Nice yiğit insanların ölüm yıldönümü olan 24 Ocak tarihinde, bu kez Kamer Genç’i sonsuzluğa yolcu etmek için Kartal Cemevi’ndeydim.  

Bir saat önceden orada hazır olmama rağmen vasiyeti üzerine Türk bayrağına sarılan tabutunun yanına ulaşmakta güçlük çektim. Kalabalıktı. 

Sevenleri çok fazlaydı rahmetlinin. Siyasetin en sağından isimler de oradaydı. En solundan isimler de. 

Tansu Çiller, Hüsamettin Cindoruk, Ufuk Söylemez, Yaşar Okuyan gibi isimlerin yanında, Rahşan Ecevit, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce de orada yerlerini almışlardı. 

Bu da Kamer Genç’in partiler üstü bir insan olduğunun kanıtıydı. Meclisteyken kendi partisi olan CHP’ye bile gerektiğinde en ağır eleştirileri yöneltebilen, cesur bir milletvekilimizdi.   

Herkesin bildiği gibi milletvekili maaşının büyük bir kısmını üniversite öğrencilerine burs olarak dağıtırdı. Kendisine kaç öğrenciye burs verdiğini soran bir televizyoncuya “bunlar konuşulmaz, ayıptır” demesi ona, Türk milletinin daha da değer vermesine vesile olmuştur. 

Bu arada eski meclis başkanlarımızdan, deneyimli siyasetçi Hüsamettin Cindoruk’tan da cenaze töreni sonrasında ileriki bir gün için, röportaj randevusu aldım. 

Çok yakında Hüsamettin Cindoruk’un olay yaratacak özel açıklamalarını gazetemizde okuyacaksınız. İstiklal caddesindeki tarihi Mısır apartmanında gerçekleştirdiğim röportaj tarihe not düşecek tarzda.  

Allah rahmet eylesin. Nurlar içinde uyu Kamer Genç. Hepimizin başı sağolsun.  

Soru, görüş ve önerilerinizi lütfen [email protected] adresine iletiniz.