Merhabalar,

Börekler,evlerimiz de ister yemek sonrası ister çay ikramlarımızın sevilen tatlarıdır.Kimimiz el açması börekleri tercih ederken kimimiz de zaman bulamadıkları için pratik ve çabuk hazırlıyabilecekleri bir börek tercih ederler.

Hemen hazırlıyarak sunabileceğiniz ve ölçüsü az bir börek yapnayı düşünüyorsanız kare bir kek kalıbında lezzetli çıtı çıtır bir böreğe ne dersiniz ?

Haydi buyrun tarifimize geçelim o zaman..

Ölçüler 25x25 kelepçeli kek kalıbı içindir.

MALZEMELER:

3 adet yufka

125 gr eritilmiş tereyağ

1 çay bardağı (ajda) süt

2 adet yumurta

İÇ HARCI:

Beyaz peynir + maydanoz

ÜZERİNE :

Sosundan  kalan ve susam

YAPILIŞI:

Eritilmiş tereyağ,süt ve yumurtaları bir kaseye alarak karıştırın.

Yufkaları ortadan ikiye kesin.

Bir yarım yufkayı tezhagınıza serin ve hazırladığınız sosu üzerine fırça yardımıyla sürün.

Yufkanın alt yuvarlak kısmını 4 parmak kalınlığında içe doğru kapatın ve üzerine sos sürün.

Kıvırdığınız kalın kısıma iç harcını yerleştirin yanları içe doğru katlayın ve rulo sarın.

Kare kek kalıbınızı yağlayın ve yağlı kağıt ile kaplayın.

Hazırladığınız rulo börekleri orta kısımdan başlayarak dışa doğru sararak yerleştirin.

Kalan sosu böreğinizin üzerine gezdirin ve susam serpin.

175 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

(Böreğinizi 1 gece önceden de hazırlıyabilirsiniz)

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..