Kadınlar çiçektir. Naif, duygusal, hassas bazen ürkek ama çoğu zaman aslında çok dayanıklıdır, hem fiziksel hem ruhsal çünkü sürekli mücadele içindedir, bazen aile içinde, bazen iş hayatında, bazen okulda, bazen sokakta, hayatın akışında, hep bir derleme, toparlama, kucaklama içgüdüsündedir çünkü kadın annedir. Küçücükken organize olmayı, sorumluluklarını almayı bilir, hisleri, gözlem yetenekleri kuvvetlidir ve tabii ki empati yetenekleri, hiç konuşamadan minicik bebeğinin derdini anlarken gelişir, okul öncesi, pedagojik açılımları, okul zamanı öğretmenlik genleri, iş zamanı kariyer planlaması büyür, o da öğrenir yaşarken. Evdeki tamir işleri, aşçılık, olmazsa olmaz doktorluk, planlama, tüm ayarlamalar ve ilişkiler ilişkiler dostlarla, çocukların okullarıyla, eşin ailesiyle, iş arkadaşlarıyla daima başarılı olması gereken önemli dialoglar, görüşmeler, ziyaretler ve hepsi bir denge içerisinde korunmalıdır, elbette ki hepsi kadının görevidir, istemli istemsiz.
Allah’ın en büyük lütfu, bir mucize olan annelik mertebesi sayesinde daha da gelişir bu özellikleri. Kadın güzeldir, etrafını da güzelleştirir, arkadaşlarıyla bildiklerini paylaşır, tadına doyulmaz sohbetler eşliğinde aslında amaç hayatı beraber göğüslemek sevdikleriyle, belki daha donanımlı olabilmektir. Kadınlar artık günümüzde daha da sayılarını arttırarak  iş dünyasına kendilerini kabul ettirdi, her alanda ve kariyer de yaparım çocuk da mottasıyla, başarılı bir şekilde ilerliyorlar. Hayat zaten paylaşınca güzel, eşler, aileler birbirine destek olmalı, gereksiz gurur ve egolar bir tarafa bırakılmalı.
Kadınları anlamak aslında zor değil beyler, eğer yüreğine dokunabiliyorsanız, küçük şeylerden mutlu olduğunu gözlerinde görebilirsiniz. Belki de pahalı bir yüzük isteyen kadının kalbi kırık, gururu incinmiştir. Sevgi sözcükleriyle gözlerinin içine bakarak verdiğiniz bir çiçek ile yüzüne yayılan tebessümün sıcaklığını hissedebilirsiniz.
Kadınlarımıza, kızlarımıza kıymayın efendiler! Bu artık cahillik ötesi, insanlık dışı bir eylem, şiddet. Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz, kabul etmiyoruz. Allah’a sığının, özünüze dönün ve sevginin kalbinizi yumuşatmasına izin verin. Vicdanlı, sevecen, ilgili, duyarlı erkek ve babaları, eşine, annesine, çocuklarına yardımcı olan, kol kanat geren erkekleri de alkışlıyorum, olması gereken, yakışan budur!
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Kadınlar mücevheridir, erkeğinin yanında incidir!
Herkesin hak ettiği değer ile yaşaması dileğimle!