MALZEMELER:
2  adet bütün but
20 adet arpacık soğan
10 adet şekerpare kuru kayısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kutu (900gr)konserve garnitür
2 su bardağı baldo pirinç
tuz
karabiber
kekik

YAPILIŞI:
Tavuk butlarını düdüklü tencereye alın ve 5 su bardağı su ile az tuz ekleyerek pişirin. Pişen butların suyunu bir kaseye süzün.Tavuk etlerini irice parçalara ayırın. Kuru kayısıları bir kaseye koyarak sıcak su da 1/2 saat bekletin ve ortadan iki parçaya ayırın.
Bu arada pirincinizi de ılık su içerisinde bekletin.
Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın. Arpacık soğanları ekleyerek orta ateşte soğanları kavurmaya başlayın. Pembeleşen soğanlara tavuk etlerini ekleyin. Yumuşayan kayısıları suyunu süzerek ekleyin. Şeker, tuz, karabiber, kekik ilave ederek karıştırın. 1 su bardağı tavuk suyunu ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Diğer bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağını alın eritin. Garnitürleri soğuk su ile yıkayın ve süzdürerek eriyen yağlara ekleyin ve 2-3 dakika kavurun. Pirinci süzün ve ekleyin. Az tuz ve 3,5 su bardağı tavuk suyunu vererek kapağını kapatarak kısık ateşte pilavı pişirin.
Pilavınız suyunu çekip pişince kapağını bir kez açıp buharını çıkarın ve tekrar kapatarak demlendirin.
Büyükçe cam bir kaseye tavukları yerleştirin.Üzerine pilavı yerleştirin ve kaşığın sırtıyla bastırın.Servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Afiyet olsun.