Gün batmak üzere kulağımdaki kulaklıktan gelen,''Bu Şehre Sonbahar Geldi'' Deniz Seki şarkısıyla yürüyorum kasım rüzgarları yüzüme sertçe vururken, ağaçlardan dökülen yapraklar arasında. Bir kaç damla yaş süzülüyor gözlerimden, nedendir bilmem.. Kim bilir kimler? Aynı duygularla hangi şehirlerde, hüzün yağmurlarında ıslanıyor kalp hıçkırıklarıyla... Ama konuşmasam bile beni anlar bütün ağaçlar... "Kasımda Aşk Başkadır" derler.

Kasımda aşk başka mıdır? Ağaçların çiçeklerini ve yeşilliğini kaybedişine bir gösterge misali, gözyaşı adına yapraklarını döktüğü sonbaharın en sevdiğim ayıdır kasım.. Kasım gelince insanlar daha da hüzünlenir, ''Yine Aylardan Kasım'' melodileri duyulur bazen.. Kimi zaman 'İstanbul'da Sonbahar'dır gülen yürekleri buğulu yapan, kimi zaman ise ''Bu Şehre Sonbahar'' gelir. Ben ve yapraklar dersiniz durmadan. Bazen de her şeyin sebebini sonbaharda bulursunuz ama yine de korkmazsınız. Çoğu zaman da hayatımızdan bir bir ayrılan kişileri, sonbahardan etkilenen ağaçlara benzetiriz, önce yaprakları dökülür,  renkleri solar ve geride kalanları hiç düşünmeden rüzgara kapılır giderler.. Hepsi de kasımda yaşanır bana göre..

Peki kasımda aşk nasıldır? Yerlere savrulmuş, yönünü kaybetmiş, sarının her tonuna bürünmüş yaprakların arasından geçerken, içinizi titreten kutup soğuğu havaya rağmen tuttuğunuz o el içinizi ısıtabilir mi? Sevdiğinizi hissettiğiniz kişiye sarıldığınız da yaprakların rengi bir başka gelmez mi gözünüze? Ya da o kişinin yüzünde gördüğünüz ufacık ama sımsıcak bir gülümseme yetmez mi? Ağaçları tekrar yeşertip çiçeklendirmeye.. Sonbahar yağmurlarında ıslanınca içinizi titreten üşümeyi, sıcacık hırkası ve kollarıyla sizi saran sevgili olsa mutlu olmanız için yetmez mi?

Biliyorum eskiden olduğu gibi üşüdüğünüzde kasımda kurulan sobaların üstünde kaynayan sıcak çayınız, anne kokulu sıcak ekmek ve kestaneler yok. Elektronik çaycılar, kestane pişirme makineleri ve hazır ekmekler var. Bari diyorum aşklar eskisi gibi olsa ama maalesef artık aşklarda hep yarım kalmışlık ve sahte sevgilerle dolu. Ben yine de gerçek sevgiyi bulan olursa hiç kaçırmasın derim! Gerçek aşkı bir kez de sonbaharda yaşamak isteyenler için rahmetli Üstat Yıldırım Gürses'den '' Sonbahar Rüzgarları'' nostalji sevenleri uzaklara dalıp götürecektir. Aşkla ve sevgiyle kalın..