Herkese sevgiler,

İtalyan Mutfağının ve bizlerinde çok severek tükettiği ''TİREMİSU''yu bire bir tarifine uymasa da farklı malzemelerle değişik tatlarda hazırlamaktayız.Evlerimiz de birazda damak zevkimize yada elimizde olan malzemelerle pişirmekteyiz.

Bugün ki tarifimiz de yine sizlerin evleriniz de kolaylıkla bulabileceğiniz ve hazırlıyabileceğiniz güzel bir tiremisu tarifi yazacağım.

Bu sefer uzun kalıp kullanarak hazırladım,hem ölçü olarak hem servis olarak çok daha pratik bir tarif..umarım sizlerde memnun kalırsınız..

Hepinize kolaylıklar diliyorum..

MALZEMELER:

KREMASI:

5 su bardağı (800ml) süt

1 su bardağı (6 yemek kaşığı) mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

2 adet yumurta sarısı

1 paket (200gr) labne peyniri

14 adet kedidili bisküvi

1 su bardağı sıcak su

2 tatlı kaşığı nescafe

Karamel sos

1 su bardağı fıstık kırıkları

ÜZERİNE:

Kakao

YAPILIŞI:

Kremayı hazırlamak için.bir tencereye süt,şeker,nişasta ve yumurta sarılarını alarak karıştırın.

Orta ateşte koyu kıvam alana kadar ve devamlı karıştırarak pişirin.

Ateşten indirdikten sonra labne peynirini ve vanilyasını ekleyerek 5 dakika çırpın.

Sıcak su ile nescafeyi bir çanak içinde karıştırın.

Uzun kek kalıbını streç ile kaplayın.

Kalıbın alt kısmını 2 kepçe krema ile kaplayın.

Kedidili bisküvilerini nescafeye batırın ve 7 adedini dizin.

Üzerine karamel sos ve fıstık serpin.

Kremanın yarısını ekleyerek eşit ölçüde olacak şekilde düzeltin.

Bir kat daha nescafeye batırılan bisküviler,karamel sos ve fıstık kırıkları ile hazırlayın.

Kalan krema ile tamamen kaplayın.

Streçleyin ve buzdolabına kaldırın.

3-4 saat buzdolabında iyice soğuyan Tiremisu'yu servis tabağına ters çevirerek yerleştirin.

Beyav bir dosya kağıdından şeritler keserek üzerini aralıklı olarak yerleştirin ve boş kalan yerlere süzgeçle kakao serpin.

Kağıtları kaldırın ve beyaz kalan yerlere de karamel sos gezdirerek dilimler halinde keserek ikram edebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...