MALZEMELER:

300-350 gr dana kıyma

2 orta boy havuç

2 orta boy patates

1 adet kuru soğan

6 dal maydanoz

1 orta boy kahve fincanı pirinç

1,5 yemek kaşığı domates salçası

1/2 çay bardağı zeytinyağ

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI:

Patates ve havuçların kabuklarını soyarak,parmak kalınlığında uzun doğrayın.

Yayvan bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşe oturtun.

Havuçları ekleyerek 10 dakika kavurun.Patatesleri de ilave ederek 5 dakika da patateslerle birlikte kavurun.

3 su bardağı su ekleyin ve 15 dakika pişirin.

Onlar pişerken bir kaseye kıymayı,rendelenmiş kuru soğanı,pirinci,ince kıyılmış maydanozları,tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun.

Cevizden biraz büyükçe toplar alarak uzun yuvarlayın.

Havuçlar yumuşamaya başlayınca ,domates salçasını 2,5 su bardağı su ile karıştırarak ekleyin.Kaynamaya başlayınca hazırladığınız köfteleri ilave edin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

Köftelerin pirinçleri yumuşadığı zaman yemeğiniz pişmiş demektir.

Afiyet olsun.