Beşiktaş'ın 3 puan Galatasaray'ın 2 puan kaybettiği haftada,Fenerbahçe'nin tüm planları kazanmak üzerine kurarak, ilk yarıdan maçı eline alacağını düşünüyordum.

*     *    *

Son bir kaç haftadır form grafiğini eleştirdiğim, Volkan Demirel'in maçın başında yaptığı hata pahalıya patlamadan, Kjaer tarafından telafi edildi.Maçın ikinci diliminde, 4-5 tane net pozisyonu çıkarması Fenerbahçe adına Maçın dönüm noktası oldu.

*     *    *

Gençlerbirliği adına, Serdar Gürler ve Aydın Karabulut'un kontra ataklarda göstermiş oldukları mücadelelerini beğendim

Maçın ikinci yarısının daha tempolu olmasını bekliyordum.Maçın başlamasıyla birlikte, sahada daha kontra ataklar sergileyen Gençlerbirliği izledik.İkinci gole kadar Fenerbahçe'yle başa baş mücadele ettiler.Gençlerbirliği Son vuruşlarda biraz daha başarılı olsaydı, bellide bu akşam farklı şeyler konuşuyor olacaktık.

*     *    *

Tam mücadele bitmek üzereyken, önce Fernandao yaptığı akıllıca koşusuyla farkı ikiye çıkardı.Sonrasında, Lens'in tabiri caizse "Kontra atak" dersi verircesine topu taşımasıyla birlikte, Sow jenerik gollerine bir tane daha ekledi.

Beşiktaş ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada Fenerbahçe'nin,kazanmaktan başka şansı yoktu.Advocaat'ın bunu oyuncularına aşılaması maçın dönüm noktası oldu.