Söylerken bile bir titreşim yayıyor değil mi? Nadide bir elmas gibi, hayran kalınacak güzellikte bir pırlanta gibi gözleri kamaştıran, kibar, kırılganlığına kıyılamayan, narin korunma içgüdüsü uyandıran ama bir o kadar da güçlü, savaşçı , dünyaya, sevdikleri için hele de yavruları için gözünü kırpmadan meydan okuyabilen, yüreği sevgi dolu, toprak ana gibi kucaklayan, kollayan, koruyup, sarıp sarmalayan, şefkat kucağı, evlatların ilk okulu, eşlerin, sevgililerin yegane aşk pınarı, anne babaların biricik vefalı evlatları, iş dünyasının Çetin rakipleri , genlerinden gelen şifre ile konuşamayan tüm canlıları bile anlayabilen, tüm canlılara anne sıcaklığı ile yaklaşabilen,  yâri, yoldaşı, sırdaşı, anası, babası, hayat arkadaşı, sevdiklerinin herşeyi olabilen, Allah’ın yarattığı, mucizevi ve kutsal anneliği bahşettiği bu muhteşem varlığa KADIN deniyor.

Kadınlar çiçektir, baş tacıdır, her yaşta kıymetlidir, kadınları örselemeyin, incitmeyin , küçükken koruyun, büyüyünce sevin öyle kolaydır ki samimiyetle yaklaşınca kalbini kazanmak , yaşlanınca da tüm konforunu sağlayın çünkü kadınsız toplum ve kalp bir hiçtir, aynı erkeklerin olmayacağı bir dünya gibi. Karşılıklı sevgi, saygı, anlayış, empati herşeyi çözer. 

Kadınları ezmeyin, hor görmeyin sırf  sizi dünyaya getirdiği için bile en büyük saygıyı hak ediyor çünkü anne karnına düştüğü an telaş heyecan mutluluk büyük sevgi başlıyor taa ki ölene kadar ve karşılıksız koşulsuz sevgi anne sevgisidir, değerini bilelim.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun.