Medya  Dünyası 

Nesibe Özcan Özbiçer Kadın Sorunlarını Duyurmaya Devam Ediyor! 

Başarılı yazar Nesibe Özcan Özbiçer Beşik kertmesi kitabı ile büyük ses getirerek kadınların sorunları üzerine konuşulmasını sağladı. Başarılı yazar yeni kitap projeleriyle de çalışmalarına devam edecek. Özbiçer geçtiğimiz günlerde Maltepe Belediyesinin çok önemli etkinliğine de katılarak burada Ayşe Arman gibi pek çok önemli ismin katıldığı etkinlikte kadın sorunlarını gündeme taşıdı.  Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği “Boğaz Turu”yla kadınlar denizle buluşacak. Çeşitli etkinliklerin düzenleneceği ve 7-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak tekne turları, günde iki kez düzenlenecek ve etkinliklere her mahalleden 250 kadın katılacak.Maltepe Belediyesi, vatandaşlardan büyük ilgi gören Boğaz turuna kaldığı yerden devam ediyor. Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen, sabah 09.30- 12.30 ve öğleden sonra 13.00- 16.00 saatleri arasında günde 2 kez düzenlenecek turlar, 7 Ağustos’ta Bağlarbaşı ve Esenkent sakinlerinin katılımıyla başlayacak. Her mahalleden 250 kadının katılacağı turun son günü olan 26 Ağustos Cumartesi günü, öğleden sonra çalışan kadınlar için özel tur düzenlenecek. Çeşitli eğlence ve etkinliklerin düzenleneceği ve ikramlarda bulunulacak turlar, toplamda 18 kez yapılacak. Boğaz’ın nadir güzellikleri ve İstanbul’un tarihi mekanlarının gezileceği turlarda rehber, psikolog ve sağlık ekibi de hazır bulunacak. Başvurular belediyeye yapılacak Tuz İskelesi’nden hareket edecek tekneler için, muhtarlıklar önünde sabah 08.30 ve öğlen 12.00’da araç kaldırılacak. Tura katılmak ve bilgi almak isteyen kadınlar, 0216 458 99 99 Dahili: 2049 ve 2058’den Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri’ne başvurabilecek.

Demet Hoşman: “Her Günüm Astroloji ile Geçiyor!”

Öncelikle bize  kendinizden  bahseder misiniz? 

Beni kısaca anlatmak gerekirse yüzü iyiliğe, barışa, sevgiye ve astrolojiye dönük biri olarak tanımlayabilirim kendimi. 

Neden Astroloji ? 

Kendimi ve insanları tanımak adına başladığım ilim.

Kendinizde bir şeyleri değiştirme imkanınız olsa neleri değiştirirdiniz?

Kendimiz dışında hiç bir şeyi değiştiremiyoruz zaten bu nedenle sürekli kendimle uğraşan biriyim. Hayat içinde birçok olumsuz özelliğimden sıyrıldığıma inanıyorum ve daha fazlası içinde uğraş veriyorum. 

Medya ile aranız nasıl? Televizyon, internet, gazete, dergi gibi iletişim araçlarından ne şekilde faydalanıyorsunuz? Sosyal medya ile aranız nasıl?

Sosyal medya ile aram oldukça iyi, sonuçta astroloji ile alakalı paylaşımlarımı iletişim araçlarının yardımı ile daha fazla kişiye duyurabiliyorum. 

Astroloji ile ilgili çalışmalarınızdan bahseder misiniz ? 

Her günüm astroloji ile geçiyor. Online gazete ve dergilerde günlük ve haftalık yorumlar yapıyorum. Bir astroloji gurubum var orda sürekli online olmaya çalışarak meraklılara bilgiler veriyorum.  Ayrıca kişisel danışmanlıklar ve harika öğrencilerimle online derslerim devam ediyor.

En çok karşılaştığınız sorular neler ? 

