Merhabalar,

Kış sebzeleri manav reyonlarında yerlerini alınca,bizlerde bilinen klasik yemeklerin dışında farklı lezzetlere yönlenelim ,eğer karnıbahar sevmeyen varsa sevilen bir çeşit haline getirelim ,bu çok faydası olan sebzeyi bir şekilde çocuklarımıza yedirelim diyorsak işte sizler için çok pratik ve lezzetli bir tarifimiz var.

KARNIBAHAR,A-B1-B2-C ve E vitaminleri içerir.Sağlıklı,dengeli ve düzenli bir beslenme için uygundur.

Vücudu toksin maddelerden arındırması karnıbaharın en büyük faydalarından biridir.

Yüksek oranda su ve lif içermesi açısından,sindirimi kolaydır ve sindirim sistemini düzenler,rahatlatır.

İşte sizler için tarifimiz:

MALZEMELER:

1 adet orta büyüklükte karnıbahar(küçüğe yakın)

1/2 yemek kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 adet yumurta

2 dolu yemek kaşığı tereyağ

1 çorba kasesi lor peyniri

2 diş sarımsak

6 dal maydanoz

YAPILIŞI:

Karnıbaharı bir kase içerisine rendeleyin ve üzerine tuz serperek 20 dakika bekletin.

Daha sonra bir mutfak bezinin içerisine alarak suyunu iyice sıkın.

Kuru bir kase içerisine alarak içine ince kıyılmış maydanozu,karabiberini,lor peynirini,yumurtalarını,zeytinyağını,dövülmüş sarımsakları ekleyerek yoğurun.

Bekletmeden dikdörtgen şeklinde büyükçe köfteler yapın.

Fırın tepsinize yağlı kağıt sererek hepsini dizin.

180 derece de ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Yanında istediğiniz herhangi bir sos ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sevgiyle...