Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar;

KAPAN FİLMİNİN OYUNCU KADROSU BELLİ OLDU...

Ünlü oyuncu Erkan Petekkaya “Kapan” isimli aksiyon-dram filmi ile beyazperdeye hazırlanıyor. Ünlü yönetmen Kudret Sabancı’nın yönetmenliğini yapacağı filmde Petekkaya, Türkiye’nin en zenginlerinden Süleyman karakterini canlandıracak. Yapımcılığını Nehir Yapımın yapımcılığında, senaryosunu Muharrem Gürer ve Mehtap Şahin Altıntaş’ın yazdığı konusu aksiyon-dram filmi olan “Kapan” ın oyuncu kadrosu açıklandı. Önümüzdeki hafta çekimleri başlayacak olan film için hazırlıklar tamamlandı. Antalya ve İstanbul’da çekimleri yapılacak olan filmin aksiyon sahnelerinin koreografisi için sette özel bir ekip hazır bulunacak. Filmin başrollerinde Erkan Petekkaya, Keremcem, Öykü Çelik Orhan Aydın rol alırken, oyuncu kadrosunda ise Neslihan Acar, Ali Gürer, Gizem Denizci, Recep Güneysu, Poyraz Eser, İrfan Aslanhan, Duygu Karaca yer alıyor.  Filmin konusu; Süleyman Antalya'nın en zenginlerindendir. Kızı aslı Amerika'da eğitim almış, oğlu Tarık ise vatanında eğitim almayı tercih etmiştir. Süleyman çok zengin olduğu halde oğlunu şımartmamış, onu iyi yetiştirmiştir. İstanbul'da öğrenciliği sırasında yaşadığı bir olay Tarık'ı psikolojik travmaya sokar. Oğlu bu duruma sıkışıp kalan Süleyman kahrolur, oğlunun nasıl bu hale geldiğini araştırmaya başlar ve olanlar olur.

ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ  6.KEZ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR...

Kültürel hayata eşit katılımın yaygınlaşması amacıyla hayata geçen ve bu yıl altıncısı düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul, Eskişehir ve Ankara olmak üzere 3 şehirde gerçekleşecek. Her yıl Türkiye ve dünya sinemasının en iyi örneklerinden 40’a yakın filmi, görme ve işitme engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olarak gösteren Engelsiz Filmler Festivali, film gösterimlerinin yanı sıra tüm yan etkinliklerini de görme ve işitme engelli bireylerin erişimine uygun olarak sunarken, ortopedik engelli sinemaseverlere uygun, erişilebilir mekanları tercih ediyor. Festival bu yıl, 8 - 10 Ekim tarihleri arasında İstanbul, 12 - 14 Ekim tarihleri arasında Eskişehir, 17 - 21 Ekim tarihleri arasında ise Ankara’da sinemaseverlerle buluşacak. Festival’in film programı; 2017 yılının ses getiren yerli yapımlarından derlenen Engelsiz Yarışma, Türkiye sinemasının öne çıkan filmlerinin izlenebileceği Türkiye Sineması, dünya sinemasının son dönemdeki ödüllü filmlerinin yer aldığı Dünyadan, engellilik hakkındaki algılarımız üzerine düşünmemizi teşvik eden Engel Tanımayan Filmler, Türkiye ve dünya sinemasının klasiklerini bir araya getiren Sinema Tarihinden, yeni nesil sinemacılara esin kaynağı olmayı ve hayal kurdurmayı amaçlayan Çocuklar İçin ve kısa filmseverlerin takip edeceği Uzun Lafın Kısası olmak üzere toplam 7 bölümden oluşuyor. Etkinlik programında; bu yılki seçkilerde yer alan filmlerin konuklarıyla film sonrası söyleşilerin yanı sıra 9-12 yaş çocuklar için Canlandırma Atölyesi, otizm spektrum bozukluğu bulunan çocuk ve gençler için Otizm Dostu Gösterim ve geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen Sanal Gerçeklik Deneyimi yer alıyor. Festival’deki tüm filmler göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için ise işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile gösteriliyor. Filmlerin erişilebilirlik uygulamaları Sesli Betimleme Derneği tarafından hazırlanıyor.

Tüm Gösterim ve Etkinlikler Ücretsiz

Engelsiz Filmler Festivali her sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsiz olarak seyircilere sunuyor. Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali’nin ana destekçisi Açık Toplum Vakfı. Festival’in diğer destekçileri arasında ise Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, ABD Büyükelçiliği, Avusturya Büyükelçiliği, Avusturya Kültür Ofisi, British Council, Fransa Büyükelçiliği, Goethe-Institut Ankara ve İrlanda Büyükelçiliği bulunuyor.

Saygılarımla…

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın…