MALZEMELER:

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvıyağ

2 adet yumurta (1 nin sarısı üzeri için ayrılacak)

1 paket instant maya

1 kahve fincanı sıcak su

1 tatlı kaşığı şeker

2 tatlı kaşığı tuz

4,5 su bardağı un +1 su bardağı un

HAMUR ARALARINA:

Yumuşak margarin (her bir bezeye 1/2 yemek kaşığı )

İÇ MALZEMESİ:

200 gr beyaz peynir

Maydanoz

YAPILIŞI:

Mikser kabınıza mayayı, şekeri ve sıcak suyu ekleyerek 10 dakika bekletin.

Maya kabarınca un hariç diğer malzemeleri ilave ederek karıştırın.

4,5 su bardağı unu eleyin ve ekleyin. Mikserle 5 dakika yoğurun.

Aynı kap içerisinde üzerini bir örtü ile kapatarak en az 1 saat mayalandırın.

Mayalandığı zaman pısır pısır yumuşacık bir hamur olacaktır.

Mutfak tezgahına kalan 1 su bardağı unun yarısını serpin ve hamuru bir kez daha yoğurun. Hamuru 10 parçaya bölün ve yuvarlayın.

Her birini tabak büyüklüğünde açın. (açma esnasında kalan 1/2 su bardağı unu kullanın)10 adet yuvarlak açma işlemi bittikten sonra hamurların aralarına yumuşak margarin sürerek üst üste yerleştirin. En üstte kalan hamur hariç.

Mutfak tezgahına  yağlı kağıt serin ve yağladığınız hamurları yağlı kağıt üzerinde dikdörtgen açın. Hamurun üzerine peynir maydanoz karışımın yerleştirin ve rulo kıvırın. Rulo hamuru halka olarak çevirin ve birleştirin. Hamura dilimler gibi bıçak ile çizikler atın. Yağlı kağıdınızın tam ortasını kek kalıbınız gibi keserek çıkarın. Ve kağıtla birlikte hamuru kalıba yerleştirin.Kalıpta 1/2 saat kadar bekletin. Bu arada fırını yakın ve 175 derece de ısıtın. Ayırdığınız yumurta sarısını poğaçanıza sürerek susam serpin.

Isıtılmış fırında takribi 40 dakika pişirin. Poğaçanız ılınınca servis tabağına alarak kesik attığınız yerlerden keserek dilimleyin. Afiyet olsun.