Akla gelen her şeyde, statlardan sosyal medya satırlarına kadar her ortamda karşı karşıya gelip, neredeyse birbirini yiyen Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın, daha doğrusu yüz yılı aşkın bu rekabete tanıklık yapan Sarı Lacivert, Siyah Beyaz ve Sarı Kırmızı renklerin, zaman zaman da olsa birlikte olup tek yürek, tek yumruk olması insanı tarifsiz mutlu kılıyor.

Gelecek Pazar günü koşulacak olan, 39. Vodafone İstanbul Maratonu öncesi, geçtiğimiz günlerde bir araya gelen, Temel İhtiyaç Derneği’nin (TİDER) üç yöneticisinden anlamlı bir çağrı geldi. Galatasaray Kongre Üyesi ve derneğin yönetim kurulu başkanı Serhan Süzer, Fenerbahçe Kongre Üyesi Hande Tibuk ve tutkulu bir Beşiktaş taraftarı ve aynı zamanda bir öğretim görevlisi olan Burak Küntay, üç kulübün taraftarının İstanbul Maratonu’nda Temel İhtiyaç Derneği için koşmaya davet etti. 

Üç büyüklere gönül veren bu üç çocukluk arkadaşı Avrasya Maratonu’nda renktaşlarını Temel İhtiyaç Derneği’ne desteğe davet etti.

Turizm sektöründe faaliyetini sürdüren Net ve Süzer Holding’in ikinci kuşak yöneticileri, ‘iyilik’ için güçlerini birleştirdi. Gönül verdikleri kulüplerinin kongre üyeleri olan ‘ikinci nesil’ turizmciler, daha çok yardımsevere ulaşmak amacıyla takımlarının formalarıyla, İstanbul’un incisi Bebek’te idman yaptı.

2015’te Maltepe’de açtığı ilk Destek Market ile bugüne kadar beş bin aileye, 1 milyon TL’nin üzerinde temel ihtiyaç ürünü ulaştıran TİDER, Bağcılar’da açtığı ikinci destek marketin ardından çalışma modelini tüm yurda yaymak için hedef büyüttü.

Bağışçılarından sağlanan yardımların koşucuların tercih ettiği sivil toplum kuruluşlarına ulaşmasına aracılık eden Adım Adım - İyilik Peşinde Koş Platformu üyesi olan TİDER, 12 Kasım’da gerçekleştirilecek Vodafone 39. İstanbul Maratonu’nda ‘TİDER Etkisi ile Adımların Devleşiyor’ kampanyasını da başlattı.

Üç farklı kulüp ve de renklere gönül vermiş bu toplumsal sorumluluk sahibi insanın çabası gerçekten alkışı hak ediyor. Mensubu oldukları camialarını sosyal sorumluluk adına göreve çağırıyorlar.

İhtiyaç sahibi insanlara, gıda gibi temel gereksinim sağlamak adına çalışan bu insanların çağrılarının karşılıksız kalmamasını diliyorum. Sporun birleştirici özelliğini, sosyal sorumlulukla bezeyen bu insanların sesine kulak vermeliyiz. Her yıl toplumun çeşitli kesimlerinden binlerce insanın katıldığı, ‘Vodafone İstanbul Maratonu’ bu yıl da hayli çekişmeli ve bir o kadar da anlamlı olacak.

Ulusça her anlamda birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken şu süreçte, bu anlamlı girişimin, sporseverler tarafından yoğun bir kabul görmesini, 12 Kasım Pazar günü tüm sporseverleri bu güzelliğin içinde görmeyi diliyorum.

Kalın sağlıcakla...