Hüzünlü denir kasım ayları için, ben romantik de bulurum, belki de kasım doğumlu olduğum için, kızım da kasım doğumlu, seviyorum yağmuru, doğanın değişimini, renklerini güzelliğini. Yaşantımızdaki, ülkemizdeki değişimler, gelişimler de iyi olur umuyorum, diliyorum.
Gençlere bizi yaşatacak, yükseltecek yeni nesile, değerlerimizi doğru geçirebilmek çok çok önemli, ilk önce anne, babalara, sonra da biricik öğretmenlerimize büyük görev düşüyor, bu anlamda. Fedakar, sevecen, çalışkan öğretmenlerimizin, şimdiden Öğretmenler Gününü de kutluyorum, çabaları takdire şayan.
Cumhuriyetimizin kurucusu Ata’mız, Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün de 10 kasım, ölüm yıldönümü, hüzün duymamızın bir nedeni de budur. Büyük bir kayıp, tüm dünya dile getirmiştir. Önemli olan Atamızın fikirlerini iyi özümseyip, öngörülerini anlayabilmek. Türk dünyasından, Osmanlıdan gelen geleneklerimizin üzerine, Atamızın çizdiği yolu da sindirirsek, bize gösterdiği hedef olan ‘’muasır milletler seviyesine, hatta üstüne bile’’ çıkabiliriz.
Ben gençlerimize güveniyorum. Çok zekiler, en zor işleri bile, soğukkanlı bir şekilde, becerileriyle çözebiliyorlar, belki bizler de onlara biraz daha motive vererek, önü alınamaz buluşlara, gelişmelere hız kazandırabiliriz, ne dersiniz ?
Atatürk’ün de dediği gibi ‘’Türk Milleti zekidir.’’ Yolundayız Atam!