. Umarım filmi beğenirler ve kendi hikayelerine sahip çıkarlar en büyük temennim budur" diye konuştu.  Başarılı oyuncu kadrosunun yanı sıra, tamamen profesyonel ekip ve ekipmanlarla çekilen "KAÇIŞ 1950" isimli sinema filmi daha vizyona girmeden TRT'NİN aldığı ender projelerden bir tanesi. Filmin Bulgaristan Göçmenlerinin 100. yılına denk gelmesi, filme bambaşka bir anlam katıyor. Kaçış 1950'nin oyuncu kadrosu ise şöyle : Oyuncular: Zeynep Gülmez, Atilla Saral, Burak Kaya, Efe Kopuz, Onur Bayraktar, İlker Gürsoy, Hüseyin Elmalıpınar, Mehmet Vanlıoğlu, Ender Turan, Ali Özkan Dinkçi, Şeyma Erdoğan, Gizem Güpür, Zülkef Yeşilbahçe, Hüseyin Özay, Mustafa Akkeçi, Nail Akkeçi, Aydın Pusa, Berkant Yaman, Gülümser Çeri.

Tiyatro Dünyası

Hırsızı Çalmak & Şehrin İnsanı

İzmir il sağlık müdürlüğü çalışanlarının aktif olarak yer aldığı Tiyatro Pasaport yepyeni bir oyunla izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Daha önce sahneledikleri oyunlarla İzmir'deki tiyatro severlerin büyük beğenisini kazanan tiyatrocular bu kez Hırsızı Çalmak & Şehrin İnsanı adlı komedi oyunu ile izleyici karşısında. Yakın zamanda İzmir'de farklı noktalarda sahnelenen oyun yakın zamanda Fuar Gençlik Tiyatro'sunda da sahnelenecek. Hırsızı Çalmak & Şehrin İnsanı adlı oyunun senaryosunu ve yönetmenliğini Arzu Kaya üstlendi. Kısa süre önce Organ Bağışı ile ilgili bir kısa filmi de yazıp yöneten Kaya üst üste yazıp yönettiği oyunlarla tiyatro dünyasında ses getirmeye devam ediyor.