Merhabalar,

Mutfaklarımıza Balkanlardan gelen bu nefis böreği bugün sizlerle paylaşmak istedim.Göçmen evlerinde sıkça yapılan ama bir çoğumuzun adını bile bilmediği bir börektir belki de..Şimdi balkabağının tam zamanı olduğu için ve herkesin rahatlıkla yapabilmesini istediğimden,  aslı el açması olsa da bugün ki tarifimiz hazır yufka ile..haydi hep birlikte hazırlıyalım..

MALZEMELER:

• 1 kg bal kabağı (ayıklanmış)

• 1 su bardağı toz şeker

• 1 su bardağı süt

SOS:

• 150 gr eritilmiş tereyağ

• 1 çay bardağı sıvıyağ

• 1 çay bardağı süt

• 2 adet yumurta ( 1 nin sarısını üzeri için ayırın)

• 3 adet yufka

YAPILIŞI:

Önce kabakları bir tencereye alın ve toz şekeri sütü ekleyerek orta ateşte pişirmeye başlayın.

Kabaklar yumuşamaya başlayınca ateşten indirin ve kabakları püre haline getirin.

Bir tabağa alarak soğutun.

Sos için bir kase içerisine eritilmiş tereyağını,sıvıyağ,süt ve yumurtaları alın ve çırpın.

Yufkanın tekini mutfak masanıza serin ve üzerine sos gezdirin.

Yufkanın alt kısmını 4 parmak kalınlığında içe doğru kıvırın.

Kalınlaşan kısma kabak püresini yerleştirin.

Yan kısımları içe doğru katlayın ve yufkayı sıkıca rulo sarın.

Yuvarlak fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.

İlk hazırladığınız böreği gül şekli vererek tepsinin tam ortasına yerleştirin.

Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlıyarak tepsiye yerleştirdiğiniz böreğin etrafına dolayın.

Ayırdığınız yumurta sarısını böreğin üzerine sürün.

175 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Böreğiniz ılınınca keserek servis tabağına alabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...