Galatasaray Başkanı Dursun Özbek kulüp üyeleriyle yaptığı 6 - 7 saat süren bilgilendirme toplantısında katılan üyelerin sorularını, tek tek cevapladı.

Başkanın açıklamaları “Galatasaray’da bir takım yanlışlar var. Bu yanlışlıklar Sarı Kırmızılı takımı iyiden iyiye sıkıntıya götürüyor. Birileri çıkıp bunun açıklamasını yapmalı” sözlerimizin doğruluğunun kanıtı gibiydi.

Her   yerlerimizi yırttık. Sonunda ne denli doğru söylediğimiz, bizzat başkan Dursun Özbek tarafından açıklandı.

FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) nedeniyle Hakan Şükür ve Arif Erdem başta olmak üzere ihraç oylamaları sırasında neden yerinde olamadığını açıklayan başkan, en büyük rahatsızlığının o olduğunu söyledi.  Tansiyonunun yükselmesi nedeniyle oylamanın gerçekleştiğini, bu gerekçeyle çıkıp bir konuşma yapamadığı için çok üzgün olduğunu, yönetim olarak ertesi sabahı beklemeden refleks gösterdiklerini belirten Özbek, üzerinden 12 saat geçmeden Yönetim Kurulu'nu sabahın dokuzunda toplayıp ihraç kararlarını oy birliğiyle aldığının altını çizdi.

Şimdi burada bir duralım ve başkana bir cevap verelim. Sevgili başkan, sen bu kulübün başkanı, camianın başkomutanısın. Sağlık da dahil olmak üzere hiçbir neden senin o konuşmayı yapmana engel olmaz. Tansiyonum yükseldi diyorsun. Olabilir. Ben de bir tansiyon hastasıyım ve yüksek tansiyonun ne olduğunu bilen bir insanım. Çıkıp rahatsız olduğunu belirterek, iki dakikada düşüncelerini aktarıp izin isteyerek ayrılabilirdin. Çünkü bu Hakan Şükür - Arif Erdem, yani FETÖ/PDY konusu sıradan bir mevzu değil. Bunu sen de ve herkesten çok daha iyi biliyorsun.  

Gelelim başkan Özbek’in, taraftarın eleştirisinde en önemli yeri oluşturan futbol şubesine dair yaptığın açıklamalara.  

Özeleştiri yaparak, futbolda başarılı olamadıklarını kabul eden, Transferlerde hatalar yaptıklarını, talihsiz transferlerinin olduğunu belirten başkan, bu sezon aynı hataları yapmayacaklarını söyledi. Galatasaray'da şampiyonluk dışında her sonucun başarısızlık olduğunun altını çizerek, bir anlamda, “Aklımız başımıza geldi” demek istedi.

Buna da bir cevap vermek istiyorum Dursun başkan. Yaptığınız transferlere dair söylemine katılmam ve de inanmam mümkün değil. Galatasaray gibi abide bir kulübün başkanının çıkıp, “Hata yaptık. Artık yapmayacağız” deme hakkı yoktur. Çünkü böyle camiaların liderleri, konusunda profesyonel isimleri görevlendirir ve artıyı eksiyi yani sonucu bekler. İyiyse görev yapılmış demektir, kötüyse yapılmamıştır ve gereği yerine getirilir.

Bütün profesyonel camialarda bu durum böyledir. Böyle olmalıdır.

Ayrıca ekonomik tabloyla ilgili sözlerine de, sen dahil hiç kimse, hatta kargalar bile inanmaz.

Bilmem anlatabildim mi başkan?