Farkında olmalısın, farkına varmalısın, kadın erkeği severse, bir çok uygulamanın içindedir. Ruh eşi gibi birşeyler anlatılır oldu, pekte doğru anlayıp yorumlayamadığımız. Ruh eşi tabiri, seni olduğun halinle zirvede, fevkalede gören değil, seni tamamlayıp, birlikte zirveye taşıyandır. Ruh eşi erkek ve kadın için aynı vasıflardadır. Kadın seni sevmişse başlığında, doğal olarak bir erkeğin kadın tarafından sevilme hallerine vurgu yapacağım. 
Kadın bir erkeği sever ise sadece kendisine ait hayatta ve uygulamaların da ciddi farklılıkları görebilir, takip edebilirsiniz. Seven kadını çevresindeki her duygulu, duyarlı insan anlasa da en çok sevdiği erkek anlar, anlamalı. Sevdikten sonra kadın, konuşması, yürümesi, öpmesi, bilmesi, her şeyi değişmiştir, değişmesi için kadın uğraşlarına başlamıştır, kadın sevgi halini muhafaza ettiği süre boyunca bu uğraşları devam eder. Kadın, sevdiği erkeğe karşı, sürekli en iyi, en güzel olma mücadelesinin sahibidir. Misyonu, vizyonu, ülküsü, ilkesi, sevdiği erkektir. 
Sevme meselesi dönem dönem sınırları zorlar, en iyi, en muazzam haline ulaşmak uğraşı, küçücük de olsa tehditler dahi içerir. Kadın öyle sarılır ki, gücü yetse nefesini kesecek, kemiklerini kıracak. Kavga etmez ama her şeyi bilmek ister. Bilme isteğindeki aşırılık, temelinde seni sevme ve tamamlama azminden beslenir. İlgili olsun ya da olmasın, bilgili olsun ya da olmasın, bilmek, her şeyi bilmek ister. Bu noktada tüm okurlarımın tanıyacağı bir örnek daha isabetli olur kanısıyla ‘’Rahşan Ecevit’’i yazabilirim. Milyonlarca örnek mümkün tabi, bir çoğunu ben tanımam, benim tanıdığım bazılarını ise sizler bilmezsiniz. Rahşan Ecevit’in uzun yıllar siyasetimizin bir çok kademesinde bulunmuş Bülent Ecevit için duyduğu sevgi ilk gören, izleyenlerin dahi algılayabileceği seviyedeydi. Yazımda da vurgu yaptığım gibi Bülent Ecevit’de bunun farkında ve duyarlılığında aynı hassas geri dönüşü yapmaktaydı. 
İsimleri yazmadan gözlemlerimden öne çıkmış örnekler yazmak isterim, sevdiği erkeğin işindeki, kariyerindeki başarısı için, erkeğine destek amaçlı yabancı dil öğrenen kadınlar bilirim. Erkeğinin hastalığında ya da moralsiz hallerinde yapılanlar hep bilgimiz dahilinde olduğundan bu konuları dillendirmeyeceğim. Erkeğinin, sevdiği adamın işinde ve sosyal, politik hayatında başarılı olması adına, başarılarına destek vermek adına, o na asistanı gibi, sekreteri gibi, hemşiresi gibi, yaşam koçu gibi, hatta kuaförü gibi yaklaşan kadınlar, seven kadınlar gördüm. Örneklerimi esprili bir örnek ile sonlandırayım. Futbol ilgi alanında olmasa da kadının, erkeğini mutlu etmek adına, tam manasıyla futbolu öğrenen, izleyen, eşiyle yan yana, kol kola olan ve ofsayt nedir öğrenen seven kadınlar gördüm. 
Sevmek duygusu, bir histen, duygudan çok öte bir yaşam biçimidir. Sevmişsen hayatın değişir, seviliyorsan yine hayatın değişir. Sevmek, sevenlerin ortak kararlaştırdıkları bir yaşama halidir, biz olabilme halidir. Biz olmayı başaran çiftler kendi mutluluklarını sağlayabilmenin ötesinde, topluma da pozitif enerji sunan, halka uyumlu, başarılı bireylerdir.