Kendini açık açık belli eden düşman en iyi düşmandır. Çünkü ona karşı kendini korumak ve önlem almak çok kolaydır. Fakat dostumuz gibi görünen düşmanlar vardır ya, hani bildiğimiz sinsirella türünden olan hatta körükleyici olan düşmanlar… Bu tip düşmanların hileleriyle uğraşmak çok güçtür. Bizler hayatımızın her safhasında bu düşmanlar ile karşılaşmış mücadelede zorluk çekmişizdir.

Bir dost, dostunun sıkıntıda olduğunu görünce hiçbir şey olmamış gibi davranmaz. Dostunun sıkıntıda olduğunu bilen eğlenceye bile gitmez. Dost, dostunun ayıbını yüzüne açık şekilde tatlı bir dille söyler. Başına gelebilecek tuzaklar için önceden uyarır. Dostun yanlış gidişatına iyi gidiyorsun demez. Başarısızlığı ile dalga geçmez. Ekmeğini yediği için iyiliği unutmaz. Başkasına karşı seni korur, senin incinmeni asla istemez. Herhangi bir konuda da iyilik yapıp başkasına ona iyilik yapmıştım da demez ve iyilik yapıp da iyiliğe karşılık ver dersen, yüzüne vurursan şiddetli hırçın cazgır davranırsan ne olur biliyor musun senden füze hızıyla uzaklaşır.

Dostuna doğru olanı yap. Zarar görsen bile dostumdur boş ver o idare eder diye önemsememezlik etme. İlişkilerinde laf taşımak, laf sokmak, bire beş katmak ve dedikodu yapmak dostluğu bozar.

Düşman, iltifatlar ve ikna kabiliyeti ile sana bal içinde zehir sunar. Düşmanın en büyüğü eski dostlardan çıkar. Çünkü senin neye üzüleceğini, nasıl yaralanacağını çok iyi bilir ve kalbini fesatlık için meşgul eder. Düşmanla savaş ama ahlakına namusuna yalan yere asla söz etme. Namussuz, şerefsiz şeklindeki kelimeler çok tehlikeli asla bu şekilde iftira atma. Olur ya bir gün barışırsan yüzüne nasıl bakacaksın?

Düşmanla savaş halindeyken kork ama barış halindeyken daha da kork! Bu zamanda kimin dost kimin düşman olduğunu anlamakta çok zor. Müneccim değiliz, falcı da… :(  En iyisi dostlarımıza bile mesafe koyalım ki sınırları koruyalım daha sonra fazla üzülmeyelim ne dersiniz arkadaşlar?

Sen gülerken yanındakiler de güler.

Ağlarken seninle ağlayan var mı?

Onun için öyle bir ağaca yaslanalım ki

Asla yıkılmasın.

Öyle dostlar edinelim ki bizi asla bırakmasınlar.

BULMAK ZOR AMA BULMAK DiLEĞİYLE.

Sevgiler...