Kadınlar aşk ve evliliğe yönelik sorular soruyor, erkekler ise iş ve para. 

Bugüne kadar astroloji ile ilgili  en dikkatinizi çeken olay hangisiydi ? 

Astroloji ile alakalı dikkatimi çeken olaylar artık olağan geliyor. Bir tahminde bulunuyorum ve bir süre sonra gerçekleşiyor. Bu durum benim için dikkat çekici değil ama takipçiler açısından dikkat çekici oluyor.

Astroloji rekabetinde olduğu bir alan bunla ilgili neler söylersiniz ? 

Rekabet iyidir kaliteyi arttırır fakat bazı zamanlarda tam bir kurtlar sofrası haline geliyor. Bazı kişiler kendi ünleri ve daha fazla para kazanmak için bir başkasının sırtına basıyor, arkasından hançerliyor ve ruhunu kirletmekten kaçınmıyor. Bu camia da çok zarar gördüm.  Yardım edip evimi, kalbimi açtıklarımda hiç tanımadıklarımda üstüme basarak yükselmekten çekinmediler.  Ama ben her kötülükten bir ders çıkaran biriyim onların ruhları kirleniyor, benimki değil. Ben işime bakar ve her zaman daha iyi insan olmayı hedef koyarım. 

Yeni Medyanın ( Sosyal medya ve internet ) mesleğinize olumlu / olumsuz etkileri nelerdir ? 

Olumlu etkileri daha fazla büyük kalabalıklara sesinizi daha kolay duyuruyorsunuz. Olumsuz etkileri ise insanlar sahte hesaplarla emek verdiğiniz bir konunun altına demoralize edici yorumlar yapabiliyorlar. Eskiden üzülürdüm şimdi okumuyorum bile veya okumak zorunda kalmışsam onlara acıyorum. 

Astroloji ile ilgili proje ve çalışmalarınız var mı geleceğe dair ? 

Çok yakında 2 kitap birden çıkacak, derslerimi arttırmayı düşünüyorum. Gözlerim gördüğü, aklım yettiği sürece astrolojinin içinde olmaya devam. 

Medyada da pek çok farklı çalışmalarınız var hangi gazete ve tv çalışmalarınız söz konusu ? 

Yılda birkaç kez posta gazetesi ile çalışıyorum. Onun dışında cumhuriyet online ve elele online da uzun yıllardır haftalık ve günlük yorumlar yapıyorum. Davet edildiğim tv programlarına da katılmaya çalışıyorum. En son Beyaz tv deydim. 

Boş zamanlarınız nasıl değerlendiriyorsunuz?

Her şeyden önce ben bir anneyim ve dünya güzeli venüs adında bir toruna sahibim. Yoğunluğum nedeni ile onları da bazen ihmal ediyorum ama onlar bu konuda bana çok yardımcılar. Sitem etmeden astroloji ve hayata dair her konuda yanımda oluyorlar. Bende boş vakitlerimin bir çoğunu onlara ve sevdiklerime harcıyorum. Tam bir kitap kurduyum sürekli okurum. Astroloji dışında rüya yorumları, numaroloji ve isim analizinde de kendimi geliştirmek adına çalışmalar yapıyorum vakit buldukça. 

Hayatımın Kitabı/Filmi diyebileceğiniz bir kitap/film var mı?

Schindler in listesini defalarca gözyaşları ile izledim. 

KırmızıTürk- spiker dünyası hakkında neler söylersiniz ? 

Her tür meraklısının ilgi gösterdiği, bir çok güncel kişi ile alakalı bilgiler edinmek isteyenler için olması gereken bir site diye düşünüyorum. Daha fazla gelişip, ilerleyeceğine de inanıyorum. 

Gelecek planlarınız nelerdir? Şu an bulunduğunuz konumdan memnun musunuz ve gelecekte kendinizi nerelerde görmek istersiniz?

