Gazeteler yazıyor… İrticayı faaliyetler ve türban nedeniyle memuriyet ve okullardan uzaklaştırılanlar sınavsız tekrar görevlerine döneceklermiş. (07.06.2014 / Hürriyet)
Siz böyle mi yaptınız, işte bizde size böyle yaparız, demeye getiriyorlar…
3. Havalimanı ve 3. Köprü nedeniyle bu yatırımların güzergahlarında çıkar ve rant oyunları tezgahlanmaya başlamıştır. Araziler talan ediliyor. Çevre Bakanının, ağaçlara ve ormanlara dokunmayacağız demesine rağmen, ağaç katliamı sürüyor. Bir aldatmaca da şudur… Diyorlar ki: “Efendim biz ağaç kessek bile, yerine bir mislini dikiyoruz. Senin kestiğin ağaçlar asırlıktır, yetişmesi yıllar alır. Peki diktiklerin kaç yıl sonra büyüyüp, o kestiklerinin yerine geçecek? Yani kestiğin ağaç öyle kolay büyür mü? Büyük Önder Atatürk Yalova’da termalde yapılan Köşkünü, sırf ağaçlar kesilmesin diye yürüterek başka bir yere nakletmiştir.
Şimdi 3. Havalimanı inşa ediliyor ve dünyanın en büyüğü olacakmış. Yapılan yatırımlara hiçbir şey demeyiz ve destek oluruz. Ancak, Yeşilköy Atatürk Havalimanı plansız ve sağlıksız ve de akılsızca yapılan binaların işgali altında olmasaydı genişletilip, bir süre daha idare etmez miydi? Şimdi merak ediyorum, yeni Havalimanı yapılınca, Yeşilköy’ü ne yapacaklar? Daha şimdiden oraya iğrenç beton yığınları dikip, ceplerini doldurmaktan başka bir şey düşünmeyenlerin ağızlarının suyu akıyor… Her yer peşkeş çekiliyor, rant uğruna yeşil alanlar ve park yerleri mahvediliyor. Elde kalan son yerlerden birisi olan Erenköy İl Tarım Müdürlüğü arazisi yandaşlarla paylaşılmak isteniyor. O güzide yerdeki ağaçlar ve bitkiler yok edilecek, yerine betonlar dikilecek, buna izin verenlerin ve inşaatçıların cebi dolacak! Aynen Meteoroloji bahçesine de bunu yaptılar. Meteoroloji bahçesine taş, gökdelenler diktiler, kalan küçücük bir yere göstermelik park yaptılar, terkedilen bir yer daha var, buraya kesinlikle bina falan yapılmayıp, yapılan parkın uzantısı olarak milletin hizmetine açılmalıdır. Kadıköy halkının duyarlılık göstermesini başta Erenköy Tarım Müdürlüğü arazisi olmak üzere, yeşil alanları korumak için direnmesini bekliyorum.
Geçen gün Taksim AKM’nin önünden geçtim. İstanbul’un yegane opera ve konser binası olarak hizmet veriyordu. Önce yıkıp, cami yapmak istediler. Halkın tepkisini görünce kapattılar ve kaderine terk ettiler. Bence gene cami yapmak için fırsat bekliyorlar. Oysa, Kültür Bakanı Sn. Ertuğrul Günay, Sabancı Holding ile anlaşıp, burayı onarıp, Sanat Merkezi olarak hizmete açacaktı. Bunu yaptırmadılar ve çürüsün diye kapattılar. Şimdi, AKM gezi parkı olaylarına müdahale etsin diye polislerin toplanma merkezi olmuş. Yani, sanata ve sanatçılara hizmet vermek yerine, TOMA’lara, gaz bombacılarına ve polislere hizmet veriyor. İstanbul’a Dünyanın Kültür Başkenti diyorsunuz, daha bir opera ve klasik müzik salonu yoktur.
Şimdilerde kentsel dönüşüm furyası devam ediyor. Amaç gerçekten depreme dayanıksız, çürük evlerin yerine, sağlam binalar yapmak olsa hiçbir şey demeyeceğiz. Ancak, kentsel dönüşümde rant elde etme ve cep doldurma furyasına dönüştü. Yollar, caddeler, hafriyat kamyonları ve iş makineleriyle doldu. Bunlar saygısızca etrafı rahatsız ederek, gürültü çıkararak çalışıyorlar. Yaşlı, hasta, gürültüden rahatsız olan insanları katiyen düşünmüyorlar. İş kentsel dönüşümden çıkıp, cep doldurma furyası haline dönüşmüştür. Onun için kentsel dönüşüme karşıyım.
Günümüzde o kadar fazla üzülecek ve sıkıntı verecek olaylar var ki, biraz yüzleri güldürmek için gerçek bir olayı nakletmek istiyorum. İspanya’da Tenerife Lora Pargue Hayvanat bahçesinde bir tatbikat yapılıyormuş. Bir görevli goril kıyafeti giyiyor. Bu gorili gerçek zanneden diğer görevliler ellerine sopalar alarak, içinde adam olan goril kıyafetli zatı Allah ne verdiyse deyip, dövüyorlar. Sonra da saldırmasın diye, uyuşturucu iğneyle yere yıkıyorlar. Adam, yahu ben goril değilim diye bağırmasına rağmen bütün bunlar olmuş…
Not: TÜRKİYE FUTBOLDA AVRUPA’DAN DIŞLANIYOR
Türkiye Brezilya 2014 Kupasında maalesef yok. Yorumcular acaba biz niye gidemedik, buna kim sebebiyet verdi, Milli Takımın başına getirilen aciz ve yeteneksiz adam şimdi nerelerde diye ağızlarına almıyorlar. Ne yazık ki, İran’ın, Cezayir’in, Kostarika’nın, Honduras’ın, Bosna Hersek’in bulunduğu arenada Türkiye yoktur, oysa olmalıydı. Türk futbolunun başına şike diye kara leke saranların yüzünden, yüzyıllık kulüpler olan Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan sonra, ne yazık ki Eskişehir ve Sivas’ta Avrupa kupalarından çıkarılıyorlar. Ne durumlara düştüğümüzü siz değerlendirin. Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu kutlayanlar, acaba neden Fenerbahçe Avrupa’da değil diye düşünmelidirler…
TURGUT ÖZAL INTERNATIONAL AIRPORT
2. İstanbul’un kuzeyine yapılmakta olan 3. Havaalanının adının “Turgut Özal Uluslararası Havalimanı” olmasını öneriyorum. Atatürk Havalimanı da inşaatçılara peşkeş çekilmeyip, aynen muhafaza edilmelidir veya yemyeşil şehir parkı olmalıdır.