Yurdumuzda 2. yarıyılda (01.07 - 31.12.2015) asgari ücret: Brüt 1.201.50 - Net 1.000.54 lira olarak belirlendi. Bozdur bozdur harca!..
Bundan 1-2 ay öncesi TV'de büyük bir transfer gerçekleşti. Akşam haber kuşağından önce 5 gün yayınlanan kadın-erkek beğenisi içeren program "f" televizyonundan "a" kanalına satıldı. Programın sunucusu hanımefendi her ay 1 milyon 100 bin törkiş lira, eşi olan yönetmen beyefendi de aynı eşi gibi para alacak. Yani ailenin aylık geliri 2 milyon 200 bin lira. Bölüm başı 50'şerden 100 bin lira. Korkunç para! Efendim bunun vergisi var şusu var busu var. Önemli olan yaftalanan birim. Bunun karşılığında bu program ne üretecek, topluma ne verecek ve Türk ekonomisine ne katkı sağlayacak.
Çalışan emekçi 8-10 saat çalışacak bunlardan birinin sadece 1.100.000'de birini alacak. Bu kadar bir anormallik ülke gelir dağılımında hangi vicdanlara sığar? Benim hafızam almıyor!.Efendim, arz-talep meselesi. Hadi canım oradan. İşte bu kapitalizmin zalim acımazlığıdır. Pastanın paylaşımı böyle olursa, dünyanın iki yakası hiç bir zaman bir araya gelmez. Huzur bulamazsınız! Çünkü mazlum insanların hakkı yeniliyor.
Bir dergide Amerikalı ekonomist Joseph STIGLITZ'in yazmış olduğu tespitler, okurken insanı hayretler içerisinde bırakıyor! Dünyanın çarpıklığını, kapitalizmin insanları nasıl ayrıştırdığını rakamlarla anlatıyor.
Kapitalizmin moda uğruna kocaman bir endüstri yarattığını ve böylece çoğu 17 yaşındaki kızların dış görünüşünden rahatsız olduğunu, bir kadının bir moda dergisini 15 dakika karıştırması kendi vücudunu beğenmemesine yettiğini ifade ediyor. Kapitalizm yüzünden çoğu miras kavgalarından ötürü kanlı bıçaklı olmuş akrabalarla dolu. Her sene 20 milyon çocuk açlıktan ölürken, bir kısım insan da koşu bandının üstünde fazla yağlarını eritmekle meşguller. Dünyada 600 milyon obez, 1.4 milyar açlık çeken insan var. Uzak doğuda 9-12 yaş arası kızlar 200 dolara seks kölesi olarak satılıyorlar.
"Serbest piyasa ekonomisi" dünyanın en büyük yalanıdır diyen Stıglıst, kapitalist sistemde bir insanın günde 5,5 saat TV izlediği, kitap okumadığı, sinema ve tiyatroya çok az  gittiklerini söylüyor. Paranın hakim olduğu bu düzende Amerikalıların % 24'ü eğer milyarder olmaları için bütün ailelerini reddetmeleri gerekecekse, bunu yapabileceklerini belirtiyor. Afrika kıt'ası dünyanın altın rezervlerinin %90'ını elinde bulundurmasına rağmen, dünyada sadece 4 Afrikalı milyarder var.Dünya nüfusunun %50'si dünya kaynaklarının ve zenginliklerinin %1'ine sahip iken, dünya nüfusunun %'i de dünya kaynaklarının ve zenginliklerinin %50'sine sahip.
Kapitalist sistemin insanların ruhuna kadar işlediğini ifade eden Joseph STIGLITZ, öz eleştirisini şöyle tamamlıyor:
Amerikalıların %85'i eğer ekonomik durumları daha iyiye gidecekse faşist bir hükümeti seçebileceklerini söylüyor; İşte bu kapitalin gücü! Sizi özgür bırakmayan, fikirlerinize sansür vuran, en sonunda polis kurşunu ile öldüren bir devleti kendi kendinize kurmanız ne tuhaf! Sizin ağzınızı burnunuzu kırıp hapse tıkmaları için bir devlet kuracak parayı, kendi vergilerinizle sağlamanız ne kadar tuhaf? Uyuşturucu bağımlılarına acırken, hepinizin birer bağımlı olduğunu unutmanız ne kadar komik! Zavallı tüketim bağımlıları...
Bugün bizi de içine çekmeye çalıştıkları Orta doğu cadı kazanındaki savaş da kapitalistlerin oradaki kaynakların ve zenginliklerin ele geçirilmesi projelerinden başka bir şey olmadığı bilinen çok acı bir gerçektir.