Ben her zaman şükreden biriyim rabbime binlerce kez şükürler olsun bana bir misyon vermiş ve bu misyonu iyi bir şekilde taşımak istiyorum. Hangi makam ve mevkide olursak olalım birilerinin elinden tutabilmek tüm amacım ve şartlarım iyileştikçe daha fazla yetim çocuğa yardım etme çabalarındayım. Kendi ihtiyaçlarımı karşıladıktan sonra kazancımın büyük bir bölümünü muhtaç olanlara harcamaya çalışıyorum ve dilerim bu daha da gelişir ve çok kişiye ulaşırım. Sıkı takipçilerim var ve onlar ben bir şey istediğim zaman asla duyarsız kalmıyorlar. İşsiz olana iş bulmaya, yetim çocuklara burslar vermeye çalışıyorum ve bu konuda insanlar arasında aracılık yapıyorum. Müşkül durumda olanla durumu iyi olanı buluşturup iyilik zincirini büyütme çabalarındayım ve tek dileğim bunun artması. Kendimle alakalı belki 10 yıl sonra ege de bir sahil kasabasında yaşama isteğim var. 

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey, takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mı? 

Üstte de söz ettiğim gibi güzel yürekli insanları çekiyorum etrafıma ve hepsine çok teşekkür ederim sizin aracılığınızla. Beni takibe devam diyorum.

Röportaj ve fotoğraflar : Cengizhan KAYA 

Nuray Karadeniz : “Herkes  Belgesel İzliyor ama Hiç kimse Belgesel Sevmiyor.!”

Öncelikle bize  kendinizden  bahseder misiniz?

Ben uzun süredir çeşitli medya kuruluşlarına tv programları yaptım.. işin yapımcılık ve sunuculuk kısmını üstlendim.Son iki yıldır ise yönetmenlik koltuğuna da geçtim.. Radyo Tv Sinema mezunuyum..

Neden Medya ? 

Tesadüf diyelim.. aslında Hukukçu, yada Arkeoloji okumayı istemiştim

Medyaya ilk adımı nasıl attınız?

Yakın bir arkadaşımın önerisi ile. TGRT de Bir yerel yönetim programının sunuculuğuyla başladım..

Ardından da kendim Flash Tv de bir programın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendim.

Medya dışında yapmak istediğiniz çalışmalar var mı?

Aslında medya dışı sayılmaz ama Kitap yazıyorum.. ilk kitabım Ve Yolculuk'"  2016 yılında çıktı . Bu yıl. Kasım ayı. Gibi ikinci kitabimi çıkartıcam... Medya dışı  sayılmaz ama biraz farklı bir alan

Mesleğinizde bir rekabet baskısı/etkisi hissediyor musunuz? Eğer hissediyorsanız bu mesleğinize nasıl yansıyor? Bu rekabet ortamının size ve mesleğe olumlu olumsuz etkileri nelerdir?

Medya sürekli kendinizi yenilemeniz gereken bir sektör. ve elbette ki donatmanız gereken de bir sektör.. perspektifiniz  her zaman geniş olmak zorunda..Rekabeti özellikle kendinizle yapmanız gerekiyor. Bu anlamda üzerimde hep bir baskı hissediyorum.. benim yarışım kendimle. Bu yarışta bana hep üretmeyi, daha iyisini yapmayı getiriyor..Yani memnunum bu durumdan.

Yaptığınız iş için kurs eğitimi şart mı  ya da bu işi yapabilmek için szice iletişim mezunu olmak gerekli midir ? 

İletişim mezunu olmak şart değil elbette ki..Ama olması artı değerdir bence..Ama eğitim almanın ki medya alanında vizyonunuza büyük katkı sağlıyor. Bu nedenle eğitimin olması gerektiğini düşünenlerdenim..

Kendinizde bir şeyleri değiştirme imkanınız olsa neleri değiştirirdiniz?

