29 Ekim de Cumhuriyet’in 91. yılını kutlayacağız. Ama hayret! Aldığım duyumlar oldukça sitem dolu. Halktan neden bu kadar korkuluyor? Yoksa yolsuzluk, hırsızlık, iftira, suçsuz insanları mahkûm etme, şehit ailelerine hakaret, annelere, başını örtmeyen Türk kadınlara hakaret, açılım diyerek amacı farklı şekillendirerek, ailelerini tarumar etmek, para sıfırlama gibi suçların işlendiği mi?

Yada halkın bir kısmı yanlış mı düşünüyor? Bilemiyorum ama sonuç olarak neyi paylaşamıyoruz? Anlamış değilim. İnsanlık gerek şu yalan dünyada ve kardeşçe yaşamak. Savaşların bitmesi masumların zulüm görmemesi gerekirken nedir bu vicdansızlıklar?

Bugünlere gelmemizde, Cumhuriyetimizin kurulmasında en büyük emeği olan Mustafa Kemal ATATÜRK asla izin vermezdi şuan yaşanan acı olaylara. Adaletten yana ve asla masumları katletmeyen çocukları seven, kıyamayan, her zaman barıştan yana olan bir önderdi. Şimdi düşünüyorum da Kobali, Filistin ve zulümler gören diğer ülkelerdeki halk ve çocuklar varken, bizler rahatlık içerisinde yaşıyoruz. Halimize şükredip ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz vatanımız uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi, şükranla, minnetle ve rahmetli anmalıyız derken, yeter artık bitsin bu savaşlar diyorum!

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun..