Microblading ileri kaş rekonstrüksiyon 3D kıl tekniği uygulamalarıyla kaşlara yapılan yarı kalıcı, yoğunlaştırma, efekt ve şekil verme sanatı olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama özel olarak geliştirilmiş cihaz ile özel hazırlanan boyaların istenilen bölgeye minik efektlerle uygulanması şeklinde gerçekleşiyor. Yapılacak işlemde steril ve tek kullanımlık bir iğne ile doğal ve mineral renkler deri yüzeyinin hemen altına yerleştiriliyor. Bu alerjik olmayan, ciltlerde özellikle yüz ve vücut kullanımı için özel üretilmiş olup, herhangi bir katkı maddesi içermiyor.  

“Microblading uygulamasında ortaya çıkan sonuç ile gerçek kaşınızla ayırt edilemez. Uygulanan bu teknik ile doğal kıl görüntüsü verilir.”

Bu teknik yapılacak Microblading uygulaması için hazırlanmakta olan pigmentlerle yapılmalıdır. Cihazla yapılan uygulamalarda pigmenti cilde kalıcı makyaj cihazı yerleştirmektedir. Microblading de ise manuel bir uygulama yapılmasından dolayı durum kalıcı makyaja göre çok farklıdır. Mikroblading’de kullanılan pigmentler, boya maddeleri de zamanla hücrelerin fizyolojik fonksiyonu ile yok olurlar. Hücre, pigmenti içerisine alır, parçalar ve yok eder. Mikroblading 2-5 senede yok olur, ancak yine de bu durum cilt tipi ile bağlıdır, bazı ciltlerde pigmentler tamamıyla yok olmaz hafif belli belirsiz kalabilir. Kullanılan boyalar organik olduğundan insan sağlığı için herhangi bir tehdit söz konusu değildir. Altın oran konusunda ise rekonstrüksiyon yeniden yapılandırma işlemidir oysaki yüzde yer alan kasların yapılandırılması cerrahi yöntemlerle bile pek de mümkün değildir. Gerçekleştirilecek yöntem ile olması gereken ve uygun olan en yakın simetriyi uygulamalı, oran tutturulmak isterken kişilerin telafi edilemeyecek ya da mutsuz olacakları sonuçlar baştan engellenmelidir.

Microblading’te hangi yöntemler kullanılıyor?

1) Microblading 3D Kıl Tekniği Kaş - Japon Metodu %100 doğal kaş görüntüsü 
2) Permanent Micro Point  (Mikro Noktalar Özel Çalışma)
3) Permanent Micro Simulacrum (Mikro Gölgeler Özel Çalışma)

Çoğunlukla Kalıcı Kaş Çalışması Yaparken Microblading 3D Kıl Tekniği kullanılmaktadır.. Bazı kaşlarda tüm teknikler uygulanabiliyor. Önemli olan doğal görüntüyü yakalamak. Tüm Teknikler başarılı bir şekilde bir kişide de uygulanabilir..Kıl tekniği ile doğal kıl görüntüsü verilmeye çalışılır. Profesyonel bir kıl tekniği ile yapılan kaş kontüründe neredeyse gerçek kaşınızla ayırt edilemez.

Mikro pigmentasyonda kullanılan pigmentler, boya maddeleri, zamanla hücrelerin fizyolojik fonksiyonu olan FAGOSİTOZ ile yok olurlar. Hücre, pigmenti içerisine alır, parçalar ve yok eder. Mikro Pigmentasyon 2-5 senede yok olur, ancak yine de bu durum cilt tipi ile bağlıdır, bazı ciltlerde pigmentler tamamıyla yok olmaz hafif belli belirsiz kalabilir. Kullanılan boyalar organik olduğundan insan sağılığı için herhangi bir tehdit söz konusu değildir.

UYGULAMA SONRASI RENK KAYBININ NEDENLERİ ?

1) Mikro Pigmentasyon uygulamasının ömrü cilt tipine göre de farklılık gösterir. Kimi cilt yağlı, kimi cilt kuru kimisi karma cilt dediğimiz cilt tipine sahiptir.
2) Mikro Pigmentasyon uygulaması yapıldıktan sonra çok ince bir kabuklanma olur. Uzman kişinin önerdiği krem ile bakımı tamamlanmalı ve kabuk soyulmamalıdır. Kabukları erken soyarsanız uygulamanın ömrünü kısaltırsınız.
3) Skatrizasyona Her cilt yapısı farklıdır ve cildin belli dönemlerde kendisini yenilediği bilinir. Bu durum uygulamanın ömrünü kısaltır ve kalıcı makyajın renginin zamanla açılmasına sebep olur.
4)Sürekli olarak güneşlenmek veya solaryuma girmek yapılan işlemin ömrünü kısaltacaktır. Mümkün olduğu kadar Kalıcı makyaj yapılan bölgeyi güneş ışınlarından korumak gerekir. Korunursa renk kaybı kısa süre içerisinde olmayacaktır. Güneşlenmeden önce yüksek faktörlü bir krem ile önlem alınmalıdır.
5) Pigmentlerin Korneum tabakasına uygulamanın doğru yapılmamasından kaynaklanır. işlemi yapan kişini uzman ve deneyimli olması, tecrübeli olması gerekir.