Ben Hayatı sindirerek yaşıyorum. Geriye dönüp baktığımda değişim istediğim hiçbir şey yok aslında. Hayat felsefem "Var olanı kabul ediyorum" üzerine kurulu. Bu nedenle olanlarım  ve olmayanlarımla mutluyum. Yeniden dizayn etmeye hiç gerek yok.

Medya ile aranız nasıl? Televizyon, internet, gazete, dergi gibi iletişim araçlarından ne şekilde faydalanıyorsunuz? Sosyal medya ile aranız nasıl?

Hahhaaa bir medyacıya, Medya sorusu:)) Televizyon seyretmeye vakit bulamıyorum. Bu  anlamda internet kurtarıcım.. bazı özel haber ve program yayınlarını buradan takip ediyorum.. sosyal medyada soft kullanımından dolayı instagram 1.tercihlerim arasında. Facebook da yine aktif olarak kullandığım alanlardan biri.Bazı özel dergileri takip ediyorum Arkeoloji gibi.. Magazin ise hiç tercih etmediğim dergi türü.

Yönetmenlik ve yapımla ilgili çalışmalarınızdan bahseder misiniz ? 

Su an  Habertürk'e yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiğim bir Arkeoloji belgeseli devam ediyor.. aynı zamanda  insanın Anadolu'daki yolculuğunu Kronolojik olarak takip ettiğim bir Belgeselin daha çalışmalarını sürdürüyorum.

Gelecekte ne tür projeler olacak ? 

Geleceğe dair çok plan yapmıyorum.. ama genel bir perspektiften bakacak olursak Kitap yazmaya devam, Belgeseller serisine devam diyorum.. bakalım:)))

İyi sunuculuğu nasıl tarif edersiniz ?  

Ben iyinin göreceli olduğunu düşünürüm.. Neye göre? Kime göre??

Ama Standartlara uygun dersek eğer, Konusuna hakim, Yayını yönetme kabiliyeti olan, Doğru sorular soran ve Kamerayı ve kamera arkasını iyi bilen.. 

birde eskiden ayna karşısında çalışan sunuculardan bahsederlerdi, mimik çalışan  bu bana hep komik ve samimiyetsiz gelmiştir. ekran öyle bir şeydir ki sizin ruh halinizi olduğu gibi yansıtıyor. Bu tip sunucularında samimiyetsizliği direkt izleyiciye geçiyor. Bu nedenle mümkünse doğal ilan sunucuları İyi buluyorum

Türkiye’de Belgesel kültürü ve beklentisi ile ilgili neler söylersiniz ? 

Sorulduğunda herkesin belgesel izlediği, ama aslında hiç kimsenin belgeseli sevmediği bir Ülke Türkiye. Belgesellere uzağız. Ama bunda Yapılan işlerin de etkisi büyük. Tekdüze müziklerin döşendiği, ağır bir dille perforelerin okunduğu bolca röportajların kullanıldığı belgeseller yapıldı yoğunlukla.. ama şimdi bu alanda da çok mükemmel filmler yapılıyor.. daha hikayeleştirilerek anlatılıyor konular. İzleyicide elbette ki daha ilgili.

Sizce Belgeseller yeterinde ilgi görüyor mu ?  

Hayır, Ama büyük bir kitle de var diyebilirim 

Benim yaptığım "Tarihin İzinde " belgeseli Habertürkte yayınlandığı zaman diliminde reyting olarak 1.ve 2. sırada yerini aldı. Demek ki büyük bir kitle var belgesele ilgi duyan ve izleyen.

Sizce ekranda olmak için güzellik şart mı ? 

İzleyiciye ne vermek istediğinizle doğru orantılı bu..

Yeni Medyanın ( Sosyal Medya ve İnternet ) Geleneksel Medyayı ( Radyo – tv gazete ) Yok edeceği söyleniyor siz buna ne dersiniz ? Yeni Medya sizce ne yönde ilerleyecek ? 

