Çocukken yakalandığı beyin felci nedeniyle yıllardır tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Yelda Seren, annesi ve kardeşine yardım etmek için iş arıyor.

Seren, 8 yaşında doktora gittiğinde tedavi için geç kalındığı yanıtını aldığını, yetersiz beslenme ve bakımsızlıktan hastalığının ilerlediğini ve 12 yıl boyunca hastanede annesinin kendisine baktığını belirten Seren, ''Hastaneden çıkınca hemen hastalanıyor, tekrar hastaneye gidiyorduk. 12 yıl serumla, haplarla yaşadım, ağzıma yemek girmedi. Çok nadir görülen bir hastalık. Doktorların çoğu 12 yaşıma kadar yaşayacağımı söylemiş ama ben 32 yaşındayım ve hala yaşıyorum. Annemin, kardeşimin başındayım." diye konuştu.

Seren, "Yardım kuruluşları, sosyal sorumluluk projeleri altında herkes sesimi duydu ama ben kalıcı çözüm istiyorum. Gözüm yolda yardım beklemek istemiyorum. Kimsenin hakkında gözüm yok. Ben çalışarak hayatımı sürdürmek istiyorum. Allah'a şükürler olsun, Allah gözümü, kulağımı, elimi, aklımı almadı. Ben bir şeyler yapabileceğimin farkındayım. Bir yıl önce bir yerde çalıştım ancak çıkarıldım. İŞKUR'a başvurdum ama hep beden işi arıyorlar. Cumhurbaşkanına ulaşmaya çalıştım, fetih kutlamasına gittim ama ulaşamadım. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, Bana da yardım etsin, benim de elimden tutsun. Tek ricam, beni kimseye muhtaç etmesinler. Bilgisayar, ofis programlarını biliyorum, masa başında her işi yapabilirim." diye konuştu.

Kardeşinin liseye başlayacağını, onun masraflarını karşılamak için çalışmak istediğini söyleyen Yelda Seren, Açık Öğretim Lisesine devam ettiğini ve üniversiteye girmek istediğini de sözlerine ekledi. AA