SARKOZY’NİN SIRLARI

KADDAFİ’NİN SERVETİ SARKOZY’DE Mİ?

Sarkozy’nin, ABD/Pentagon’un Fransız makamlarına ulaştırdığı bir dosya kapsamında ikinci kez gözaltına alınmış olması, buzdağının görünmeyen bölümünde çok karmaşık işlerin/ilişkilerin olduğunu gösteriyor. Akla ilk gelen soru şu:Sarkozy, NATO’nun sırlarını ABD karşıtı ülkelere sızdırdığı için mi, yoksa Kaddafi’nin trilyon dolarlarla ifade edilen servetine el koyduğu için mi hedefte?

Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 20 Mart’ta, Yolsuzlukla Mücadele Bürosu polisleri tarafından, Paris’te ikinci kez gözaltına alındı. Sarkozy’nin, ABD/Pentagon’un Fransız makamlarına ulaştırdığı bir dosya kapsamında gözaltına alınmış olması, buzdağının görünmeyen bölümünde çok karmaşık işlerin/ilişkilerin  olduğunu gösteriyor. Akla ilk gelen soru şu:Sarkozy, NATO’nun sırlarını ABD karşıtı ülkelere sızdırdığı için mi, yoksa Kaddafi’nin trilyon dolarlarla ifade edilen servetine el koyduğu için mi hedefte?

Sarkozy Dubai’den yeni dönmüş, Londra’ya gitmeye hazırlanıyordu. Sarkozy’nin, 2007’deki cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını, dönemin Libya Lideri rahmetli Muammer Kaddafi’den aldığı 50 milyon Euro ile gerçekleştirmiş olduğu iddiası nedeniyle tutuklandığı söyleniyor. Sarkozy’nin Kaddafi’den 50 milyon Euro aldığı artık  sır değil, bu gerçek 2011’de de biliyordu. Bilinmeyen, ABD’nin, daha doğrusu  Pentagon’un bu konuyla neden bu kadar yakından ilgileniyor olmasıdır. 

Pentagon’un Sarkozy-Kaddafi muhabbeti le yakından ilgilenmesinin nedeni, Ortadoğu ve Afrika konularında, ABD ile Fransa arasında yaşanan derin rekabetle ilgili. ABD’nin Büyük Ortadoğu (BOP) ve Genişletilmiş Büyük Ortadoğu (GBOP) projelerinde Fransa’nın yeri yok. Bu nedenle, NATO üyesi olan Fransa ile ABD arasında derinden derine bir savaş yaşanmakta. Fransa, eski arka bahçeleri olan Ortadoğu’da ya da Afrika’da yeni bir adım atmak istediğinde, ABD’nin büyük tepkisiyle karşılaşıyor; Paris’ta bombalar patlıyor, suikastler yaşanıyor. 2005’teki Lübnan Başbakanı Refik Hariri suikastinden bu yana, ABD-Fransa ilişkilerindeki kırılmalar birbiri izliyor. Hatırlanacağı gibi, Refik Hariri, Fransa’nın eski arka bahçesi Lübnan’da bir kaos oluşturmasına ve Fransa’yı bir kurtarıcı olarak davet etmeye razı olmuştu, ama bu gizli anlaşmanın bedelini hayatıyla ödemişti.  

ABD ile Fransız ilişkilerindeki gerilim Sarkozy’nin, Pentagon tarafından, NATO’nun çok gizli bilgilerini ABD karşıtı ülkelere verdiğine ilişkin suçlanmasına kadar tırmandı; tırmanıyor.. ABD, AB’nin çekirdek ülkesi Fransa’yı, yılda 600 milyar dolar gelir sağladığı Afrika’dan, bu arada Libya’dan uzaklaştırabilmek için her fırsatı değerlendiriyor. 

SARKOZY BU KEZ ZOR KURTULUR

Nicolas Sarkozy, bugüne kadar, Fransız derin devleti tarafından, Fransa’nın çıkarlarını koruduğu gerekçesiyle desteklenmiş ve korunmuştu. Fakat, Pentagon’un Fransa’ya ilettiği ve Sarkozy’nin yeniden gözaltına alınmasına neden olan dosyada, Kaddafi’den alınan 50 milyon Euro’luk kampanya desteği dışında çok başka gerçekler de var. 

Sarkozy ile Muammer Kaddafi arasındaki muhabbetin ayrıntıları giderek aydınlanıyor. Hatırlayacaksınız, rahmetli Kaddafi Sarkozy döneminde Paris’i ziyaret ettiğinde, Elysee Sarayı’nın bahçesine çadır kurmuş, danışmanlarıyla birlikte günlerce bu çadırda yaşamıştı. Kaddafi bu davranışıyla, Sarkozy’e, “Seni oraya ben oturttum” mesajı veriyordu, aklı sıra. Sarkozy, aldığı seçim desteği, Fransa devleti de Libya’nın Fransa bankalarındaki dudak uçuklatan serveti nedeniyle Kaddafi’nin bu davranışını hoş görüyorlardı.

Belgeler ortaya döküldükçe işin içinde başka gerçekler olduğu ortaya çıkmaya başladı. 

