Ben çalışan bir bayanım okula giden iki de çocuğum var bütün vaktimi bunlara evime, eşime birde yetmezmiş gibi facebook’taki arkadaşlara ve oyunlara harcıyorum gün sonun sonu geldi mi,  Yorgunluktan bitap düşüp zor. ayakta zor duruyorum.

    Bir gün oturdum düşündüm. Herkes mi benim gibiydi,  yoksa ben demi bir tutarsızlık vardı. Oturdum düşündüm. 

     Yirmi dört saatimi ele aldım.  Önce maddeler halinde yirmi dört saatte neler yapıyorum, onu yazdım.. Baktım çok kötü zamanım boşa gidiyormuş, . Elime kağıt kalem aldım maddeler halinde boşa geçen zamanlarımı aramaya başladım Bir günde neler yapacağımı, tek tek  yazmaya başladım.. 

     1- Akşamdan okula giden çocuğumun çantasını hazırlayarak zaman kazanabilirim.  Akşamdan kahvaltı tepsisinde hazırlar dolaba koyarak, sabahtan zaman kazanabilirdim. Bunu da yazdım. Bir saat buradan kazandım.

     2- Her gün İş’ten sonra yaptığım alışverişi bundan sonra eşim yapacak (bir saat de buradan kazandım.)

     3- kuaför, saç baş bakım işlerini hafta sonuna kaydırdım bir saat’ de buradan aldım ) 

    4-Facebook ‘ta oynadığım oyunlar ve sohbeti kapattım mı (buradan da bir saat kazandım.)

    Deme ki 24 saate 4 saatim kayıpmış şimdilik bunu yakalayabildim. Bu kazandım dört saati  niçin kendimi  yenilemeye harcamayım diye düşündüm hiç olmazsa günde bir saat kitap okuyabilir,  müzik dinleyebilir. Takıldığım konuları bilgisayarda araştırabilir o konu hakkında görüşlerimi yazabilirdim. 

    Oysa ev hanımlarda böylece kendini yetiştirebilir. Çağ teknoloji çağı. Farkındaysanız çocuklarımız teknolojiyi bizden daha iyi kullanıyorlar. Biz ise onları geriden takip ediyoruz. Oysa onlara doğruyu yanlışı bilgiyi bizlerden öğrenmesi gerekir.  Zamanımızı planlı bir şekilde harcadığımızda bizim öğrenmeye de uykuya da çocuklarımıza yeterli vakit ayırmaya da bol bol zamanımız kalacaktır.