Merhabalar,

Geçtiğimiz ilkbahar döneminde çok konuşulan ve merak edilen çöreğimiz, bugün sizlerle.. Baharatlı tatlıları sevenler için çok değişik bir lezzet..

Balkan mutfağının bu çok sık yapılan ve sevilen çöreği, lezzeti ve bayatlamayan özelliği ile mutfaklarımızda sık yapılanlar listesine girmiş bulunmakta..

Yapımı da bir o kadar kolay olan çöreğimiz işte tarifi ve yapılışı ile sizlerle

MALZEMELER:

• 20 cm çapında kalıp yada çember için ölçülerdir.

• 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)

• 1 çay bardağı toz şeker

• 1 çay bardağı ılık süt

• 1 çay bardağı ılık su

• 1 paket kuru maya

• 1/2 çay bardağı sıvıyağ

• 3,5 su bardağı un

BAHARATLAR:

• Hepsinin ölçüsü 1 tatlı kaşığı olarak: Tarçın, mahlep, zerdeçal,

• 1 çay kaşığı yenibahar

ÜZERİNE:

• Yumurta sarısı ve susam

YAPILIŞI:

Un hariç diğer hamur malzemelerini bir kase içerisinde karıştırın. Elenmiş un ve baharatlarını ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edin.

Üzerini örterek hamurunuzu mayalandırın. Mayalama işlemini kısa süreye indirmek için fırınınızı 160 derece de ısıtın ve kapatın. Hamur kasenizi fırının içine bırakarak 1/2 saat bekletin. Hamurunuz mayalanacaktır. Pişireceğiniz çember yada kalıbınızın alt ve yan kısımlarını yağlı kağıt ile kapların. Mayalanan hamuru düzgünce yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpin.

Bir bıçak ile + işareti yapın. 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 20-25 dakika pişirin.

Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleterek kalıptan servis tabağına alın. Dilimler halinde servis yapabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun. Sevgiyle..