Sarkozy 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakibi sosyalist Segolene Royal’a karşı büyük bir zafer kazanmıştı. Sarkozy’nin seçim kampanyasını Kaddafi’nin maddi desteği ile yürüttüğüne ilişkin ilk iddialar 2012 yılında gündeme gelmiş, 2013 yılında da bu söylemler nedeniyle gözaltına alınmıştı. 2012’de eski Libya Askeri İstihbarat Başkanı Abdullah Senussi, Bingazi’de yaptığı açıklamalarla, Kaddafi ile Sarkozy arasındaki anlaşmaları ayrıntılarıyla açıklamıştı. 

2016’da, Ziyad Takieddin adlı bir Libyalı, 2006 yılının son aylarında, Sarkozy’e verilmek üzere Paris’e, bavullar dolusu nakit para taşıdığını itiraf etmişti. Takieddin, bu paraların dönemin Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant aracılığı ile Sarkozy’e iletildiğini savunmuştu. 

Sakozy-Kaddafi muhabbetine ilişkin en ilginç belgeler, geçenlerde Güney Afrika’da öldürülen Kaddafi’nin başdanışmanlarından Beşir Salihi’nin çantasından çıktı. Fransız derin devleti tarafından katledildiği savunulan Beşir Salihi’nin çantasının Pentagonun eline nasıl geçtiğini bilemiyoruz, ama Paris’e ulaştırılan bu belgeler Sarkozy’nin ömrünün sonuna kadar hapishanede kalmasına neden olabilir. 

Beşir Salihi’nin çantasındaki belgeler çok önemli gerçekleri ortaya koyuyor. Bu belgelerde, NATO üyesi Fransa’nın Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin NATO’nun çok gizli belgelerini ABD karşıtı ülkelere verdiğine ilişkin bilgiler var.

Beşir Salihi’nin çantasından çıkan belgelerde ABD’nin Bingazi’deki Büyükelçisi’nin Fransız derin devleti tarafından öldürüldüğüne ilişkin bilgiler var.

Beşir Salihi, Sarkoz-Kaddafi ilişkilerinde karanlıkta kalan ayrıntıları bilen en önemli kişiydi. Kaddafi ile Sarkozy arasındaki para trafiğini Beşir Salihi yönetiyordu. Libya’nın ya da Kaddafi’nin hangi Fransız bankasında ne kadar parası olduğunu bilen ender kişilerden biriydi. Pentagon’a göre, Beşir Salihi de, bu para trafiğini bilen bir diğer isim olan Libya eski Petrol Bakanı Şükrü Ganim de (2012’de öldürülmüştü), Bingazi’deki ABD Libya Büyükelçisi Christopher Stevens da Sarkozy’yi destekleyen Fransız derin devleti tarafından öldürülmüştü.  

PENTAGON’UN PARİS’E GÖNDERDİĞİ DOSYADAKİ BOMBA

Pentagon’un bütün bu iddialara ilişkin dosyası Paris’e ulaştırıldığında, eski Fransız Cumhurbaşkanı Sarkozy ikinci kez gözaltına alındı. Pentagon’un, NATO sırlarını ABD karşıtı ülkelere sızdıran Sarkozy’den intikam almak üzere çok ayrıntılı bir dosya hazırladığı savunuluyor. Bu iddialara göre, Fransa derin devleti de artık Sarkozy’nin yanında olmayacak. Çünkü, Pentagon’un Paris’e ulaştırdığı dosyada, Kaddafi’nin yönetimde olduğu dönem boyunca ne kadarlık petrol sattığının, bu paranın ne kadarının Libya’ya ve Libya halkına harcandığının ne kadarının tasarruf amacıyla hangi Avrupa bankalarında saklandığının belgeleri var. 

Bu belgelerden anlaşılıyor ki, Kaddafi Sarkozy’e çok güvenmiş ya da Sarkozy’i verdiği destekle tahta oturttuğu bir Fransız kralı olarak görmüş. Libya, petrolden kazandığı paraları ABD’ye kaptırmamak için Fransız banklarına yatırmış. Kaddafi’nin petrolden ne kadar kazanç sağladığı da, ne kadarını harcayıp ne kadarını Avrupa/Fransız bankalarına emanet ettiği de belli.. Fakat, Kaddafi’nin Avrupa/Fransa bankalarına emanet ettiği bu petrol paraları ortada yok! 

SARKOZY LİBYA’YI VURMAK İÇİN NEDEN NATO’YU BEKLEMEDİ?

Kaddafi’nin yıllarca biriktirdiği trilyonlarca dolarlık serveti kimde dersiniz? 

Bu sorunun yanıtı şu soruda gizli olabilir mi: Sarkozy, 2011’de NATO’yu beklemeden Libya’yı neden vurdu? 

Sarkozy’nin ikinci kez gözaltına alınmasına ilişkin yapılan açıklamalara bakılırsa, Kaddafi’yi, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin değil, 50 milyon Euro destek vererek Fransa Cumhurbaşkanı yaptığı Sarkozy’nin katlettiğine ilişkin iddialar giderek yoğunluk kazanıyor. 

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında, bütün cephaneliklerini ve akaryakıt depolarını Türk Silahlı Kuvvetleri’ne açan Kaddafi’yi rahmetle anıyoruz. “İsyancılar”  tarafından 20 Ekim 2011’de katledilen Kaddafi’ye karşı, aynı vefayı, Libya halkından da bekliyoruz.