Kadın deyince ilk önce aşk, sevgi, ihanet, nefret geliyor insanın aklına. Peki, bu sadece, kadın için mi geçerli olduğunu sanıyorsunuz,? Kesinlikle değil erkek içinde geçerli. O zaman kadın erkek arasında Aşk nasıl oluşur. Onu da yazarlarımızdan alıntılarla tamamlayalım.

Aşk nedir? Fransız yazarımız BALZAC “aşkı bir turşu suyuna benzetmiş., içenin midesi bulanır içmeyenin ağzı sulanır “demiş

Kimi yazarlarımız da aşkı TEN uyumuna benzetmiş.. 

Bu TEN uyumunu biraz açalım, Kadın ver erkeğin ilk karşılaştıklarında, Birbirlerine erircesine bakmaları. İkisi arasında duygusal bir akım oluşması. Bundan sonra yaşayacakları olaylar, çevresel faktörlerdir.

Birde neymiş, kadın severse tam severmiş. Sonunda, acı yoksa aşk olmazmış. Aşkı kadın başlatır, erkek bitirmiş. Peki, bu kadar olayları yaşayan, kadın kimdir?

Kadın, taa bebekliğinde annelik dürtüsüyle var olan bir insan türü dişi üretken canlı bir varlık.. Kadından başka hiç bir canlı bebeklerini, doğuştan bir annelik dürtüsüyle büyütmez. Kız çocukları, doğuştan itibaren, içsel dürtüleriyle bebek oynamak evcilik oynamak onlar için kendiliğinden oluşan bir akıl oyunudur. Hatta bir kız çocuğu bir erkek çocuğuna “Hadi gel evcilik oynayalım” diyebilir. Babalık rolünü erkek çocuğuna verebilir. Evcilik oyununda erkek çocuğunu istediği şekil de yönlendirebilir. Aynen reel de olduğu gibi.

Kesin şimdi aklınıza erkek geldi. Erkek kimdir diyeceksiniz.

O zaman erkeği kendimce tanımlayım. Erkekler gerçek hayatta hep ilgi bekleyen bir insan dır.  Bu ilgiyi, Bekarlığın da, annesinden alır,. Evlendiğinde de aynı ilgiyi eşinden bekler. Evli erkeklerin, eşinden beklentileri çoktur. İşten eve yorgun argın geldiğinde, kapıda güler yüzle karşılanmak ister. Eşi çalışıyor olsa dahi bu ilgiyi hep bekler. Ama bu ilgiyi kendisinden beklemek biraz zor.. Eşinden güzel yemekler pişirmesini evin temizliğini yapmasını, güzel giyinip karşısında sohbet etmeyi bu yetmiyormuş gibi birde pohpohlanmayı ister.

Anlayacağınız erkekler biraz egoist birazda yaramaz çocuktur.

Eğer kadınında bu isteklerini bulamazsa gözü başkalarına kayacaktır.