Yeni medya elbette ki büyüyerek geliyor.. ama geleneksel medyanın hemen yok olacağını düşünmüyorum.. uzunca bir süre paralel gidecekler.. çünkü internete yabancı olan, önemli oranda geniş bir kitle var..

Boş zamanlarınız nasıl değerlendiriyorsunuz?

Uyuyarak...Çünkü boş olan zamanım sadece uyuduğum zaman.Kitap, spor, sinema gibi konular benim işimin bir parçası. Bunları boş zaman dilimine koymuyorum:)))

Hayatımın Kitabı/Filmi diyebileceğiniz bir kitap/film var mı?

Bu önem derecesine göre ise, Kendi kitabım Ve Yolculuk" kendi filmim "Tarihin izinde" :))) egosal bir yaklaşım oldu.Ama yazılan her kitap ve film bir değerdir bence ve hepsi yaşamıma ayrı bir tat bıraktı..

KırmızıTürk hakkında neler söylersiniz ? 

Yerel olup da Ulusal işler yapan çok yönlü medya kuruluşu :)))

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey, takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mı? 

Son olarak, Paulo Coelho nun  Simyacı kitabından bir alıntı yapmak istiyorum..

Dünyanın ruhu insanların mutluluğuyla beslenir. Ya da mutsuzluklarıyla, arzuyla, kıskançlıkla. Kendi kişisel menkıbesini gerçekleştirmek insanların biricik gerçek yükümlülüğüdür. Her şey bir ve tek şeydir. Ve bir şey istediğin zaman, bütün evren arzunun gerçekleşmesi için işbirliği yapar.

Tuna Tonya İle Mimarlık Üzerine 

Öncelikle bize  kendinizden  bahseder misiniz? 

2 Aralık 1988 yılında Şişli / İstanbul ’da doğdum. İlk öğretmenim Şişli’de Madam Lili idi. Lili Barokas’ın Rüya Bale Okulu’nun zarafet ve nezaket adına çok şey kattığını düşünüyorum. Anaokulundan liseye kadar FMV Özel Işık Okullarında eğitim gördüm. Bu süreçte ilköğretim yıllarında  haftasonları Pera Güzel Sanatlar Konservatuarı Piyano bölümü, ardından evimize derse gelen Kurtalan Ekspres’in piyanisti Elif Tarhan ile piyano eğitimine devam ettim. Lisenin ardından Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü bitirerek  2010 yılından beri çalışmaktayım. Çalışırken eş zamanlı olarak, 2012 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Proje Yönetimi’ni tamamladım. Aynı zamanda Marka Yönetimi, Swot Analizi, Zaman ve Stres Yönetimi, Kurumsal İletişim, Liderlik, Satış ve Pazarlama gibi birçok sertifika programını tamamladım..

Neden Mimarlık ? 

Babam mimar, annem inşaat mühendisi, erkek kardeşim makine mühendisi.. Dolayısıyla sektörle çok iç içe büyüdüm.. Küçükken yaz tatillerinde sabah hazırlanır annemle işe giderdim, bu sayede dört yaşından beri birçok şantiye gördüm.. Aksaray Vatan Caddesi şantiyesi, İstanbul Surları Renovasyonu şantiyesi, Türkiye’nin yüksek kaldırımdan alçak kaldırıma geçişinde pilot uygulama olan Halaskargazi Caddesi şantiyesi, vb.. Hatırladıklarımdan bazıları.. 

Aile dostları çoğunlukla ebeveynin üniversite ya da iş arkadaşlarından oluştuğundan, etrafımdaki herkesi ya mimar ya da mühendis gördüğümden başka bir meslek düşünmedim hiç.. Bir dönem iç mimar olmayı düşündüğüm olmuştu ama ailem ‘sen normal mimarlık oku, mimar iç mimarlık yapabilir ama iç mimar mimarlık yapamaz, en fazla iki kata kadar bina yapabilir’ diyerek karşı çıkması üzerine mimarlıkta karar kıldım. Mantıklı insanları seviyorum, ebeveyn her daim haklı.

