MALZEMELER:

1 kg.karides (ayıklanmış )

1 adet kuru soğan

5 diş sarımsak

1 adet kapya biber

4-5 adet sivri biber

2 adet domates

2 yemek kaşığı tereyağ

75 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz 

Karabiber

YAPILIŞI:

Kuru soğanı ve sarımsakları küçük doğrayın ve bir tavaya alarak tereyağ ekleyin.

Orta ateşte kavurmaya başlayın.

Biberlerin çekirdeklerini çıkararak ince halka halinde doğrayın.

Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.

Kavrulmaya başlayan soğanlara biberleri ekleyerek 5 dakika kadar da birlikte kavurun.

Domatesleri ilave ederek karıştırın.

Sebzeler suyunu bırakınca karidesleri ekleyin ve yüksek ateşte karıştırın.

Suyunu çekince ateşten indirin ve tuzunu,karabiberini ilave edin.

Yayvan bir çömlek kaba karidesleri boşaltın ve üzerine kaşar peyniri rendesini serpin.

Fırını 200 derece de ısıtın ve karidesleri yerleştirdiğiniz çömleği fırına vererek peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.