Kurban Bayramının baş konuğu tabi ki kavurma sofralarda yerini alacaktır.
Sizler için kavurmayı en rahat ve en güzel şekliyle nasıl pişirilir anlatmaya çalışacağım. Sanırım bu tariften memnun kalacaksınız.
Kurban bayramında kavurma, pilav ve baklava üçlüsü çoğumuzun evinde hazır bulunur. Kurban kesenleriniz için taze kesilmiş etleri çabuk ve güzel pişmiş bir şekilde nasıl ikram ederiz endişesi taşıyorsanız tarifimiz tam da sizler için..
Hepinize hayırlı bayramlar işte tarifimiz;

MALZEMELER
• 1 kg kuşbaşı koyun yada inek eti
• 200 gr küçük doğranmış kuyruk yağı
• 1 yemek kaşığı tereyağ
• tuz
• kekik
• karabiber

YAPILIŞI:
Düdüklü tencerenize kuyruk yağlarını alarak orta ateşte kavurmaya başlayın.
Kuyruk yağları kavrulup renkleri değişince yağlarını bırakacaktır. Çok fazla kavrulduysa kuyrukları bir kaşık ile içinden çıkarın ve etlerinizi yağın içine bırakın.
Etleri kavurmaya başlayın. Etler önce suyunu bırakacaktır.
Üzerinde oluşan köpükleri temizleyin 15 dakika kavurun.
Tuzunu ekleyerek aynı suyunda iken düdüklünün kapağını kapatın ve ateşinizi en kısığa alarak 50-55 dakika pişmeye bırakın.
Bu sürenin sonunda tencerenizin kapağını açın ve tereyağını ekleyerek 5 dakika daha kavurun.
Servis tabağına aldığınız kavurmayı karabiber ve kekik serperek pilav eşliğinde ikram edebilirsiniz.
Hepinize afiyet olsun.
Sevgiyle...