İSTANBUL- 5 Ekim Pazartesi günü Ataşehir Halkbank Genel Müdürlüğü İstanbul Salonu’nda başlayan sergi, 16 Ekim'e kadar ziyaretçilerini ağırlıyor olacak.

 
Fransanın ünlü fotoğraçıları arasında yer alan Yann Arthus-Bertrand’ın, Bangladeş'teki sel mağdurları’ndan, Guyan'daki yağmur ormanları’na, Meksika'daki gecekondu mahalleleri’nden, Mali’de su taşıyan kadınlara kadar ele aldığı “İklim Değişikliği İçin 60 Çözüm” adlı sergisi ilk günden büyük ilgiyle karşılandı.  “Yukarıdan Dünya (Earth from Above)” adlı serisinden 21 tane fotoğrafın seçildiği bu sergi için, tarım, şehir, enerjiye geçiş ve iklim konuları ele alınarak izleyicilerin beğenisine sunuluyor.

 16 Ekime kadar  09:30-18:00 saatleri arasında İstanbul Salonu’nda ücretsiz olarak gezilebilinecek olan bu sergide AFD'nin dünyanın farklı yerlerindeki 71 ajansı aracılığıyla hayata geçirilen etkili çözümleri de konu edindiği görülmekte.

Yann Arthus- Bertrand Kimdir?

13 Mart 1946 yılında doğan Yann Arthus-Bertrand, çektiği hayvan fotoğrafları sayesinde üne ulaştı. 30 yaşına geldiğinde, eşiyle birlikte Kenya’ya yerleşip, Massaï Mara doğa rezerv alanındaki aslan aileleri üzerine üç yıllık bir çalışma gerçekleştirdi. National Geographic, Paris Match, Life ve Figaro gibi yayınlarda muhabir olarak çalıştı. İnsanlar ve hayvanlar arasındaki ilişki konusundaki kişisel çalışmasına başladıktan sonra “İyi Yetiştirme ve Atlar (Good Breeding and Horses)” benzeri kitaplarını yayınlamaya başladı. 1991’de “Yükseklik (Altitude)” ismini verdiği havadan fotoğraflama serisine başladı. 1992’deki ilk Rio Konferansı için, 2000 yılında dünyanın ne durumda olacağını ortaya koyan ana eserini “Bu, Dünyanın Havadan Görünümü (It is The Earth from Air)” oluşturdu. Bu kitap, milyonlarca satarak çok önemli bir dönüm noktası yarattı. Ardından, Yann Arthus- Bertrand, diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışarak çevresel konularda farkındalığı arttırmak ve ormansızlaşma ile mücadele etmek amacıyla “GoodPlanet Foundation (İyi Gezegen Vakfı)”ı kurdu. Doğaya olan bağlılığı sebebiyle, 22 Nisan 2009 tarihindeki Dünya Günü’nde Birleşmiş Milletler Çevre Programı’nın İyi Niyet Elçisi olarak seçildi.  “Gökyüzünden Görünüm (Vu Du Ciel)” isimli bir belgesel televizyon programı gerçekleştirdi. Ardından gezegenimizin durumunu ve sorunlarını ele alan Yuva (Home) isimli bir uzun metrajlı film hayata geçirdi. 2011 yılında, Dünya Su Forumu öncesinde, su sorununun tarihi ve bugünkü sorunlarını ele alan bir film çekti. Ve son olarak yönetmen Michael Pitiot ile birlikte “Okyanus Gezegeni(Planet Ocean)” isimli, okyanus ekosisteminin önemine değinen bir film çekti. Ardından Okyanus Programını başlattı.

©Yann Arthus-Bertrand-Altitude

Haber : Elif Günay