Kendinizde bir şeyleri değiştirme imkanınız olsa neleri değiştirirdiniz?

Hiç düşünmedim ama acelecilik olabilir. Bir de genelde herkes hakkında fazla iyi düşündüğümü fazla Polyanna olduğumu ve bunun yanlış olduğunu söylerler ama ben henüz bir zararını görmedim özellikle değiştirmiyorum..

Medya ile aranız nasıl? Televizyon, internet, gazete, dergi gibi iletişim araçlarından ne şekilde faydalanıyorsunuz? Sosyal medya ile aranız nasıl?

Televizyon hiç izlemiyorum gibi. Daha çok yabancı dizi ve sinema filmlerini takip ediyorum.

Gazete konusunda babam gibi kağıda basılı gazete okuma alışkanlığımdan vazgeçemiyorum, dijital gazeteye henüz alışamadım.

Dergi olarak, yerli ve yabancı; mimarlık, sanat, inşaat, tasarım  üzerine öğrenciliğimden beri  takip ettiğim yayınlar var.

Sosyal medyada Twitter ve Instagram’ı aktif olarak kullanıyorum, biraz fazla aktif olabilir hatta..

Mimarlıkla  ile ilgili çalışmalarınızdan bahseder misiniz ? 

2010- 2012 yılları, ağırlıklı olarak Rusya ve Irak’a büyük ölçekli uygulama projeleri çizmek ile geçti, Moskova Perinatal Tıp Merkezi, Irak Necef Oteli, Irak Necef Kültür Merkezi, HABOM Sabiha Gökçen, konsept projesi Zaha Hadid’e ait olan Haydar Aliyev Center Airport Tower uygulama projesi (işveren:Dia Holding)  bunlardan bazıları..

2012-2013 yıllarında ise o dönem birçok firmanın üretim ve genel müdürlüklerin Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınmasından dolayı endüstriyel yapılar uygulama projeleri çizerek geçti.. Adel Kalemcilik, Anadolu Motor, Hyundai Mobis, Hyundai Hysco, IFF (International Flavors & Fragrances) bunlardan bazıları..

Çalışırken bir yandan da babamla da çalışmaya devam ettim, bugün Paşabahçe’de Renavosyon’a giren Otel projesinin (eski Şişecam Cam Fabrikası) haftasonları giderek yıkılmak üzere olan metrup binada rölöve alıp Turizm Bakanlığı için Renovasyon Sunumu hazırlıyordum.. O gün çektiğim fotoğraflar bugün değerli..

2013-2014 yıllarında Bay İnşaat 42Maslak Mixed-use projesi ile projecilikten şantiyeciliğe geçiş yaptım.  Tanıdığım en düzgün en aile gibi inşaat firmalarından biri idi, adeta da bir okul gibi oldu.. Konsept projesi Chapman Taylor’a ait, iç mimarisini Metex Design’ın çizdiği bir projeydi. Şantiye gerçekten çok farklı bir deneyim, bir şeyler öğrenmek için güvenli alandan çıkmak sahaya işin mutfağına inmek gerekiyor. 

2014 yılında Levazım’daki Philippe Starck’ın konut projesinin şantiyesi başladı. 

2015 yılında Kadıköy Kentsel Dönüşüm projelerini çizmeye başladım. 2015-2016 yıllarında Zorlu Center’dan bir mühendis hanım ile eski bir konut firmasının Ticari Satış ve Kiralamaları kapsamında Maltepe’de Ritim İstanbul Avm İnşaatı başladı. Anadolu yakasının en büyük şubesi 5000m² Decathlon, Caffe Nero, David People, Ebebek  gibi mağazaların yatırımcı ile mimari teknik proje koordinasyonunu yaptım. Şuan tüm bunları birleştirerek, yatırımcıyı müşteri ile buluşturuyor aynı zamanda evlerinin proje ve tadilatının uygulamasını yapıyorum, eş zamanlı olarak mağaza ve kiosk tasarımları ve uygulaması da yakın zamanda başladı.

