MALZEMELER:
300 gr (40 adet) yulaflı bisküvi
125 gr eritilmiş tereyağ
SOSU:
250 gr tereyağ
370 ml (2 su bardağı) sıcak suda hazırlanmış, 2,5 tatlı kaşığı nescafe
95 gr (4,5 yem. kaşığı) pudra şeker
95 gr esmer şeker
250 gr bitter çikolata
185 gr (2 su bardağı) un
25 gr kakao
2 adet büyük boy yumurta
150 gr çekirdeği çıkarılmış vişne
YAPILIŞI:
24 cm. çapında kelepçeli kek kalıbında
180 derece de ısıtılmış fırında 35 dakika..
Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin. Eritilmiş tereyağ ile karıştırın ve kalıba bastırarak yerleştirin.
Buzdolabına kaldırarak 1 saat bekletin.
SOS İÇİN:
Bir tencereye tereyağını alarak eritmeye başlayın. Hazırladığınız nescafeyi, çikolatayı ve her iki şekeri de ekleyerek hepsini birlikte orta ateşte karıştırarak eritin. Ateşten indirerek ılık hale getirin. Un ve kakaoyu eleyin ve ilave ederek karıştırın. En son yumurtaları bir kasede çırparak karışıma ekleyin.
Buzdolabında beklettiğiniz bisküvilerin üzerine sosun yarısını boşaltın ve üzerine vişnelerin yarısını gezdirin. Kalan diğer yarıyı vişnelerin üzerine gezdirin ve kalan vişneleride en üste yerleştirin.
180 derece de ısıtılmış fan fırında (fırının en alt kısmına bir kase su yerleştirin) 35 dakika pişirin. Ilınınca buzdolabına kaldırın ve 4-5 saat dinlendirin.
Dilimlediğiniz cheescakenizin üzerine yada yanına bir top vanilyalı dondurma koyarak servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.