Merhabalar,

Türk Mutfağının en çok çeşiti olan yemeklerinden olan ''KÖFTELER''herkesin damak zevkine göre tercih edilen ve evlerimiz de sık sık hazırladığımız ve çoluk çocuk en sevilenler listesinde yerini alır.

Izgarası,fırını,kızartması ,mangalda pişeni ve daha bir çok çeşiti ile hazırladığımız köfteler,yanında patates kızartması,sumaklı soğanı yada köz biber domatesi ile nefis bir serviis tabağına dönüşür.

Bugün ki tarifimiz de köfteler çeşidin de bir başka lezzet yazacağım sizlere..

Hepinize kolaylıklar diliyorum

MALZEMELER:

350 gr dana kıyma (tek çekim)

1 adet kırmızı soğan

1 yemek kaşığı tereyağ

6-7 dal ince kıyılmış maydanoz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi

YAPILIŞI:

Kuru soğanı yarım ay şeklinde ince olarak doğrayın.

Soğanları bir tavaya alarak tereyağ ekleyin ve orta ateşte kavurmaya başlayın.

Soğanlar yumuşamaya başlayınca üzerine toz şekeri srperek 2-3 dakika daha kavurun ve ateşten indirerek bir tabağa alın.

Bir kaseye kıymayı alın,ılınan soğanları,maydanozu,tuzunu ,karabiberini ve bayat ekmek kırıntılarını ilave ederek yoğurun.

Ara ara elinizi ıslatarak yoğurmaya devam edin.

Mandalina büyüklüğünde parçalara ayırarak yuvarlayın ve yarım saat buzdolabında bekletin.

Fırınınızın ızgara kısmında tel üzerinde kızartarak sumaklı soğan ve közde biber domates ile ikram edebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...