Televizyonda farklı mimari ve tasarımla ilgili dekorasyonla ilgili tv programları da oldu bununla ilgili neler söylersiniz ? Bu tür yayınlarda nelere dikkat etmek gerekir ?  

En bilinenlerinden biri ünlülerin evini ziyaret eden bir programdı. İnsanlar genelde insanların evini ne yaşadığını merak ettiğinden çok mantıklı olması gereken bir programdı bence. Diğeri de insanların evinin içini yeniden dekore ederek fayda sağlayan bir program idi. Bunlar tam olarak mimari bir program olmadığından bir yorum yapamam.

İyi mimarın özellikleri nelerdir ? 

Detaycılık, özen, titizlik..

Bugüne kadar yaptığınız projelerden en dikkatinizi çeken hangisiydi ? 

42Maslak projesi, oraya kadar sadece mimardım ama o şantiyeden sonra; inşaatı da, makine mühendisinin yaptığı işi de, elektrik mühendisinin yaptığı işi de , iç mimarlığı yerinde öğrendim.

Mimarlık artık rekabetin de yoğun olduğu bir alan siz nasıl değerlendiriyorsunuz ? 

İyi olan kazansın..

Yeni Medyanın ( Sosyal medya ve internet ) mesleğinize olumlu / olumsuz etkileri nelerdir ? 

Gayet olumlu bence.. İnanılmaz büyük bir reklam kanalı. Yaptığınız işi sergileyebilme ve uluslararası firmalar ile tanışmanızı iş yapmanızı sağlıyor. LinkedIn ve Instagram bu konuda en başarılı platform.

Kadın Mimar olmanın zorlukları var mı ? 

Muhakkak.. Zor ama imkansız değil.. Zaha Hadid diye bir örnek var..

Tamamen mimarlık içerikli bir medya projesi düşünür müsünüz ? 

Yayınlanacağı platform ve içeriğe bağlı. Ailemi rahatsız edecek bir şeyin içinde yer almak istemem. 

Boş zamanlarınız nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kitap, dergi ya da mesleki makaleleri okuyarak.. Dizi ya da film izliyorum.. Bazen de tek başıma yürüyüşe çıkıyorum sahilde veya ormanda.. 

Hayatımın Kitabı/Filmi diyebileceğiniz bir kitap/film var mı?

Trevanian Shibumi..(Filmi de çekilecek diye söylentiler var) 

Film ise, Pulp Fiction (Quentin Tarantino)

KırmızıTürk- spiker dünyası hakkında neler söylersiniz ? 

Konu ve iş odaklı düzgün ve profesyonel çalışıyor

Gelecek planlarınız nelerdir? Şu an bulunduğunuz konumdan memnun musunuz ve gelecekte kendinizi nerelerde görmek istersiniz?

Anne olmak.. Ama herkes benlik değil, doğru aklı selim bir insan ile anca.. The One denilen şeye inanıyorum.. Gördüğünüz zaman ‘O’ olduğunu anlarsınız, okuduklarımdan bildiğim kadarıyla.. Mimarlık, iş, başarı zaten olur, olacaktır da ama aile annesi olmayı çok isterim..

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey, takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mı? 

Herkesin hep pozitif ve neşeli olmasını, yaşam prensibi olarak kimsenin kimseyi kırmamasını ve kimse hakkında olumsuz bir düşünce taşımamasını dilerim.. Negatif ve mutsuz insanları kibarca belli bir mesafede tutuyorum zaten ama yine de iyi dilek benimkisi.. Herkes iyi olsun dilerim..

Röportaj ve fotoğraflar : Cengizhan KAYA