Sevgili okurlarım, bir süredir paylaşım yapmadığımı fark etmişsinizdir. Sakın ola ki yurt savunmasından  koptuğumu,  verilen  haklı mücadelemizden  uzak kaldığımı düşünmeyiniz. Bir borcum vardır  bu vatana!.. Bu görevimi de  hedef  kitleme  bir başka  yöntemle ulaşarak yerine getirmeye çalışacağım. 

Sizleri tenzih ederek belirteyim ki, uzun uzadıya yazmak, zaten  okuma alışkanlığı elinden alınan Türk ulusunu uyutmaktan, duyarsız bırakmaktan  başka bir işe yaramıyor maalesef!.. Halbuki cahil bırakılmayı  reddeden Demokratik/Laik  Cumhuriyet rejiminin çok önemsenmesi gereken bir stratejisi  vardır. O da   hedefe ulaşmada  kullanılan yolun tek olamayacağı üzerine bina  edilmiş olmasıdır.    

***                                                                                                                                                                                                    

Malumunuz her gün yastayız!. O nedenle uzun zamandır yorgunum!....                                                                    

Vatanımın korunup/kollanmasına  adadığım 43 yıllık  itibari askerlik yaşamımda  bana layık görülen,  göğsümde onurla taşıdığım, ve üzerimde madalyona dönüşen fiziksel ve ruhsal bozukluk raporlarımdır vardır benim. Beni ben yapan bu şeref madalyalarını onurla/şerefle taşıyorum ve ölene kadar da taşıyacağım…..


***                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Şu sıralar akılda kalıcı görsel yayınlar izlemek, inanın bana ilaç gibi geliyor!..Uyuyanı uyandırır nitelikteki  görsel yayınlar zihnimi  açılıyor, soğuk su dökülmüşçesine  miskinlikten kurtulmama  ve kendime gelmeme vesile oluyor.                                                                                                                                                                 

Biliyorsunuz  görseli paylaşmak, uzun uzadıya yazmaktan çok daha ilgi çekicidir, düşündürücüdür ve çözüm üretici olmaya zorlar insanı. Doğal olarak tüm ruhsal ve fiziksel rahatsızlıklar da takip/kontrol ve dertlere çözüm bulma aşamasında nüksediyor, bende tezahür ettiği  gibi…. 

E! Katlanmak gerektir mevzubahis olan Vatan olunca!...

***

Bu gün   çok yakın bir akrabamdan etkileyici, düşündürücü ve  dehşete düşürücü  bir paylaşım aldım.  Kıbrıs’ın dünyanın kalbi olduğu  bilinmesine rağmen  Türk vatandaşı  olarak yaklaşımımızı gözler önüne seren bu ilginç röportajı bugün sizlerle de paylaşarak merhaba demek istedim!.....İlginizi çekecektir umarım!..

Aynı zamanda bu düşündürücü paylaşım;  iki kesimliliğe veda  aşamasına gelinen ( Kıbrıs’ terk etmek), uğrunda şehitler verdiğimiz,  stratejik etkinliği ise tartışılmaz  olan Kıbrıs adası olunca neden masa başında kaybetmekte olduğumuzu bilin içindir!..

Ha ayrıca yalnız Kıbrıs değildir sorunumuz biliyorsunuz!. 

Başka cephelerde de cahilliğimizi, vurdum duymazlığımızı  ortaya koyan   raflar dolusu  görsel yayınlar havalarda uçuşmaktadır son günlerde!...                                                                                                                                   
Üç yüz küsur yıl önce  Fransız  politik düşünür Montesquieu’nün “ Uluslar layık oldukları gibi yönetilirler.” deyişi hala günümüzde  geçerliliğini koruyor ne yazık ki!..Eğer  ulus  özelliği kaldıysa tabii ki!.....

Şimdi de lütfen aşağıdaki ilgi çeken linki tıklayarak biraz düşünmeye,  çözüm yolu üretmeye, elimizi şakağımıza koyarak nerede  hata yapılıyor demeye   ne dersiniz?!...

LİNKİ TIKLAR MISINIZ?

https://www.youtube.com/watch?v=zvDE9GSDzH0